Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till England

Din skräddarsydda rundresa i England
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till England som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i England

England ligger bara en kort flygresa bort från Sverige och delar landgränser med Wales i väster och Skottland i norr. England är ett land av kontraster - här hittar du allt från metropoler som London och Manchester till små idylliska byar och lantliga slott där tiden stått helt stilla. Oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj så upplevs England bäst genom att bila runt på egen hand! På så sätt kan du uppleva England i din egna takt och se och göra det du känner för och vill.  Det kan självklart kännas skrämmande med vänstertrafik, men ju längre bort från storstadspulsen mot landsbygden man kommer ju lättare blir det!

Har du kanske alltid drömt om att upptäcka Harry Potters magiska värld? Eller kanske Beatles hemstad, Liverpool, som bjuder på mycket musik historia, livliga pubar och en hel del fotboll! Genom att boka din resa via oss på Evaneos är detta möjligt och det är bara du som bestämmer vad du vill se och göra! Nedan har vi samlat våra bästa tips för just England.

Vad kan man se och göra i England?

Sevärdheter

 • Harry Potter: Är du kanske ett stort fan av Harry Potter så är England som destination ett måste! Besök Platform 9¾  på Kings Cross Station, Leadenhall Market som kallas "Diagongränden" eller gör ett magisk besök på Harry Potter studion i London!
 • Holy Island: Befinner du dig i Norra England så är ett besök på Holy Island ett måste! Holy Island som också kallas “tidvatten-ön” är oframkomlig när vattnet står högt och det gäller därför att planera sitt besök tidsmässigt!
 • Oxford: Besök universitetsstaden Oxford med sina otroligt vackra fakultets byggnader.
 • The Jurassic Coast: The jurassic coast är en kustlinje som sträcker sig hela 15 mil. Här kan ni utforska klippor, grottor och fossiler som tros vara hela 185 miljoner år gamla. 
 • London: Huvudstaden London är en stad full av fantastiska sevärdheter. Besök klocktornet Big Ben, Buckingham Palace där brittiska kungligheter bor eller promenera runt i vackra Hyde Park.

Vad ska man göra i England?

 • Gå på fotboll: För den fotbollsintresserade är England en mecka med bland annat topp lag som Manchester United, Liverpool och Arsenal… Försök tajma in din rundresa så att du kan kombinera den med en Premier league kväll!
 • Vandra: är du intresserad av att ge dig ut på några dagars vandring i ett naturskönt landskap är England en perfekt destination och speciellt norra delarna! Här hittar du många natursköna nationalparker med vandringsleder för alla nivåer.
 • Spela Golf: Även om grannlandet Skottland är mer känt för golfen har England ett otroligt utbud av bra golfbanor. Mest populärt är området runt Liverpool med banor som Southport & Ainsdale och Royal Birkdale.

När är bästa tiden att resa till England?

England är verkligen ett året om resmål och när du skall besöka landet, beror också på vad du tänkt att göra! England har liknande temperatur som Sverige, med varma somrar och kyliga vintrar.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till England?

Svenska medborgare behöver inte visum till England. Det rekommenderas att man  alltid har med sig pass eller nationellt ID kort när man besöker landet.

Hur tar man sig till England?

Många flygbolag flyger direkt från olika flygplatser i Sverige till en rad olika destinationer i England. Om man är ute i god tid kan man ofta komma undan med tur och retur biljetter till under 1000-lappen!

Andra länder som du kanske gillar