Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Ecuador

Planera din rundresa i Ecuador med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Ecuador som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Birdwatching In Northern Ecuador
Ca. 6 Dagarfrån15 570 kr
Along The Middle Of The World
Ca. 14 Dagarfrån36 420 kr
The Orchid Paradise
Ca. 14 Dagarfrån39 570 kr
The Andes Through Your Lens (Photography Tour)
Ca. 14 Dagarfrån35 080 kr
Andes And Amazon Adventure
Ca. 12 Dagarfrån18 990 kr
Both Slopes Of Ecuador's Northern Andes
Ca. 13 Dagarfrån30 240 kr
Tumbesian's Endemic Birds
Ca. 15 Dagarfrån42 320 kr
kombinera
Galapagos Nature Cruise
Ca. 8 Dagarfrån26 930 kr
kombinera
Naturalist Tour
Ca. 8 Dagarfrån14 610 kr
kombinera
Island Hopping
Ca. 7 Dagarfrån15 960 kr
kombinera
Continental Ecuador And Galapagos Islands
Ca. 14 Dagarfrån23 150 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

I nordvästra Sydamerika mellan Colombia och Peru ligger världens mittpunkt - Ecuador. Våra professionella reseexperter bor och lever i Ecuador och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Snötäckta toppar i de majestätiska Anderna, frodig djungel i Amazonas, milslånga stränder vid Stillahavskusten och självklart Galapagosöarna - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av landet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta färgstarka paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Ecuador?

På din resa i Ecuador kommer du upptäcka ett folk med sedvänjor och bruk som är väldigt olika de europeiska. I kanot eller flotte tar du dig stilla fram i översvämmade skogar nära lokalbefolkningen. I städer möts du istället av koloniala kyrkor, kloster, stenlagda gator och vackra torg. Våra agenter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

  • Förmodligen kommer din rundresa i Ecuador att börja i huvudstaden Quito. Staden är ett av UNESCOs världsarv och dess historiska kärna är otroligt välbevarad -  här kan man nästan tro att tiden har stått stilla.
  • Till öster om huvudstaden ligger den lilla trevliga staden Baños som troligen kommer att vara ditt första möte med Amazonas djungel.
  • Besök monumentet Mitad del Mundo, även känd som jordens mittpunkt.
  • Upplev naturreservatet Yasuni som sträcker sig över 16,000 kvadratkilometer. Här har den biologiska mångfalden bevarats fantastiskt väl och de inhemska samhällena har valt att leva kvar i frivillig isolering från omgivningen för att kunna bevara sin naturliga miljö och kultur. Här kan du se sköldpaddor, rockor och skära delfiner, liksom papegojor, apor, reptiler och kanske till och med jaguarer!

Vad kan man göra i Ecuador?

Trots landets ringa storlek finns här oändliga mycket att utforska och garanterat något för alla smaker. Upptäck landets unika kultur och fantastiska kyrkor från kolonialtiden, vandra runt på livliga marknader, möt lokalbefolkningen och prova det lokala köket. Är det en aktiv semester som lockar föreslår vi att vandra i Ecuador. Här kan du promenera i fuktig och tät regnskog eller bland bergens höga klara luft. För dig som vill resa till Ecuador med barn finns massor att upptäcka i landets biodiversitet med exotiska djur. Ett måste för den som intresserar sig för flora och fauna är självklart att besöka Galapagosöarna. Vi rekommenderar att du ägnar ett par dagar åt att upptäcka dessa häpnadsväckande öar!

Hur tar man sig till Ecuador?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda - Quito. Med lite framförhållning går det att hitta biljetter för cirka 7000 kr. Dock kan det vara värt att lägga lite mer pengar på flygbiljetterna. De flighter som bara har en mellanlandning kostar ofta lite mer, men sparar dig många restimmar. Med bara en mellanlandning ligger biljetterna ofta runt 10 000 kr.

Behöver man ett visum för att åka till Ecuador?

Svenska medborgare med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 90 dagarna. För att ta reda på mer om Ecuadors visumbestämmelser och villkor, kontakta Ecuadors ambassad i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar