Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Galapagosöarna Den stora äventyrsresan - Ecuador och Galapagosöarna

 • Sport & äventyr
Detta är en 14 dagar lång rundresa där ni får uppleva både Ecuador och Galapagosöarna under en och samma resa! Ni börjar er rundresa i Ecuadors huvudstad, Quito, som ligger hela 2,800 meter över havet. Efter att ni gått på upptäcktsfärd i huvudstaden beger ni er mot Amazonas och djungeln där ni i några dagar får leva ett riktigt "hakuna-matata" liv. Här kommer ni att paddla kanot, gå på djungelhaj...

Detta är en 14 dagar lång rundresa där ni får uppleva både Ecuador och Galapagosöarna under en och samma resa! Ni börjar er rundresa i Ecuadors huvudstad, Quito, som ligger hela 2,800 meter över havet. Efter att ni gått på upptäcktsfärd i huvudstaden beger ni er mot Amazonas och djungeln där ni i några dagar får leva ett riktigt "hakuna-matata" liv. Här kommer ni att paddla kanot, gå på djungelhajk och bada i ett fantastiskt uppfriskande vattenfall. Vidare kommer ni att ta er till den mäktiga vulkanen Cotopaxi, där ni kommer att vandra och uppleva olika unika vulkan krater innan det är dags att ta sig till djurrika Galapagosöarna. På Galapagos kommer ni att båtluffa bland öarna och uppleva djur såsom sköldpaddor, hajar, sjölejon, leguaner och flamingos. På Galapagos finns det också rum för egentid, vilket gör att ni kan uppleva öarna på egen hand eller bara ligga och njuta och koppla av på en strand. 


Detta reseförslag är framtaget av vår svensktalande reseexpert Emelie som innehar stor lokal expertis om både Ecuador och Galapagosöarna. Resan är ett förslag på en rundresa som kan bokas, men det är också möjligt att skräddarsy en resa helt från grunden där ni själva väljer hur många dagar ni vill vara borta, vad ni vill göra och vilka ni reser med. Man kan självklart också utgå från resan nedan och bara ta bort/ lägga till dagar, aktiviteter etc. om man så önska det. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst: Quito

Mitt uppe bland molnen hittar du Ecuadors huvudstad, Quito. Från stadens nybgyggda flygplats tar det cirka 45 minuter att ta sig in till ert hotell som är beläget väldigt centralt. Efter att ha lämnat väskorna på hotellet, spenderar ni resten av dagen på egen hand. Ta en promenad runt hotellets område och sträck lite på benen efter den långa flygresan. Det är viktigt att känna av hur det känns i kroppen att promenera runt på 2,800 meter över havet.

- Transport: Transport från flygplatsen (cirka 45 minuter)
- Guide: Ingen guide

- Måltider: Inga

Etapper:
Quito
Boende
Casa Joaquín: Quito)

Dag 2: Quito - Papallacta - Archidona

Idag lämnar ni Ecuadors huvudstad och kör mot Amazonas djungeln. Ni stannar till vid Papallactas heta källor, där ni stannar i cirka 2 timmar och njuter av den unika miljön. Ni fortsätter sedan till eran djungel lodge, Hakuna Matata.

- Transport: Transport till Archidona cirka 4 timmar (utan att räkna stoppet i Papallacta)

​- Guide: Guide, private, Engelsktalande

- Måltider: Frukost, middag

Etapper:
Quito, Papallacta, Archidona
Boende
Hakuna Matata Lodge: Archidona)

Dag 3: Archidona (Amazonas)

Idag deltar ni i en klassisk djungel tur i Ecuadors Amzonas skog. Ni börjar dagen med att åka kanot till ett djurskyddsområde. Ni fortsätter sedan erat äventyr med att gå på en djungelhajk till ett vattenfalll innan ni återvänder till eran lodge där middagen serveras.

- Transport: Heldags utflykt i djungeln

- Guide: Guide, private, Engelsktalande- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Archidona
Boende
Hakuna Matata Lodge: Archidona)

Dag 4: Archidona - Pastaza Canyon - Baños

Ni lämnar idag Amazonas djungel och kör vidare mot Baños de Agua Santa, en bergs stad som är speciellt känd för sina vattenfall och olika extremsporter. Innan ni är framme vid ert hotell kommer ni att stanna till vid ett av de mest kända vattenfallen i denna region, Pailon del Diablo.

- Transport: Transport till Baños (cirka 3 timmar)

- Guide: Guide, private, Engelsktalande

- Måltider: Frukost

Etapper:
Archidona, Baños
Boende
Isla de Baños : Baños)

Dag 5: Baños - Cotopaxi - Lasso

Idag lämnar ni Baños rätt så tidigt för att köra till en av de mäktigaste vulkanerna detta land har att erbjuda, Cotopaxi. Efter att ha vandrat upp till 4,800 meter kör ni vidare till byn, Lasso där ni kommer att spendera natten.

- Transport: Transport till Lasso via Cotopaxi (cirka 2.5 timmar)

​- Guide: Guide, private, Engelsktalande

- Måltider: frukost

Etapper:
Baños, Cotopaxi, Lasso
Boende
Cuello de Luna: Lasso)

Dag 6: Lasso - Quilotoa - Chugchilán

Efter att ha upplevt Cotopaxi, är det dags för ytterligare en väldigt unik vulkan krater, Quilotoa. Ni kommer att vandra ner till kraterns botten där ni helt klart kommer att imponeras av det blåa vattnet. Ni spenderar natten väldigt nära i byn, Chugchilan.

