Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Grönland

Din rundresa på Grönland skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Grönland

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Grönland?

På norra halvklotet, bara två timmar med flyg från Island, ligger ett land där tiden verkar stå stilla. På Grönland är allt tyst, här hörs inget buller från motorer eller tutor, inga folkmassor på överbefolkade gator. När du reser till Grönland kommer du att upptäcka att allt förefaller fruset. Under sommarhalvåret erbjuder dagarna istället timme efter timme av oändligt solsken. Du kommer att häpna över kontrasterna i glaciärernas imponerande sto... På norra halvklotet, bara två timmar med flyg från Island, ligger ett land där tiden verkar stå stilla. På Grönland är allt tyst, här hörs inget buller från motorer eller tutor, inga folkmassor på överbefolkade gator. När du reser till Grönland kommer du att upptäcka att allt förefaller fruset. Under sommarhalvåret erbjuder dagarna istället timme efter timme av oändligt solsken. Du kommer att häpna över kontrasterna i glaciärernas imponerande storlek jämte de söta små fiskestugorna. Den perfekt vita och skimrande snön kommer nästan kännas för ljus med sina blixtrande reflektioner. Plötsligt hör du hundskall från slädhundar någonstans i fjärran. Grönland är definitivt ett land med extraordinär natur där det isiga klimatet ligger dess invånare varmt om hjärtat. Ett land du bara måste upptäcka! Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Grönland

4.7/5
1 omdöme

Börja planera din resa i Grönland

Här hittar du förslag på rundresor på Grönland. Kom ihåg att samtliga av dessa resor är 100 % anpassningsbara, efter din smak och dina önskemål. Din lokala resebyrå är på plats på Grönland för att underlätta planeringen för dig. Med deras hjälp kommer du kunna skapa en oförglömlig resa som är skräddarsydd för dig, i varje detalj. En etapp av din resa, kommer antagligen vara Diskobukten. I hjärtat av viken ligger ön mest kända stad, mitt i ett Illusiat, ett landskap som skulle kunna vara plockat ur en film. De dussintals blåa, röda, gula och gröna hus som ligger utspridda vid vattnet skapar en makalös syn, ännu vackrare är det om du kommer dit vid solnedgången. Du kan också passa på att känna dig som upptäcktsresande av det klassiska slaget och fara fram med hundspann. Viken, som för övrigt har det största antalet isberg på norra halvklotet, kan endast besökas med båt. En båttur du sent kommer glömma eftersom den ger dig goda möjligheter att även utforska flertalet fjordar, öar och holmar av is som långsamt kommer in från havet. Mittemot, på den östra kusten i regionen Tasilaq kan du njuta av en kajaktur, och med två paddeltag, kommer du med största sannolikhet stöta på en säl eller kanske möta en val som glider förbi i det blå.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage på Grönland