Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

England Historiska höjdpunkter - en lärorik rundresa 

 • Klassiska sevärdheter
Under denna 12 dagar långa rundresa i England kör ni runt själva och upptäcker landets historiska höjdpunkter. Ni reser på egen hand med en komplett resplan som tar er till de viktigaste platserna. Nätterna spenderar ni på mysiga Bed & Breakfast eller hotell som är väl utvalda av vår reseexpert.Rundresan är speciellt framtagen och välplanerad så att ni hinner med att se bland annat L...

Under denna 12 dagar långa rundresa i England kör ni runt själva och upptäcker landets historiska höjdpunkter. Ni reser på egen hand med en komplett resplan som tar er till de viktigaste platserna. Nätterna spenderar ni på mysiga Bed & Breakfast eller hotell som är väl utvalda av vår reseexpert.

Rundresan är speciellt framtagen och välplanerad så att ni hinner med att se bland annat London, Oxford och pittoreska staden Bath. På varje plats lär ni er något nytt, vare sig det handlar om historiska sevärdheter eller hantverk. 

Följande reseförslag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge er inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte igår.  

Storbritannien är ett land fullt av kontraster och överraskningar. Fantastiska landskap, spännande historia och mysiga engelska städer väntar dig under denna kompletta rundresa.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Res & lär
  Res & lär
 • Tåg
  Tåg
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Stad
  Stad
 • Landsbygd
  Landsbygd

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till England

Spendera er första morgon i London med att strosa runt i West End och upptäck typiska nyckelplatser för den engelska huvudstaden: Buckingham Palace, Westminister Abbey, Big Ben, Piccadilly Circus, London Eye och Trafalgar Square. Efter denna fullspäckade förmiddag och morgon rekommenderar vi att ni äter lunch i en av centrala Londons finaste pubar: The old Bank of England. Resten av dagen kan ni promenera längs Oxford Street för att shoppa och insupa atmosfären innan ni tar er till ert närliggande hotell.

Etapper:
London, Buckingham Palace

Dag 2: London från olika vinklar

Ni börjar er andra dag i England med en god frukost på ert mysiga hotell. Promenera sedan bort till kvarteret Greenwich för att insupa den barockanska arkitekturen. Här finns en mängd sevärdheter så som Queen’s house, The National Maritime Museum och Greenwich market. Kliv på en av båtarna som åker längs med floden Themsen och se London från en annorlunda vinkel. Vill ni istället se staden från högre höjder är London Eye ett måste. Avsluta er dag med att gå på musikal i West End - om ni inte har sett Mamma Mia rekommenderar vi den starkt!

Måltider: Frukost 

Etapper:
London, Greenwich Park

Dag 3: Kodknäckarnästet & Harry Potter

Efter frukost är det dags att lämna huvudstaden för att bege er ut på vägarna. Första stopp blir Bletchley Park norr om London. En plats som utgjorde Storbritanniens statliga kodknäckarnäste under andra världskriget och tack vare dem som arbetade här förkortades kriget med ungefär två år, mycket tack vare matematikern Alan Turing.  Under eftermiddagen kör ni till Oxford, en vibrerande stad fylld med affärer, fantastisk arkitektur och studenter som rusar till sina tentasalar.Ta tillfället i akt att promenera bort till Christ Church College, ett av de 38 olika campus på detta prestigefulla universitet. Kanske kommer ni känna igen delar av byggnaden eftersom den utgjorde inspelningsplats till Harry Potter-filmerna.En bit från Oxford ligger det magiska slottet Blenheim Palace som utgjorde födelseplats till premiärministern Winston Churchill. Ett stopp både om ni är historieintresserade eller/och tycker om att promenera i vackra och storslagna omgivningar. Kör vidare och spendera natten i den pittoreska staden Bath.

Transport: Ca 25 mil 
Måltider: Frukost

Etapper:
London, Oxford, Bath

Dag 4: Heldag i Bath

Godmorgon! Spendera en heldag i Bath, en vibrerande stad där modernitet kombineras med fascinerande historia. Upptäck Baths absoluta höjdpunkter: The Roman Baths, Bath Abbey, Pulteney Bridge och/eller unna er en spaupplevelse på Thermae Bath Spa. Ät lunch på någon av stadens alla mysiga restauranger och tillbringa resten av dagen med att strosa runt i affärer eller gå på en utställning.

Måltider: Frukost

Etapper:
Bath

Dag 5: Åk 5000 år tillbaka i tiden

Börja er dag med att stanna i staden Bradford-upon-Avon och promenera ut med kanalen och få känslan av att spolas tillbaka i tiden. Innan det är lunchdags kör ni till Stonehenge, en av de mest välkända förhistoriska monumenten i Europa eftersom det byggdes för över 5000 år sedan.Kör vidare och ät lunch i den pittoreska och charmiga staden Salisbury. Utöver sin gotiska katedral har staden också ett välbevarat Magna Carta - ett av medeltidens mest omdiskuterade skriftliga dokument som sägs utgöra förebilden till FN:s konventioner om mänskliga rättigheter. Innan ni tar bilen till ert B&B i staden Bristol passerar ni Cheddar Gorge, en spektakulär ravin som också gav namnet till den världsberömda osten.

