Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Filippinerna

Din skräddarsydda rundresa på Filippinerna
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Filippinerna som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Filippinerna

4.6/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Filippinerna

Filippinerna och dess 7000 öar hittar du i Sydostasien i västra Stilla havet. Här hittar du allt från gröna risterrasser, paradisstränder till exotiska djur - Filippinerna har något för alla. Låt landets spektakulära landskap, flora och fauna spela huvudrollen. Är det en aktiv rundresa på Filippinerna som lockar så föreslår vi att du besöker någon av de 7000 öarnas fantastiska dyksiter, där du sannolikt kommer att förtrollas av de vackra färgerna och det sprudlande djurlivet. Ta dig senare vidare på en vandring genom frodig djungel och kom nära en majestätisk aktiv vulkan. En båttur på en av världens längsta underjordiska floder är en annan härlig utflykt som garanterat kommer att ge minnen för livet. Om du vill resa till Filippinerna med barn föreslår vi att ni upptäcker öarna med dess kritvita stränder och varför inte åka på delfin- eller valskådning? Toppa resan med att besöka de vackra gröna risterasserna. Som sagt finns det otroligt mycket att se & göra här, nedan hittar du våra bästa Filippinerna tips!

Vad ska man se och göra på Filippinerna?

Sevärdheter

Filippinerna är ett land av kontraster. Från det hektiska Manila där kolonial spansk arkitektur blandas med toppmoderna skyskrapor, till öarnas täta djungler och orörda stränder. I detta land som fortfarande är relativt oupptäckt av resenärer finns något för alla. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Chokladkullarna: På ön Bohol hittar du de så kallade “chokladkullarna”. Detta är ett udda fenomen med över 1000 runda kullar av kalksten.
  • Kawasan Falls: Gör ett svalkande besök på ett av Filippinernas mest kända vattenfall! Här kan du simma runt i turkosblått vatten i en avslappnande miljö.
  • Pagudpud: I Pagudpud finner du makalösa risterrasser, gröna berg och ljuvliga stränder.

Vad kan man göra på Filippinerna?

  • Vandring: Landets huvudö Luzon bjuder på otroligt omväxlande och fascinerande landskap - en ren dröm för den som vill upptäcka naturen genom att vandra.
  • Dykning: Filippinerna erbjuder otroligt många platser att dyka på men vi föreslår att du tar dig till öarna Bohol, Malapascua och Siquijor, som erbjuder drömlika vyer. Här hittar du spektakulära korallrev och vatten så blått att du inte kan skilja det från himlen. Marinparken Bogor och ön Miniloc är också otroliga platser för dykning!
  • Kryssning: Varför inte ta en kryssning och skåda delfiner runt ön Balicasa.

När ska man åka till Filippinerna?

Den bästa perioden är mellan mitten av december och mitten av maj, då risken för tyfoner är som minst. Ett råd är att resa i juni eller juli då risterrasserna är som allra vackrast.

Bra att veta

Hur tar man sig till Filippinerna?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda - Manila. Med lite framförhållning kan du hitta en tur-retur biljett för 5000-8000 kr. Räkna med att resan tar minst 14 timmar med ett byte.

Andra länder som du kanske gillar