Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Filippinerna

Resor till Filippinerna

Din rundresa på Filippinerna skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Filippinerna

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Filippinerna?

Med över 7000 öar erbjuder Filippinerna ett ständigt omväxlande landskap och ett tropiskt klimat, året runt. Detta är ett sant pardis med kritvita sandständer och en gassande sol.  Men en resa till Filippinerna är inte en resa till Kanarieöarna. Det tar 14 timmar att resa hit och flygbiljetterna kostar runt 6000 - 8000 kr. Vi på Evaneos tycker att det är värt att åka hit men att man ska göra det mesta av sin tid här! Res runt i Filippinerna övärl...

Med över 7000 öar erbjuder Filippinerna ett ständigt omväxlande landskap och ett tropiskt klimat, året runt. Detta är ett sant pardis med kritvita sandständer och en gassande sol. 


Men en resa till Filippinerna är inte en resa till Kanarieöarna. Det tar 14 timmar att resa hit och flygbiljetterna kostar runt 6000 - 8000 kr. Vi på Evaneos tycker att det är värt att åka hit men att man ska göra det mesta av sin tid här! Res runt i Filippinerna övärld och upptäck den lokala naturen som ger Filippinerna dess särskilda charm och karaktär.


Vi har samlat lokala, Filippinska resebyråer som verkligen kan detta resmål. Ta hjälp av en reseexpert från dessa resebyråer och skräddarsy en rundresa till Filippinerna där du upplever mer av detta paradis. Här finner du utöver öar med fantastiska stränder, tät och frodig djungel, unika platser för dykning och häpnadsväckande naturreservat. Från det dynamiska Manilla till vackra vandringsleder, här finner du en oerhörd mångfald av miljöer att uppleva. Du väljer själv hur du vill ha din resa med ditt lokala stöd kan ge dig tips och råd så att du får ut mer. 


Du får hjälp med all bokning och planering och blir omhändertagen från det att du landar till det är dags att åka hem. Res till de bästa öarna och stränderna och bo på bra, prisvärda hotel! 


Det är gratis och utan åtaganden att skicka in en förfrågan och komma i kontakt med en av våra reseexperter. Bolla idéer och ställ dina frågor! Boka gör du när du fått ett reseförslag som du bara inte kan motstå! 

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Filippinerna

4.6/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Filippinerna

Filippinerna och dess 7000 öar hittar du i Sydostasien i västra Stilla havet. Här hittar du allt från gröna risterrasser, paradisstränder till exotiska djur - Filippinerna har något för alla. Låt landets spektakulära landskap, flora och fauna spela huvudrollen. Är det en aktiv rundresa på Filippinerna som lockar så föreslår vi att du besöker någon av de 7000 öarnas fantastiska dyksiter, där du sannolikt kommer att förtrollas av de vackra färgerna och det sprudlande djurlivet. Ta dig senare vidare på en vandring genom frodig djungel och kom nära en majestätisk aktiv vulkan. En båttur på en av världens längsta underjordiska floder är en annan härlig utflykt som garanterat kommer att ge minnen för livet. Om du vill resa till Filippinerna med barn föreslår vi att ni upptäcker öarna med dess kritvita stränder och varför inte åka på delfin- eller valskådning? Toppa resan med att besöka de vackra gröna risterasserna. Som sagt finns det otroligt mycket att se & göra här, nedan hittar du våra bästa Filippinerna tips!

Vad ska man se och göra på Filippinerna?

Sevärdheter

Filippinerna är ett land av kontraster. Från det hektiska Manila där kolonial spansk arkitektur blandas med toppmoderna skyskrapor, till öarnas täta djungler och orörda stränder. I detta land som fortfarande är relativt oupptäckt av resenärer finns något för alla. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Chokladkullarna: På ön Bohol hittar du de så kallade “chokladkullarna”. Detta är ett udda fenomen med över 1000 runda kullar av kalksten.
  • Kawasan Falls: Gör ett svalkande besök på ett av Filippinernas mest kända vattenfall! Här kan du simma runt i turkosblått vatten i en avslappnande miljö.
  • Pagudpud: I Pagudpud finner du makalösa risterrasser, gröna berg och ljuvliga stränder.

Vad kan man göra på Filippinerna?

  • Vandring: Landets huvudö Luzon bjuder på otroligt omväxlande och fascinerande landskap - en ren dröm för den som vill upptäcka naturen genom att vandra.
  • Dykning: Filippinerna erbjuder otroligt många platser att dyka på men vi föreslår att du tar dig till öarna Bohol, Malapascua och Siquijor, som erbjuder drömlika vyer. Här hittar du spektakulära korallrev och vatten så blått att du inte kan skilja det från himlen. Marinparken Bogor och ön Miniloc är också otroliga platser för dykning!
  • Kryssning: Varför inte ta en kryssning och skåda delfiner runt ön Balicasa.

När ska man åka till Filippinerna?

Den bästa perioden är mellan mitten av december och mitten av maj, då risken för tyfoner är som minst. Ett råd är att resa i juni eller juli då risterrasserna är som allra vackrast.

Bra att veta

Hur tar man sig till Filippinerna?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda - Manila. Med lite framförhållning kan du hitta en tur-retur biljett för 5000-8000 kr. Räkna med att resan tar minst 14 timmar med ett byte.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage