Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Ecuador

Din rundresa i Ecuador skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Ecuador

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Ecuador?

Ecuadors geografi erbjuder resenärer oändliga möjligheter till olika sorters upplevelser. I landets västra del sträcker Stillahavskusten ut sig på över 600 kilometer. Till havs är öarna runt Galapagos som en annan planet med sina unika, vulkaniska landskap. På fastlandet erbjuder bergskedjan Anderna ett fantastiskt landskap och en perfekt terräng för vandring. Ett måste på varje resa till Ecuador är ett besök i Amazonas i öster, med dess täta dju... Ecuadors geografi erbjuder resenärer oändliga möjligheter till olika sorters upplevelser. I landets västra del sträcker Stillahavskusten ut sig på över 600 kilometer. Till havs är öarna runt Galapagos som en annan planet med sina unika, vulkaniska landskap. På fastlandet erbjuder bergskedjan Anderna ett fantastiskt landskap och en perfekt terräng för vandring. Ett måste på varje resa till Ecuador är ett besök i Amazonas i öster, med dess täta djungel. Låt dig inte luras av Ecuadors ringa storlek: dess naturliga tillgångar har så mycket sevärt att erbjuda att du utan problem kommer att hållas sysselsatt under lång tid. Ecuador är ett perfekt resmål om du reser med din familj, den vackra och spännande naturen kommer att förtrolla dina barn. Ecuador är en dröm för varje naturälskare. Glaciärer och snötäckta vulkaner, de vidsträckta slätterna och otroliga sjöar på höga höjder väntar dig under dina vandringar i Anderna! Naturentusiaster bör definitivt överväga en kryssning för att upptäcka ekosystemen på Galapagosöarna eller göra en kanotexpedition till hjärtat av de prunkade skogarna i Anderna. Är du redo för din resa till Ecuador? Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Ecuador

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Ecuador

I nordvästra Sydamerika mellan Colombia och Peru ligger landet som ofta kallas för världens mittpunkt, nämligen Ecuador. Ecuador är ett land med stor variation och här hittar du allt från snötäckta bergstoppar i Anderna till milslånga stränder vid Stillahavskusten. Under din resa i Ecuador kommer du upptäcka ett folk med sedvänjor och bruk som är väldigt olika de europeiska. I kanot eller flotte tar du dig stilla fram i floder nära lokalbefolkningen och i städer möts du istället av koloniala kyrkor, kloster, stenlagda gator och vackra torg. Har du kanske ett stort intresse för djur och natur? Då är verkligen Ecuador med sin otroliga flora & fauna det perfekta resmålet! Besök Amazonas och utforska alla ovanliga djur och växter som gömmer sig långt inne i djungeln samtidigt som du spenderar kvällarna i en mysig djungel lodge. Ecuador som land erbjuder otroligt mycket att se och göra och för att ge dig inspiration så har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Ecuador?

Sevärdheter

  • Quito: Förmodligen kommer din rundresa i Ecuador att börja i huvudstaden Quito. Staden är med på UNESCOs världsarvslista och dess historiska kärna är otroligt välbevarad -  här kan man nästan tro att tiden har stått stilla i flera hundra år.
  • Mitad del Mundo: Besök monumentet Mitad del Mundo norr om Quito, även känd som jordens mittpunkt.
  • Yasuni:Upplev naturreservatet Yasuni som sträcker sig över 16,000 kvadratkilometer. Här har den biologiska mångfalden bevarats fantastiskt väl och de inhemska samhällena har valt att leva kvar i frivillig isolering från omgivningen för att kunna bevara sin naturliga miljö och kultur. Här kan du se sköldpaddor, rockor och skära delfiner, liksom papegojor, apor, reptiler och kanske till och med jaguarer!

Vad kan man göra i Ecuador?

  • Vandra: Vandra i Amazonas fuktiga och täta regnskog eller bland bergens höga klara luft i Anderna!
  • Paddla kanot: Om du inte är så intresserad av vandring, så kan du annars paddla kanot i världens största flod, Amazonas. Här kan du få syn på djur såsom apor, pumor eller ormar.

När är bästa tiden att resa till Ecuador?

Ecuador är ett resmål man kan besöka året om, men om du vill ha varma temperaturer och sol är det bäst att resa mellan juli och september. Temperaturen varierar mycket beroende på vart i landet man befinner sig. I Amazonas och vid kusten är det ofta ett mer tropiskt klimat medans det är kallare uppe i bergen i Anderna.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Ecuador?

Svenska medborgare med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 90 dagarna. För att ta reda på mer om Ecuadors visumbestämmelser och villkor, kontakta Ecuadors ambassad i Stockholm.

Hur tar man sig till Ecuador?

Många flygbolag flyger sträckan Stockholm/Köpenhamn/Oslo - Quito. Med lite framförhållning går det att hitta biljetter för cirka 7000 SEK. Dock kan det vara värt att lägga lite mer pengar på flygbiljetterna. De flighter som bara har en mellanlandning kostar ofta lite mer, men sparar dig många restimmar. Med bara en mellanlandning ligger biljetterna ofta runt 10 000 kr.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Ecuador