Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Etiopien

Din skräddarsydda rundresa i Etiopien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Etiopien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Etiopien

Etiopien är vidsträckt land och hem till många överraskningar som kommer glädja alla resenärer! I norr finner du Lake Tana, ett av de regionens naturliga underverk . På 1840 meters höjd, ligger den största etiopiska sjön och källan till den legendariska Blue Nile, en av de två floderna som går samman och bildar Nilen. Under resan till Etiopien kommer du att upptäcka att de öar som är spridda över hela denna sjö i sig knutna till ortodox etiopiska andlighet: 19 av de 37 sjöar är eller har varit hem åt ett kloster... inte långt därifrån är de stora Blue Nile Falls, med sina 400 meters höjd är det näst största vattenfallet i Afrika, efter Victoria Falls. Längre norrut, ligger staden Aksum, här finner du ett mycket rikt historiskt förflutet. Beläget i hjärtat av etiopiens ortodoxi var Aksum huvudstaden i det antika kungadömet där drottningen Saba sägs ha varit gift den gammaltestamentlige Kung Salomo. Staden lär under den perioden ha varit hem till stentavlorna med de tio budorden som Mose mottog på berget Sinai. Här finns många fascinerande historiska platser att se. Även i norra delen av landet finns vackra religiösa platser. Lalibela i norr är ett viktigt andligt centrum i landet och staden är hem till spännande upptäckter bevarats och fortfarande bebos av munkar och eremiter idag. 1200-talets kyrkor kallas "monoliter" och är huggna, nästan som om de vore begravda, i berget. Etiopier säger ibland att änglar hjälpte människan att bygga dessa kyrkor. Så vad väntar du på, är du redo för din resa till Etiopien?

Andra länder som du kanske gillar