Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Galapagosöarna

Din skräddarsydda rundresa på Galapagosöarna
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Galapagosöarna som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Exotiska djur och vacker natur
Ca. 8 Dagar från 10 210 kr
 • Klassiska sevärdheter
Absoluta höjdpunkter
Ca. 5 Dagar från 9 180 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Bekväma äventyr - Amazonas och Galapagosöarna
Ca. 14 Dagar från 20 680 kr
 • Klassiska sevärdheter
En värld av öar - djur, flygtur och båtluff
Ca. 12 Dagar från 20 730 kr
 • Klassiska sevärdheter
Båtluffa i Galapagos övärld
Ca. 7 Dagar från 15 160 kr
kombinera
 • Sport & äventyr
Den stora äventyrsresan - Ecuador och Galapagosöarna
Ca. 14 Dagar från 17 970 kr
kombinera
 • Annorlunda & genuint
Continental Ecuador and Galapagos Island Hopping
Ca. 14 Dagar från 32 950 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Galapagosöarna

Utanför Ecuadors kust, mitt ute i Stilla havet, hittar du Galápagosöarna. Här kan du uppleva olika unika djur- och växtarter som du inte kan skåda någon annanstans på jorden. Om det låter lockande att se blåfotade fåglar, uråldriga sköldpaddor, kritvita stränder och vulkaner - då har du hittat rätt! Forskare har länge varit intresserade av Galápagos unika djur och natur. En av dem var Charles Darwin som här uppkom med sin teori om naturligt urval. Men du behöver inte vara forskare för att fascineras av dessa världsarvslistade öar. Varför inte ta en heldag i solen på röda och kritvita stränder? Eller snorkla med havssköldpaddor, klättra uppför kullen på ön Bartolome, kryssa mellan öarna eller promenera i lavagrottor på Santa Cruz? Listan på aktiviteter är lång och här väntar ett äventyr för alla åldrar! Det är upp till dig vad du vill göra när du besöker Galapagosöarna men för att hjälpa dig på traven har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra på Galápagosöarna?

Sevärdheter

Paradisstränder kantas av karga berg och mängder av fåglar, pingviner och leguaner. För dig som är intresserad av djur och natur finns här minst sagt mängder att upptäcka. Våran expert delar med sig av sina bästa tips:  

 • Isla Plaza: Den kaktus täckta röda lilla ön Isla Plaza är en sevärdhet i sig och är berömd för sitt marina djurliv. Här hittar du både sälar och sjölejon som njuter av solen ute på klipporna.
 • Isla Santa Fé: Här hittar du stora leguaner och härliga stenstränder.
 • Isla Rábida: Besök Isla Rábida och insup den avslappnande atmosfären. Här vid grottorna i den röda sanden ligger leguaner och sjölejon och vilar.
 • Isla Isabela: Den största och mest traditionella av öarna. Här kan du besöka små byar och titta på de söta galápagospingvinerna.
 • Isla Española: Ornitologens favoritö - där fåglarna regerar. Här på denna 4 miljoner år gamla ö kan du underhållas av den blåfotade sulans intressanta parningsdans, spana på albatrosser och snorkla med sjölejon i vackra Gardner Bay.

Vad kan man göra på Galápagosöarna?

Det finns massvis att göra när du reser till Galapagosöarna. För att göra det lättare delar vår expert med sig av sina bästa tips:

 • Upptäck endemer: Gå på upptäcktsfärd och leta efter endemer(djurarter som är så pass sällsynta att de bara finns på en plats i världen). Galapagosöarna är känd för att ha många endemer och om du har tur kanske du får se havsleguaner eller lava ödlor…
 • Surfa: På de flesta stränder kan man hyra en surfingbräda, så passa på att ta dig ut bland vågorna när du ändå är här.
 • Dykning: På Galapagosöarna kan du dyka i fantastiska vatten och samtidigt uppleva djuren som finns under ytan!

När är bästa tiden att resa till Galápagosöarna?

Det sköna klimatet gör att du kan besöka Galápagosöarna året om, då medeltemperaturen årligen brukar ligga mellan 16-31 grader. Här finns dock två årstider - den fuktiga perioden mellan december till maj, och den torra årstiden som infaller från maj till december.

Andra länder som du kanske gillar