Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Indien

Din skräddarsydda rundresa i Indien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Indien som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Indien

4.5/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Indien

Oavsett om du vill resa till Himalayas fot eller Malabars stränder, Ganges flodbankar eller grönskande risfält så är en resa till Indien som att upptäcka en annan värld. Indien är den mest folkrika demokratin i världens och även känd som “världens största demokrati”. Här hittar du kritvita stränder, praktfulla tempel och såklart mängder av kossor - här finns det otroligt mycket att se & göra beroende på vad du är ute efter!

Indien är ett fascinerande land som är lika stort som en hel kontinent. Listan på Indiens skatter är lång - från tropiska stränder, salta sjöar, vidare till de stora bergen i Ladakh och en uppsjö av majestätiska templen. Upptäck Tibetanska Himalaya eller se Taj Mahals ojämförbara skönhet eller känn pulsen från storstäder som myllrar av människor och intryck. Din rundresa i Indien ramas in av ljudet från bjällror, musik och böner från templen och blandas med starka färger från de traditionella kläderna "sari" och turbaner. Det är värt att verkligen uppleva detta resmål bortom turiststråken. Res längs vägarna som inte alla resenärer hittar och upplev det sanna Indien i hela sin prakt. Nedan hittar du våra bästa Indien tips!

Vad ska man se och göra i Indien?

Sevärdheter

Med sin enorma storlek och mångfald har Indien verkligen något för alla och oavsett vart du väljer att resa i detta stora land så kommer du att återvända hem med oförglömliga upplevelser. Våra agenter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

 • Taj Mahal: Taj Mahal “ett av världens sju nya underverk” är en otroligt vacker byggnad i vit marmor som byggdes av en mogul kejsare på 1600-talet. Ett tips är att se Taj Mahal under soluppgången!
 • Rajasthan: Rajasthan är en delstat i Nordvästra Indien! Här hittar du ett sagoland med vackra palats och stora fästningar.
 • Röda Fortet: Röda Fortet ligger i Delhi och är ett palats med en hög mur som mäter cirka 30 meter över marken. En otroligt cool byggnad!
 • Varanasi: Hinduismens heligaste stad Varanasi vid floden Ganges är ett perfekt resmål för dig som är intresserad av religion och kultur.
 • Kerala: Reser du till Indien på egen hand är det vackra och gröna Kerala en god idé, så även om du tänkt resa till Indien med barn. Här är levnadsförhållanden bland de bästa i landet och förhållandevis litet vilket gör det enkelt att resa runt med tåg eller buss.

Vad kan man göra i Indien?

I Indien finns det otroligt mycket att göra! För att hjälpa dig på traven delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Vindsurfing: Om du är ute efter vattenaktiviteter så skall du definitivt besöka kuststaden Goa under din resa. Här är vindsurfing en vanlig aktivitet så passa på att prova!
 • Yoga & Meditation: Är du ute efter att hitta ditt inre lugn och ro? Då är Yoga och meditation perfekta aktiviteter!
 • Holifestivalen: Planera din Indienresa kring den världsberömda Holifestivalen, då hela Indien förvandlas till ett lapptäcke av färg då människor kastar färgsprakande pigment på varandra.

När är bästa tiden att resa till Indien?

Den bästa perioden att åka till Indien är under vinterhalvåret, från november fram till mars. Under juni till augusti rör sig regnperioden genom landet. Men Indien är ett enormt land och skillnaden på klimat mellan olika regioner är påtaglig. Norra Indien kan bli mycket kallt december till januari, medans sydöstkusten och södra Indien drabbas av hårda regn oktober till december.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Indien?

Ja, för att kunna resa till Indien som svensk behöver du ett giltigt pass och ett visum, oavsett hur länge du tänkt stanna. Ansökan om visum sker via den indiska ambassaden i Sverige.

Andra länder som du kanske gillar