- Transport: Transport tillbaka till Quito (cirka 3.5 timmar)

- Guide: Guide, private, Engelsktalande

- Måltider: Frukost, middag

Etapper:
Lasso, Quilotoa, Chugchilan
Boende
Mama Hilda: Chugchilan)

Dag 7: Chugchilán - Quito

Idag lämnar ni vulkanerna och kör tillbaka till landets huvudstad, Quito. Ni har här resten av eftermiddagen ledig och kan spendera den precis som ni vill. 

. Transport: Transport tillbaka till Quito (cirka 3.5 timmar)

​- Guide: Guide, private, Engelsktalande

- Måltider: Frukost

Etapper:
Chugchilan, Quito
Boende
Casa Joaquín: Quito)

Dag 8: Ankomst: Baltra - Santa Cruz 

Ni blir upphämtade av en privat engelsktalande guide som hjälper er över från Baltra till Santa Cruz. Väl på Santa Cruz åker ni genom höglandet till Rancho Primicias, där ni har möjligheten att se sköldpaddor. Efter detta äter ni lunch i höglandet innan ni åker in till Puerto Ayora och har möjligheten att uttforska Charles Darwin museét. Dagen avslutas på ert hotell mitt inne i Puerto Ayora.

- Transport: Flygresa (2 tim) - ingår ej Private transport mellan flygplats i Baltra och Puerto Ayora (45-60 minuter)

- ​Guide: Engelsktalande, privat naturguide. 

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Baltra Island, Santa Cruz
Boende
Mainao Hotel: Santa Cruz)

Dag 9: Santa Cruz: Båtutflykt

Redan vid 8 på morgonen blir ni upphämtade på ert hotell för att påbörja dagens äventyr, en båtutflykt till en obebodd ö. Det blir antingen Santa Fe, Plazas, Bartolome eller Seymour. Ni återvänder till Santa Cruz runt 16.00.

Transport: DELAD (heldag 6-7 timmar)

- ​Guide: Engelsktalande, delad naturguide. 

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Santa Cruz
Boende
Mainao Hotel: Santa Cruz)

Dag 10: Santa Cruz: Egentid - Isabela

Efter att ha haft en lugn förmiddag är det dags att fortsätta till nästa ö, Isabela. Ni åker med en offentlig fartbåt från Santa Cruz till Isabela (cirka 2.5 timmar).

- Transport: DELAD (2.5 timmar speedboat)

​- Guide: Engelsktalande, privat natur guide (vid ankomst till Isabela).

- Måltider: Frukost

Etapper:
Santa Cruz, Isabela Island
Boende
La Laguna Hotel: Isabela Island)

Dag 11: Isabela: Sierra Negra & Vulkanen Chico

Ni blir idag upphämtade vid ert hotell och körda till Isabelas högland. Efter cirka 45 minuter är ni framme vid vulkanen Sierra Negra. Ni kommer att vandra upp till vulkanens krater (cirka 1 timmes promenad). Detta är en aktiv vulkan och man kan tydligt se detta på naturen runt omkring och röken runt omkring.

- Transport: Delad transport (cirka 7-8 timmar)
​- Guide: Engelsktalande, delad naturguide.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Isabela Island, Sierra Negra
Boende
La Laguna Hotel: Isabela Island)

Dag 12: Isabela: Los Flamingos & Centro de Crianza

Idag har ni en halvdags tur med en privat guide som kommer att visa er runt ön och speciellt Los Flamingos lagunen och Centro de Crianza, där man födder upp sköldpaddor.

- Transport: Transport (cirka 1 timme)

- ​Guide: Engelsktalande, privat naturguide. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Isabela Island
Boende
La Laguna Hotel: Isabela Island)

Dag 13: Isabela - Santa Cruz: Tour de Bahía

Idag åker ni snabbåten tillbaka till Santa Cruz igen. Eftersom att ni åker tillbaka väldigt tidigt på morgonen, äter ni frukost i Puerto Ayora. Ni har sedan några timmar egen tid innan det är dags för en kortare utflykt runt öns kust.

- Transport: DELAD (2.5 timmar speedboat) Delad transport runt Santa Cruzs kust (cirka 3.5 timmar)

- ​Guide: Engelsktalande, privat naturguide. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Isabela Island, Santa Cruz
Boende
Mainao Hotel: Santa Cruz)

Dag 14: Avresa

Idag bli ni upphämtad från ert hotell i Puerto Ayora och körda till flygplatsen i Baltra. Därifrån flyger ni tillbaka till fastlandet och tillslut tillbaka hem till Sverige.

- Transport: PRIVAT från Puerto Ayora till flygplatsen i Baltra (cirka 45 minuter)

- Guide: Ingen guide

- Måltider: Frukost

Etapper:
Baltra Island

Quito Papallacta Archidona Baños Cotopaxi Lasso Quilotoa Chugchilan Baltra Island Santa Cruz Isabela Island Sierra Negra

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 19 060 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
4 Pers
Pris per person19 060 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Hotellnätter
 • Transport
 • Utflykter
 • Engelsktalande guider
 • Frukost varje dag

I priset ingår inte

 • Flygresor
 • Inträde till Galapagos nationalpark (120 USD)
 • Båttaxi (1 USD mellan varje o)
 • Dricks
 • Extra aktiviter som ej är nämnda här

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Galapagosöarna (8)

Fler reseidéer