Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Frankrike

Din skräddarsydda rundresa i Frankrike
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Frankrike som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Highlights of Paris
Ca. 5 Dagar från 9 160 kr
kombinera
 • Lyx och charm
Romantic Escape to Corsica
Ca. 7 Dagar från 13 920 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Privately Guided Tour of Corsica
Ca. 8 Dagar från 19 600 kr
kombinera
 • Annorlunda & genuint
Mountain Hikes and Coastal Towns of Corsica
Ca. 8 Dagar från 13 720 kr
 • Klassiska sevärdheter
Bordeaux Wine Classic
Ca. 8 Dagar från 18 170 kr
 • Klassiska sevärdheter
Wine Tour of Burgundy
Ca. 10 Dagar från 27 630 kr
 • Annorlunda & genuint
Gourmet and Culture of Provence
Ca. 7 Dagar från 20 020 kr
 • Annorlunda & genuint
Normandy's History, Culture and Nature
Ca. 8 Dagar från 15 680 kr
 • Lyx och charm
Discover The French Riviera
Ca. 7 Dagar från 26 310 kr
 • Klassiska sevärdheter
Short Ski Break To Chamonix Mont-Blanc Valley
Ca. 5 Dagar från 37 690 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Best of the Mediterranean - Catalonia and Southern France
Ca. 9 Dagar från 21 150 kr
 • Klassiska sevärdheter
Paris, Normandy, And The Loire Valley
Ca. 9 Dagar från 22 690 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Frankrike

Bara en kort flygresa bort från Sverige hittar du det som sägs vara ostens och vinets land, alltså Frankrike! Frankrike har länge varit ett populärt resmål för oss svenskar och det är kanske inte så konstigt med tanke på alla fina stränder, medeltida slott, vinodlingar och sist men inte minst, den romantiska huvudstaden Paris! Frankrike erbjuder verkligen någonting för alla, oavsett om du vill ligga och slappa på en strand på Franska Rivieran, shoppa i metropolen Paris eller åka skidor i Chamonix!

Har du kanske alltid drömt om att besöka en franskt vingård för att lära dig allt om vin? Eller vill du kanske strosa runt på Louvren och se berömda Mona-Lisa? När du bokar din resa via oss på Evaneos är allt möjligt och det är bara du som bestämmer vad du vill se och göra! För att du skall få mer inspiration till din Frankrike resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad kan man se och göra i Frankrike?

Sevärdheter

 • Versailles: Slottet Versailles ligger bara en kort tågresa bort från Paris och är ett av Europas kändaste slott! Här bodde den franska kungen Ludvig XIV och drottningen Marie Antoinette.
 • Annecy: Annecy är en stad som ligger i franska alperna och är fylld med charmiga gamla färgglada hus från medeltiden. Staden är omgiven av alptoppar och en glittrande turkos sjö, vilket gör staden fantastiskt vacker.  
 • Nice: Nice som också kallas för “rivierans mittpunkt” erbjuder en härlig strand och ett brett utbud av shopping, restauranger och sevärdheter. Promenera på berömda Promenade de Anglais, utforska gamla stan och alla dess små butiker och vandra upp till utsiktsplatsen, La Colline Du Chateau för en utsikt över hela staden.
 • Mont-Saint-Michel: Beläget halvvägs ut i havet, i gränslandet mellan Bretagne och Normandie hittar du det magiska klostret Mont-Saint-Michel. Klostret är med på UNESCOs världsarvslista och ses ofta som en av Frankrikes vackraste platser.
 • Huvudstaden Paris: Paris kallas ofta “kärlekens-stad” och besöks av miljontals människor årligen! Gör ett besök på museet Louvren, promenera längs romantiska Seine eller testa på att äta sniglar i äkta fransk anda!

Vad ska man göra i Frankrike?

 • Vinprovning: Förutom i Italien så är det i Frankrike som du skall på vinprovning. Här finns olika regioner att åka till och vilken regionen som passar dig beror på vad för vin du är ute efter. För rött- och vitt vin kan du besöka Bordeaux och det bästa rose vinet hittar du i Côté Provence. Besök också champagnens mecka, Champagne och smaka på bubblor i världsklass!
 • Skidåkning: Tycker du att det är roligt att åka skidor i utmanande backar, så är de franska alperna ett perfekt resmål. Här finns många olika skidorter att välja mellan. Besök livliga Chamonix, lugna Serre Chevalier eller Europas högsta skidort Val Thorens.
 • Ta dig runt på cykel: Frankrike har en otroligt vacker och varierande natur som gör att alla kan hitta en cykelresa i ens egen smak. Här kan du cykla bland vingårdarna i provence, bland snötäckta bergstoppar i alperna eller vid sida om medelhavet på franska rivieran. 

När är bästa tiden att resa till Frankrike?

Frankrike är verkligen ett året om resmål och när du skall besöka landet, beror också på vad du tänkt att göra! Frankrike har liknande temperatur som Sverige, med varma somrar och kyliga vintrar! En weekend resa runt Paris ägnar sig året om, om du är ute efter sol & bad på rivieran rekommenderas sommaren och för skidsemester rekommenderar vi vinterhalvåret!

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Frankrike?

Svenska medborgare behöver inte visum till Frankrike. Frankrike tillhör EU, men man behöver alltid ha med sig pass eller nationellt ID kort när man besöker landet.

Hur tar man sig till Frankrike?

Många flygbolag flyger direkt från olika flygplatser i Sverige till en rad olika destinationer i Frankrike. Om man är ute i god tid kan man ofta komma undan med tur och retur biljetter till under 1000-lappen!

Andra länder som du kanske gillar