Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Georgien

Din skräddarsydda rundresa i Georgien
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Georgien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Annorlunda & genuint
Best Of The Caucasus Tour
Ca. 14 Dagar från 24 610 kr
 • Klassiska sevärdheter
Classic Georgia And Batumi Beach
Ca. 10 Dagar från 17 800 kr
 • Klassiska sevärdheter
Food And Wine Experience
Ca. 8 Dagar från 10 640 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights Tour
Ca. 7 Dagar från 9 190 kr
kombinera
 • Annorlunda & genuint
The Caucasus - A Cultural Discovery
Ca. 13 Dagar från 15 500 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Self-Drive - Freedom to Discover
Ca. 15 Dagar från 9 830 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Georgien

Vad roligt att du är intresserad av en resa till Georgien! Georgien som land erbjuder otroligt mycket olika saker att se och göra om man vet vart man ska leta. Om du älskar kultur och historia så kommer du att älska detta landet. Se Bagrati katedralen på Koutaïssi, ruinerna i Nokalakevi eller Ushguli och dess etnografiska museum där du får veta allt om livet i Europas högst belägna bebodda by. Besök Dadiani Palatset i Zugdidi eller åk linbana upp till Narikala fortet. Här finns så många spännande platser att utforska. Är du mer intresserade av den natursköna sidan av Georgien så har du också en fantastisk resa framför dig. Utforska nationalparkerna Borjomi och Kharagauli där du kan njuta av långa dagar av vandring och Lagodechi, känt för sina vackra vattenfall. Listan kan göras lång över fantastiska saker att se och göra i det här makalösa landet. Din enda uppgift är att bestämma dig för vad du helst vill! Nedan har vi samlat våra bästa tips för en resa till Georgien:

Vad kan man se och göra i Georgien?

Sevärdheter

 • Dadiani Palatset: Dadiani sägs vara ett av Georgiens vackraste palats och har en otrolig arkitektur från 1800-talet. Palatset har ett museum på insidan som bjuder på en utställning av det naturliga kulturarvet i Georgien.
 • Bagrati katedralen: Katedralen är byggd redan på 1000-talet, men består idag av ruiner! Ruinerna anses vara ett mästerverk i Georgiens medeltida arkitektur och är väl värt ett besök!
 • Lagodechi: Lagodechi är ett naturreservat som är känt för alla fina vackra vattenfall. Reservatet erbjuder många vandringsleder som tar dig på upptäcktsfärd från vattenfall till vattenfall.
 • Narikala fortet: Åk linbana upp till det gamla fortet samtidigt som du kan skåda en fantastisk panoramautsikt över fortet och dess närområden.
 • Tsminda Sameba: Besök denna lilla ortodoxa kyrkan som står vackert ensam på en liten bergstopp, som taget ur en saga!
 • Världsarvsstaden Mtskheta: Mtskheta var Georgiens huvudstad fram till 400-talet och är en av landets äldsta städer. Här hittar du många historiska byggnader och en av dem, Jvariklostret är med på UNESCOs världsarvslista och bjuder på en fantastisk panorama utsikt.

Vad ska man göra i Georgien?

 • Vandra: Georgiens landskap är både unikt, dramatiskt och vackert och du upplever detta på bästa sätt genom att vandra. Vandra genom den fascinerande bergsprovinesen Tusheti som få turister har besökt. Eller vandra upp för Mount Chaukhebi, en utmanande vandring som tar cirka 4 krävande timmar.
 • Bada i varma källor: Besök de svaveldoftande badkvarteren i Tbilisi och ta ett dopp i någon av de varma källorna. Kanske är detta en bra aktivitet efter några tuffa dagar med vandring? 
 • Matlagningskurs: Passa på att gå på en matlagningskurs och lär dig att göra dumplings. Dumplings eller Khinkali som det också kallas är faktiskt nationalrätten i Georgien, så här kan du lära dig att laga rätten på riktigt!

När är bästa tiden att resa till Georgien?

Bästa tiden att resa till Georgien är mellan maj och juni. Tidig vår och höst fungerar också men räkna med svalare temperaturer och en hel del regn. Högsäsongen är mellan juli och augusti, men då är det oftast alltför varmt.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Georgien?

Svenska medborgare behöver inget visum till Georgien. Vänligen notera att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum och skall innehålla minst 2 tomma sidor.

Hur tar man sig till Georgien?

Några få flygbolag som Turkish Airlines flyger från Skandinavien till Georgien. Räkna ofta med 1 eller två byten och ett pris på runt 3000-4000 om du är ute i god tid.

Andra länder som du kanske gillar