Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Indonesien

Din skräddarsydda rundresa i Indonesien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Indonesien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå

Omdömen från resenärer efter deras resa i Indonesien

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Indonesien

Välkommen till världens största skärgård, Indonesien! Världens fjärde folkrikaste land Indonesien ligger i Sydostasien och Oceanien och består av över 18 000 olika öar. Indonesien bjuder på en enorm mångfald av landskap och atmosfär, allt från livliga huvudstaden Jakarta till det tillbakalutade och andliga Bali. Varje ö har sin egen distinkta karaktär och önationen utgörs av mängder av olika människor med olika språk. Med sin mångfald är du garanterad att hitta något som tilltalar just dig. Är du äventyrligt lagd föreslår vi  att dyka bland färgrika fiskar och vackra korallrev. Är det surf som lockar bjuder en resa till Indonesien på många fantastiska möjligheter att rida på perfekta vågor. Här upptäcker du också uråldriga traditioner, förtrollande tempel och ett fascinerande andligt liv. Alla de härliga aktiviteter landet bjuder på gör det till en utmärkt idé att resa till Indonesien med barn!

Här finns även världens största muslimska befolkning, massvis med paradisstränder, historiska tempel, yoga och ett stort utbud av fantastisk mat - här finns jättemycket att se och göra beroende vad du är intresserad av. När du bokar din resa via oss på Evaneos är allt möjligt och det är bara du som bestämmer vad du vill se och göra! För att du skall få mer inspiration till din Indonesien resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!!

Utöver den rika kulturen och spirituella atmosfären kommer det otroliga landskapet i Indonesien förtrolla dig. Upptäck detta resmåls vackra natur och förundras över terrassodlingar med ris, vulkaner omgivna av tropiska skogar och vita sandstränder inbäddade bland klippor. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

Vad kan man se och göra i Indonesien?

Sevärdheter

 • Java: Vandra bland grönskande berg och vulkaner på den folkrikaste ön Java. Besök vulkanen “Ijen”, som är en av två i världen som har klarblå eld. Den har även världens största kratersjö vars svavelrika vatten är övernaturligt blått.
 • Bali: Kanske vill du börja din Indonesien resa på ön Bali, ofta kallad "gudarnas ö". Öns kultur är starkt rotad i andlighet kring naturen och här lever människa och natur i symbios. Religionen på Bali är en blandning av hinduism och animism, där konsten har en stor roll i gudsdyrkan. Detta är tydligt i Ubud, Balis kulturella huvudstad.
 • Lombok: Passa på att besöka ön Lombok som är lika välkomnande som Bali men lite lugnare. Här kan du i avskildhet slappna av på stranden under en palm och bara njuta av detta paradiset.
 • Jakarta: Huvudstaden Jakarta med sina runt 10 miljoner invånare är mer än folkmassor och livlig trafik. Staden har ett brett utbud av museum, livliga marknader och spabehandlingar till riktigt bra priser!

Vad ska man göra i Indonesien?

 • Prova på att dyka: Indonesien är välkänt för bra dykning och det finns mängder av enastående platser som lockar tusentals dykare varje år. På ön Lembeh kan du slappna av och njuta av turkost vatten och vit sand. De färgglada korallreven sjuder av liv och kommer sannolikt att ge dig en av världens mest spektakulära undervattens upplevelser!
 • Yoga: Längtar du efter att hitta inre ro och har svårt att hitta det genom att ligga och ta det lugnt i en solstol? Då kanske yoga någonting för dig. I Indonesien är yoga utbudet stort och det finns någonting för alla typer av utövare. Ett tips är att ta en klass på någon av alla paradisstränder och utöva yoga i solnedgången.
 • Surfa: Indonesien har allt du kan tänka dig i surf-väg, både för nybörjaren och den mer erfarne surfaren. På Bali hittar du många bra surf skolor och här kan du surfa bland mäktiga vågor i en paradisliknande miljö.

När är bästa tiden att resa till Indonesien?

Den bästa perioden att besöka Indonesien är under torrperioden som sträcker sig från maj till oktober. I juli turistar de flesta indonesier i sitt hemland medan juli-augusti är favorit månaderna för europeiska besökare. Det kan alltså vara klokt att resa hit under maj, juni och september om du vill upptäcka landet utan att behöva trängas. Temperaturen ligger på mellan 25 och 35 grader under större delar av året.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Indonesien?

Som svensk medborgare är du undantagen kravet på visum för resor upp till 30 dagar. Vill du stanna längre är dock visum obligatoriskt. Mer information om Indonesiens inresekrav hittar du på här eller genom att kontakta Indonesiens ambassad i Stockholm.

Hur tar man sig till Indonesien?

Många flygbolag flyger från olika flygplatser i Skandinavien till en rad olika destinationer i Indonesien. Räkna dock med 2-3 mellanlandningar och en restid på upp till 30 timmar. Om man är ute i god tid kan man ofta komma undan med tur och retur biljetter från runt 6000-7000 SEK.

Andra länder som du kanske gillar