Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Indonesien

Din skräddarsydda rundresa i Indonesien
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Indonesien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
kombinera
  • Klassiska sevärdheter
Explore 3 islands - Bali, Flores, Lombok
Ca. 15 Dagar från 29 860 kr
kombinera
  • Klassiska sevärdheter
Two Islands Intimate - Bali and Lombok
Ca. 14 Dagar från 20 700 kr
kombinera
  • Lyx och charm
Authentic Bali Honeymoon
Ca. 9 Dagar från 15 140 kr
kombinera
  • Sport & äventyr
Primates, Dragons And Temples Of Indonesia
Ca. 11 Dagar från 34 430 kr
kombinera
  • Klassiska sevärdheter
Uniquely Indonesia
Ca. 15 Dagar från 26 750 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

Världens fjärde folkrikaste land Indonesien ligger i Sydostasien och Oceanien och består av 13 000 öar. Här finns även världens största muslimska befolkning. Våra professionella reseexperter bor och lever i Indonesien och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Paradisstränder, historiska tempel, yoga och fantastisk mat - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av landet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta natursköna paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Indonesien?
Välkommen till världens största skärgård! Här hittar du en enorm mångfald av landskap och atmosfär, från det livliga Jakarta till det tillbakalutade och andliga Bali. Varje ö har sin egen distinkta karaktär och önationen utgörs av mängder av olika människor med olika språk. Med sin mångfald är du garanterad att hitta något som tilltalar just dig. Är du äventyrligt lagd föreslår vi en dyktur bland fiskar i tusen färger och vackra korallrev. Är det surf som lockar bjuder en resa till Indonesien på många fantastiska möjligheter att rida på perfekta vågor. Här upptäcker du också uråldriga traditioner, förtrollande tempel och ett fascinerande andligt liv. Alla de härliga aktiviteter landet bjuder på gör det till en utmärkt idé att resa till Indonesien med barn!

Vad kan man se i Indonesien?
Utöver den rika kulturen och spirituella atmosfären kommer det otroliga landskapet i Indonesien förtrolla dig. Upptäck detta resmåls vackra natur och förundras över terrassodlingar med ris, vulkaner omgivna av tropiska skogar och vita sandstränder inbäddade bland klippor. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Vandra bland grönskande berg och vulkaner på den folkrikaste ön Java. Finn lugnet på någon av de mindre öarna som Lombok eller Gili, där du i avskildhet kan slappna av på stranden under en palm och njuta av paradiset.
  • Kanske vill du börja din Indonesienresa på ön Bali, ofta kallad "gudarnas ö". Öns kultur är starkt rotad i andlighet kring naturen och här lever människa och natur i symbios. Religionen på Bali är en blandning av hinduism och animism, där konsten har en stor roll i gudsdyrkan. Detta är tydligt i Ubud, Balis kulturella huvudstad.
  • Passa på att besöka ön Lombok som är lika välkomnande som Bali men lite lugnare.
  • Indonesien är också välkänt för bra dykning och det finns mängder av enastående platser som lockar tusentals dykare varje år. På ön Lembeh kan du slappna av och njuta av turkost vatten och vit sand. De färgglada korallreven sjuder av liv och kommer sannolikt att ge dig en av världens mest spektakulära undervattensupplevelser!


När ska man resa till Indonesien?
Den bästa perioden att besöka Indonesien är under torrperioden som sträcker sig från maj till oktober. I juli turistar de flesta indonesier i sitt hemland medan juli-augusti är favoritmånaderna för europeiska besökare. Det kan alltså vara klokt att resa hit under maj, juni och september om du vill upptäcka landet utan att behöva trängas. Temperaturen befinner sig mellan 25 och 35 grader under större delen av året.

Behöver man visum för att resa till Indonesien?
Som svensk turist resandes med svenskt pass är du undantagen kravet på visum för resor upp till 30 dagar. Vill du stanna längre är dock visum obligatoriskt. Mer information om Indonesiens inresekrav hittar du på http://www.imigrasi.go.id/ eller via Indonesiens ambassad i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar