Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Galapagosöarna

Din unika resa på Galapagosöarna skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Galapagosöarna som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
kombinera
Naturalist Tour
Ca. 8 Dagarfrån13 650 kr
kombinera
Galapagos Nature Cruise
Ca. 8 Dagarfrån26 780 kr
kombinera
Island Hopping
Ca. 7 Dagarfrån16 050 kr
kombinera
Continental Ecuador And Galapagos Islands
Ca. 14 Dagarfrån23 280 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Galapagosöarna

Utanför Ecuadors kust, mitt ute i Stilla havet, hittar du Galápagosöarna. Våra professionella reseexperter bor och lever i Ecuador och känner till de bästa platserna både här och på Galápagos nitton öar. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Blåfotade fåglar, uråldriga sköldpaddor, kritvita stränder och vulkaner - här finns jättemycket att se och uppleva. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Galápagosöarna. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av dessa fascinerande öar - utan att missa några spännande sevärdheter!


Vad kan man se på Galápagosöarna?

Paradisstränder kantas av karga berg och mängder av fåglar, pingviner och leguaner. Cirka 1000 kilometer väster om Ecuador ligger ögruppen Galápagos. För dig som är intresserad av djur och natur finns här minst sagt mängder att upptäcka. Våra agenter delar med sig av sina bästa tips: 

  • Besök ornitologens favoritö Isla Española - där fåglarna regerar. Här på denna 4 miljoner år gamla ö kan du underhållas av den blåfotade sulans intressanta parningsdans, spana på albatrosser och snorkla med sjölejon i vackra Gardner Bay.
  • Den kaktustäckta röda lilla ön Isla Plaza  är berömd för sitt marina djurliv. Här njuter både sälar och sjölejon av solen ute på klipporna.
  • På Isla Santa Fé hittar du stora leguaner och härliga stenstränder.
  • Insup den avslappnade atmosfären på Isla Rábida. Här vid grottorna i den röda sanden ligger leguaner och sjölejon och vilar.
  • Längtar du efter lugn och ro bör du styra kosan mot Isla Isabela - den största och mest traditionella av öarna. Här kan du besöka små byar och titta på de söta galápagospingvinerna.  


Vad kan man göra på Galápagosöarna?

Här upptäcker du världens mest intressanta djur och natur. Särskilt intressanta är det stora antalet endemer, det vill säga djurarter som är så pass sällsynta att de bara finns på en plats i världen. Forskare har länge varit intresserade av Galápagos unika djur och natur. En av dem var Charles Darwin som här uppkom med sin teori om naturligt urval. Men du behöver inte vara forskare för att fascineras av dessa världsarvslistade öar. Varför inte ta en heldag i solen på röda och kritvita stränder? Eller snorkla med havssköldpaddor, klättra uppför kullen på ön Bartolome, kryssa mellan öarna eller promenera i lavagrottor på Santa Cruz? Listan på aktiviteter är lång och här väntar ett äventyr för alla åldrar!

När ska man resa hit?

Det sköna klimatet gör att du kan besöka Galápagosöarna året om, då medeltemperaturen årligen brukar ligga mellan 16-31 grader. Här finns dock två årstider - den fuktiga perioden mellan december till maj, och den torra årstiden som infaller från maj till december.

Andra länder som du kanske gillar