Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Galapagosöarna

Din rundresa på Galapagosöarna skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Galapagosöarna

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Galapagosöarna?

Långt ute i Stilla havet ligger en övärld som under millennium växt fram helt isolerad. Galapagos består av 41 öar och tillhör Ecuador på det sydamerikanska fastlandet. De här 41 öarna är ett fullkomligt paradis för alla naturälskare, här återfinns en flora och fauna utan like. Denna avlägsna övärld är fylld av naturliga under som varje år lockar till sig massa besökare ute efter att vandra på vita stränder och uppleva det unika djur- och växtliv...

Långt ute i Stilla havet ligger en övärld som under millennium växt fram helt isolerad. Galapagos består av 41 öar och tillhör Ecuador på det sydamerikanska fastlandet. De här 41 öarna är ett fullkomligt paradis för alla naturälskare, här återfinns en flora och fauna utan like. Denna avlägsna övärld är fylld av naturliga under som varje år lockar till sig massa besökare ute efter att vandra på vita stränder och uppleva det unika djur- och växtlivet.


Med oss på Evaneos upptäcker du Galapagosöarna på ditt sätt. Med oss reser du tillsammans med ditt eget resesällskap, ensam eller tillsammans med din egna grupp. Du reser på de datum som passar dig och det är dina intressen, önskemål och förutsättningar som står i centrum. 


Vi på Evaneos har noggrant valt ut lokala researrangörer från Galapagosöarna som kan allt om detta resmål. Du kommer enkelt i kontakt med en av reseexperterna som jobbar på dessa researrangörer via vår hemsida. Reseexperten är ditt lokala stöd på Galapagos och tar hand om all planering och bokning av din resa! Du berättar vad som är viktigt för dig och så använder experten sin lokala expertis och kontaktnät för att skapa din unika resa. Du kommer att kunna ge dig av på ett riktigt äventyr men i ditt eget tempo! 


Den klippiga ön Isla Bartolomé är den mest välbesökta, här finns också många vulkaner. Isla Santa Cruz har den största befolkningen med den lilla staden Puerto Ayora. För surfälskare är Isla San Cristobal det givna valet. Om du alltid drömt om att vandra i Darwins fotspår, brinner för djur och natur, eller bara längtar efter att få njuta av ett vackert landskap och avkoppling, så är Galapagos resmålet för dig och med oss får du det precis som du vill ha det! 

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Galapagosöarna

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Galapagosöarna

Utanför Ecuadors kust, mitt ute i Stilla havet, hittar du Galápagosöarna. Här kan du uppleva unika djur- och växtarter som du inte finns någon annanstans på jorden. Om det låter lockande att se blåfotade fåglar, uråldriga sköldpaddor, kritvita stränder och vulkaner - då har du hittat rätt! Forskare har länge varit intresserade av Galápagos unika djur- och växtliv. Charles Darwin var en av dem, det var här han lade grunden för sin teori om naturligt urval. Men du behöver inte vara forskare för att fascineras av dessa världsarvslistade öar. Listan på aktiviteter är lång och det finns något för alla åldrar. Vad sägs om att ta en heldag i solen på röda och kritvita stränder? Eller snorkla med havssköldpaddor? Ta dig uppför kullen på ön Bartolome? Eller kanske kryssa mellan öarna eller promenera i lavagrottor på Santa Cruz? Det är upp till dig vad du vill göra när du besöker Galapagosöarna men för att hjälpa dig på traven har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra på Galápagosöarna?

Sevärdheter

Runt paradisstränderna finns karga berg och mängder av fåglar, pingviner och leguaner. För dig som är intresserad av djur och natur finns det minst sagt mängder att upptäcka. Vår reseexpert delar med sig av sina bästa tips:  

 • Isla Plaza: Den kaktustäckta lilla ön Isla Plaza är en sevärdhet i sig och är berömd för sitt marina djurliv. Här hittar du både sälar och sjölejon som njuter av solen ute på klipporna.
 • Isla Santa Fé: Här krälar stora leguaner och vågorna slår mot härliga stenstränder.
 • Isla Rábida: Den här ön sjuder av  en avslappnande atmosfären. Vid öns grottor i den röda sanden ligger både leguaner och sjölejon och vilar.
 • Isla Isabela: Den största och mest traditionella av öarna. Här kan du besöka små byar och titta på de söta galápagospingvinerna.
 • Isla Española: Ornitologens favoritö - där fåglarna regerar. Här på denna 4 miljoner år gamla ö kan du underhållas av den blåfotade sulans intressanta parningsdans, spana på albatrosser och snorkla med sjölejon i vackra Gardner Bay.

Vad kan man göra på Galápagosöarna?

Det finns massvis att göra när du reser till Galapagosöarna. För att göra det lättare delar vår reseexpert med sig av sina bästa tips:

 • Upptäck endemer: Gå på upptäcktsfärd och leta efter endemer (djurarter som är så pass sällsynta att de bara finns på en plats i världen). Galapagosöarna är känd för att ha många endemer och om du har tur kanske du får se havsleguaner eller lava ödlor…
 • Surfa: På de flesta stränder kan man hyra en surfingbräda, så passa på att ta dig ut bland vågorna när du ändå är här.
 • Dykning: På Galapagosöarna kan du dyka i fantastiska vatten och samtidigt uppleva djuren som finns under ytan!

När är bästa tiden att resa till Galápagosöarna?

Det sköna klimatet gör att du kan besöka Galápagosöarna året om, då medeltemperaturen årligen brukar ligga mellan 16-31 grader. Här finns dock två årstider - den fuktiga perioden mellan december till maj, och den torra årstiden som infaller från maj till december.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage