Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Galapagosöarna Den stora rundresan - Ecuador och Galapagosöarna i grupp

 • Anslut till en grupp
 • Sport & äventyr
En 17 dagar lång rundresa i Ecuador och på Galapagosöarna under vilken du/ni ansluter till en grupp om max 12 personer. Resan innehåller vissa moment som kräver hyfsat god fysik. Rundresan börjar i bergsbyn Otavalo varifrån ni gör olika dagsutflykter såsom vandring i Anderna och en tur på det berömda "Frihetståget". Efter några dagar tar ni er till Amazonas och bor på en härlig djungel-lodge....

En 17 dagar lång rundresa i Ecuador och på Galapagosöarna under vilken du/ni ansluter till en grupp om max 12 personer. Resan innehåller vissa moment som kräver hyfsat god fysik. Rundresan börjar i bergsbyn Otavalo varifrån ni gör olika dagsutflykter såsom vandring i Anderna och en tur på det berömda "Frihetståget". Efter några dagar tar ni er till Amazonas och bor på en härlig djungel-lodge. Om dagarna vandrar ni i regnskogen, paddlar kanot och besöker en chokladfarm. Ni fortsätter vidare västerut och upptäcker olika bergbyar varvat med utflykter till bland annat vulkanen Chimoraxo och nationalparken Cotopaxi. Hela rundresan avslutas på Galapagosöarna där ni har fem dagar för sol, bad, snorkling och båtturer. 

Det här är en gruppresa utformat av vår reseexpert i Ecuador. Det finns vissa bestämda avresedatum och ni kommer ingå i grupper om max 12 personer. Kom ihåg att flyg inte ingår. 

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Vandring
  Vandring
 • Tåg
  Tåg
 • Vulkaner
  Vulkaner
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Paradisstrand
  Paradisstrand

Program dag för dag

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Ecuador! På flygplatsen möts ni av en representant som kör er direkt till hotellet i bergsbyn Otavalo som ligger cirka 90 minuters bilfärd från huvudstaden Quito. Återhämta er från den långa flygresan på hotellrummet eller strosa runt i huvudstaden som är känd för sin oändliga charm och vackra bergiga siluett.

Transport: Cirka 2 timmar

Måltider: Middag

Etapper:
Otavalo
Boende
Santa Fe: Otavalo)

Dag 2: Vandring i Anderna

Er första dag i Ecuador innefattar äventyr bestående av en 4-5 timmar lång hike! Efter frukost snörar ni på er bekväma skor och följer med er grupp vars engelsktalande guide tar er genom Andernas högland. Efter en traditionell lunch i Cotacachi besöker ni ett litet arkeologiskt museum. Ni är tillbaka i Otavalo sent på eftermiddagen. Passa på att upptäck stadens matmarknad som är känd över hela Ecuador för sitt fantastiska utbud av grönsaker och frukt.

Dagstur: Cirka 5 timmar

Transport: Totalt cirka 90 minuter

Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
Otavalo
Boende
Santa Fe: Otavalo)

Dag 3: Frihetståget genom Anderna

En kontrastrik tågresa genom svindlande landskap väntar er idag! Tågresan är känd under namnet “Tren de la Libertad”, frihetståget, och både börjar och slutar i Otavalo. Rälsen ni åker på är över 85 år gammal och ni har en engelskspråkig guide som gör er sällskap hela resan. Kuststaden Salinas är sista destinationen innan tåget åker tillbaka till Otavalo men ni gör flera andra stopp på vägen. Genom tågfönstret kommer ni kunna skåda underbara omgivningar, från avfärd till ankomst. Ni är tillbaka i Otavalo under kvällen.

Tågresa: Cirka 4 timmar
Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
Otavalo, Salinas
Boende
Santa Fe: Otavalo)

Dag 4: Hakuna matata & varma källor

Upp med tuppen - det är dags för en morgonpromenad genom Otavalos mysiga gator med olika marknadsstånd. Ni fortsätter vidare längs med en vandringsled på 4050 altitud ner till en dal. Här kommer ni bada i varma källor vars utsikt är något av det vackraste i hela Ecuador. Efteråt blir ni körda söderut till er djungellodge med det passande namnet Hakuna Matata.
Bil: Cirka 4 timmar
Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Otavalo
Boende
Hakuna Matata: Amazonia)

Dag 5: Vandring i regnskogen & chokladtillverkning

Under morgonen samlas ni i gruppen för en hike genom denna skyddade regnskog. Er naturguide kommer peka ut speciella plantor och djur under vandringens gång. Efteråt får ni skjuts till den lilla byn Santa Rita där ni äter en god lunch. Innan ni åker tillbaka till er djungellodge får ni en kort genomgång av hur man tillverkar choklad från de lokala kakaobönerna. Eftermiddagen spenderas fritt i lodgen.

Måltider: Frukost, lunch & middag

Boende
Hakuna Matata: Amazonia)

Dag 6: Kanotpaddling på Arajunofloden

Tidigt på morgonen får ni transfer till den lilla floden Arajuno tillsammans med er guide. Här paddlar ni kanot och njuter av alla papegojor som flyger över era huvuden. Ni stannar till vid Santa Barbara för att äta lunch och prova många lokala rätter. Senare kör ni till den lilla djungelstaden Misahualli för en kort promenad. Ni återvänder till lodgen under eftermiddagen.
Dagstur: 6 timmar
Måltider: Frukost, lunch & middag

Etapper:
Misahuali
Boende
Hakuna Matata: Amazonia)

Dag 7: Kom närmre djuren

Efter frukost blir ni körda till Puyo där ni kommer besöka ett Animal Rescue Center för att se tropiska djur i Amazonregionen. Härifrån fortsätter ni vidare ännu djupare in i skogen till den lilla staden Macas där ni spenderar natten.