Transport: Ca 20 mil

Måltider: Frukost

Etapper:
Bath, Stonehenge, Salisbury, Bristol

Dag 6: Cotswolds & Shakespeare

Efter frukost i Bristol tar ni er an vägarna igen. Det är dags att utforska det vidsträckta området Cotswolds som täcker fem olika län; Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire och Worcestershire. Stanna i byn Bourton on the Water och besök Motormuseumet som flödar av vintagebilar, klassiska bilar och motorcyklar. Åk vidare till Stratford-upon-Avon, vackert belägen vid en sjö och utgör födelseort och viloplats till William Shakespeare. När ni känner er mätta på historia för dagen åker ni tillbaka till Bristol.

Transport: Ca 26 mil

Måltider: Frukost

Etapper:
Bristol, Stratford-upon-Avon

Dag 7: Historiska Gloucester

Idag kör ni norrut efter frukost och stannar i den historiska staden Gloucester för att besöka katedralen Norman. Om ni är förtjusta i Harry Potter kommer ni definitivt känna igen dess utsida då det varit inslag i filmerna. Åk vidare till Tewkesbury, en stad som är känd för sina medeltida hus och miljöer. Fortsätt på detta historiska spår och stanna till i muséet Blists Hill Victorian Town. Den världskända Iron Bridge blir den sista aktiviteten för dagen, erkänd som en av de stora symnbolerna för industriella revolutionen, innan ni kör till den stämningsfulla staden Chester där ni spenderar natten. 

Transport: Ca 30 mil 

Måltider: Frukost

Etapper:
Bristol, Gloucestershire

Dag 8: Utforska Chester

Ta en paus från körandet och upptäck Chester till fots, en stad rik på vacker arkitektur och arkeologi. Det finns en rad exempel på vad ni kan göra: spana in den enda romerska amfiteatern i Storbritannien, shoppa vid High Street eller gå längs med den långa stadsmuren.

Måltider: Frukost

Etapper:
Chester

Dag 9: Wales & ånglok genom magiskt landskap

Den här morgonen besöker ni Conwy i Wales, en stad vars stadskärna omringas av en lång stenmur à la medeltiden. Här kan ni utforska Conwy castle och få en inblick i hur monarkerna levde under 12- och 1300-talet. Ta tillfället i akt och kika på den arbetande kvarnen Trefriw Wollen Mill - som fortfarande är i full gång med att producera vackra ullprodukter. Kanske får ni lust att köpa med ett vackert överkast eller någon annan souvenir. Kliv på det populära ångtåget som tar sig fram över världens äldsta smalspårväg. Spåret är över 6 mil långt och tar dig genom nationalparken Snowdonia och dess fantastiska grönskande vyer.Kör vidare och åk genom underbara byar i området Betwz-y-Coed och Llangollen innan ni tar er tillbaka över engelska gränsen och Chester där ni spenderar natten.

Transport: Ca 25 mil

Måltider: Frukost 

Etapper:
Conwy, Chester

Dag 10: Banbrytande design & salt

Efter frukost i Chester kör ni till den närliggande World of Wedgwood Factory och spanar in över 250 år av banbrytande design och produktion. Ta en timmes lång rundtur som erbjuder en detaljerad inblick i keramik, gjutning, mönsterutsmyckning och handmålning .Nästa stopp är Lion Salt Works i byn Marston. Den här omgjorde Det här nyligen renoverade saltmuséet visar dig hur denna verksamhet påverkat ekonomin landskapet och invånarna i Cheshire. Efteråt kör ni tillbaka till Chester. 

Transport: Ca 16 mil

Måltid: Frukost

Etapper:
Chester

Dag 11: Storslagna landskap

Den här morgonen åker ni på en dagsutflykt norrut. Regionen Lake District är en kontrastfylld plats med sjöar, vattenfall, berg och dalar om vartannat. Naturen har varit inspirationskälla för åtskilliga stora poeter såsom William Wordsworth och hans kända dikt “rad av gyllene påskliljor”. Åk tillbaka till Chester och ät middag på någon av stans restauranger. 

Transport: Ca 17 mil

Måltid: Frukost

Etapper:
Lake District, Chester

Dag 12: På återseende, England! 

Självklart ska ni ta vara på er sista dag i England! Börja med att besöka samhället Saltaire som vars namn kommer från Sir Titus Salt - en filantropi som byggde en kvarn och en by till sina arbetare vid floden Aire. Saltaire är byggd i italiensk stil vilket gör byn till en tidlös pärla. Här kan ni promenera runt som ni vill, shoppa, äta och besöka den vackra parken Roberts Parc innan ni sätter er i bilen igen för att köra till Manchester. På vägen dit kommer ni passera Haworth Village, staden som förknippas med systrarna Bronte. Här skrev de sina storverk Jane Eyre och Svindlande höjder.

På Manchesters flygplats vinkar ni hejdå till England för den här gången!

Transport: Ca 7 mil

Måltider: Frukost

Etapper:
Manchester

London Buckingham Palace Greenwich Park Oxford Bath Stonehenge Salisbury Bristol Stratford-upon-Avon Gloucestershire Chester Conwy Lake District Manchester

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 12 160 kr / 12 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person1200 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • 11 nätter på hotell eller Bed & Breakfast
 • 11 frukostar
 • 9 dagar hyrbil med tillhörande försäkring
 • En mapp med all information du behöver inför resan och en mängd bra tips på restauranger, aktiviteter och sevärdheter
 • Kontakt med din reseexpert under hela resan via Telefon / Whatsapp på om något skulle hända

I priset ingår inte

 • Flyg från och till Sverige
 • Luncher och middagar
 • Tilläggskostnader om hyrbilen återlämnas innan eller efter kontorstid
 • Biljetter för förslagna sevärdheter och platser i resplanen så som slott, museum etc.

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer