Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

4 anledningar att resa till Ecuador

Under en resa till Ecuador och Galapagosöarma kan du upptäcka hela Latinamerika samlat i ett och samma land. Här finns djungel, bergskedjan Anderna, hav, imponerande fauna och ett fantastiskt landskap!

Biologisk mångfald

Underbara Galapagosöarna ligger i stilla havet, 100 mil utanför Ecuadors kust och består av 13 större och 40 mindre öar.Tack vare sitt geografiska läge utgör Galapagosöarna hem för ett unikt djur- och växtliv. Hela ögruppen har blivit utsett till ett av UNESCOS världsarv. Här kan du snorkla, vandra, båtluffa mellan öarna och upptäcka de berömda sköldpaddorna.

Amazonas

Världens största regnskog är en drömplats för den som söker naturupplevelser utöver det vanliga. Här bor över 16 000 olika djurarter! Reser du till Ecuador borde du definitivt ta dig an ett djungeläventyr bland dessa magiska omgivningar. Du kan boka fyra dagar i en djungellodge och varje dag bege dig ut på guidade turer tillsammans med erfarna djungelkännare.

Huvudstaden Quito

Res till Ecuador och djupdyk i dess huvudstad Quito som utgör landets kulturella, kulinariska och historiska kärna. Belägen över 2850 m.ö.h. är Quito känd som världens ”högsta” huvudstad. Ta en tur i den gamla delen av staden och upptäck dess historiska centrum occh välbevarade byggnader. Besök latinamerikas största gotiska kyrka, Basílica del Voto, och strosa längst med gatan La Ronda och ät gott. Varför inte prova på en matlagningskurs? Här finns det massor med saker att göra och se.

Vandra till vulkanen Cotopaxi

Söker du en fysisk utmaning? Tillhör du gruppen av personer som verkligen vill ha en aktiv semester? Då borde definitvt Ecuador bli ditt nästa resmål!  Cotopaxivulkanen är det näst högsta berget i Ecuador. En gång dyrkad av antika civilisationer som symbolen för regn och välmående grödor, är det nu ett känt resmål för turister och klättrare. Vill du nå toppen? Då rekommenderar vi starkt att ta hjälp av en professionell guide som hjälper dig på vägen. Annars finns det alternativ som är mindre fysiskt krävande men lika lustfyllda ändå. David Debrincat
Uppdaterad den 2 juli 2019