Bil: Cirka 3 timmar

Måltider: Frukost & middag


Dag 8: Vattenfall & blåa laguner

En kort bilfärd tar er till Shuar där en vandring väntar genom regnskogen till ett heligt vattenfall. Här kommer ni, tillsammans utöva en traditionell vattenfallsdans innan ni hoppar i för ett svalkande dopp. Efteråt äter ni en god lunch i djungeln. Senare under eftermiddagen fortsätter bilfärden över högländerna och Atillo Lakes tills ni anländer till Guamote där ni spenderar natten.
Måltider: Frukost, lunchbox & middag

Etapper:
Guamote
Boende
Inti Sisa: Guamote)

Dag 9: Kichwa-kulturen

Tidigt på morgonen besöker ni marknaden i Guamote innan ni upptäcker regionens mysiga byar. Här får ni en inblick i Kichwa-samhällets vardag och historia, en grupp människor som levt i området i hundratals år. På eftermiddagen åker ni till byn Riobamba. Omringad av flera ståtliga berg och utnämnd till Andernas mest viktiga agrokulturiska centrum.
Bilresa: Cirka 1 timma
Måltider: Frukost & lunchbox

Etapper:
Guamote, Riobamba
Boende
Mansión Santa Isabella: Riobamba)

Dag 10: Vulkaniskt äventyr

Idag går rutten upp till höjderna ända till vulkanen Chimborazo. Ni gör några stopp på vägen i olika mysiga byar innan ni kommer fram till vulkanen. Sent på eftermiddagen når ni byn Latacunga där ni spenderar natten.
Måltider: Frukost & lunchbox

Etapper:
Riobamba, Latacunga
Boende
Villa Tacunga: Latacunga)

Dag 11: Marknad & blå lagun

En kort biltur tar er till byn La Victoria som är berömd för sina handgjorda keramikföremål. Efter att ha strosat runt en stund i byn åker ni vidare till den livliga marknaden Zumbahua. Slutmålet för dagen är den vackra kraterlagunen Quiloltoa. Natten spenderas en bit därifrån i en mysig by.

Bil: Cirka 90 minuter

Måltider: Frukost, lunch & middag

Etapper:
Quilotoa
Boende
Mama Hilda: Quilotoa)

Dag 12: Vandring i nationalpark

På morgonen åker ni norrut till nationalparken Cotopaxi för en enklare vandringsled runt lagunen Limpiopungo. Er guide kommer lära er om den typiska vegetationen i Anderna samtidigt som ni tar del av en hisnande utsikt över nationalparken. Efteråt hoppar ni in i bilarna för att köra till huvudstaden. Kvällen är fri.
Bil: Cirka 2 timmar.
Måltider: Frukost & lunch


Dag 13: Mot Galapagosöarna

Tidigt på morgonen får ni transfer till flygplatsen. Det är dags att flyga till Galapagosöarna, denna mytomspunna ö-grupp som är berömd för sitt biologiska mångfald. Väl framme på San Cristóbals flygplats möts ni av en representant som tar er direkt till hotellet. Resten av dagen är fri till att upptäcka ön som ni vill.

Flyg: Cirka 90 minuter

Måltider: Inga

Etapper:
Galapagos Islands

Dag 14: Båttur & strandhäng

Idag tar ni en båttur runt bland öarna för att till slut hamna vid bukten Puerto Carola. På dess kritvita strand kan ni ta det lugnt, njuta av solen och både snorkla och simma.

Måltider: Frukost


Dag 15: Gigantiska sköldpaddor & sjölejon

Dagens äventyr innefattar San Cristóbals högland! Under utflykten kommer ni beskåda de berömda och gigantiska sköldpaddorna och bada med sjölejon. Senare har ni tid för både strandhäng och snorkling.

Etapper:
San Cristobal

Dag 16: Båttur till Espanola

På morgonen styr ni kosan till hamnen för att hoppa på båten till ön Espanola. Ni kliver av vid Punta Suarez och påbörjar en hike till det berömda “blowhole”. På vägen kommer ni beskåda flera spännande fågelarter. Efter lunch besöker ni bukten Gardner som har en magisk sandstrand. Här kryllar det ofta av sjölejon! Passa på att häng på stranden och snorkla.

Båtresa: Cirka 2 timmar

Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
Espanola Island

Dag 17: Avfärd

Dags att säga hejdå till Ecuador och Galapagosöarna för de här gången. I god tid åker ni tillbaka till fastlandet och får transfer till flygplatsen. Vi hoppas att ni haft en magisk resa.

Flyg + transfer: Cirka 2 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
Galapagos Islands

Otavalo Salinas Misahuali Guamote Riobamba Latacunga Quilotoa Galapagos Islands San Cristobal Espanola Island

Detaljer om pris och avresedatum

Priser och avresedatum

Pris per person, baserat på 2 personer i dubbelrum. Internationella flyg ingår ej. De förslagna avresedatumen kan endast garanteras om de minsta antalet passagerarer för en resa nås.

Avresedatum för gruppresan Från Garanterad avgång
18/09/2019 till 04/10/2019 0 kr
30/10/2019 till 15/11/2019 0 kr
13/11/2019 till 29/11/2019 0 kr
11/12/2019 till 27/12/2019 0 kr

Priset inkluderar

 • Transport med bil & båt
 • Erfarna engelsktalande guider
 • Boende
 • Måltider som nämns i dagsprogrammet
 • Alla utflykter och besök som nämns i dagsprogrammet

I priset ingår inte

 • In- och utrikesflyg
 • Eventuella visumkostnader
 • Dryck och måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Personliga utgifter och dricks till servicepersonal

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Galapagosöarna (8)

Fler reseidéer