Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Ecuador

Din skräddarsydda rundresa i Ecuador
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Ecuador som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Ecuador

I nordvästra Sydamerika mellan Colombia och Peru ligger landet som ofta kallas för världens mittpunkt, nämligen Ecuador. Ecuador är ett land med stor variation och här hittar du allt från snötäckta bergstoppar i Anderna till milslånga stränder vid Stillahavskusten. Under din resa i Ecuador kommer du upptäcka ett folk med sedvänjor och bruk som är väldigt olika de europeiska. I kanot eller flotte tar du dig stilla fram i floder nära lokalbefolkningen och i städer möts du istället av koloniala kyrkor, kloster, stenlagda gator och vackra torg. Har du kanske ett stort intresse för djur och natur? Då är verkligen Ecuador med sin otroliga flora & fauna det perfekta resmålet! Besök Amazonas och utforska alla ovanliga djur och växter som gömmer sig långt inne i djungeln samtidigt som du spenderar kvällarna i en mysig djungel lodge. Ecuador som land erbjuder otroligt mycket att se och göra och för att ge dig inspiration så har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Ecuador?

Sevärdheter

  • Quito: Förmodligen kommer din rundresa i Ecuador att börja i huvudstaden Quito. Staden är med på UNESCOs världsarvslista och dess historiska kärna är otroligt välbevarad -  här kan man nästan tro att tiden har stått stilla i flera hundra år.
  • Mitad del Mundo: Besök monumentet Mitad del Mundo norr om Quito, även känd som jordens mittpunkt.
  • Yasuni: Upplev naturreservatet Yasuni som sträcker sig över 16,000 kvadratkilometer. Här har den biologiska mångfalden bevarats fantastiskt väl och de inhemska samhällena har valt att leva kvar i frivillig isolering från omgivningen för att kunna bevara sin naturliga miljö och kultur. Här kan du se sköldpaddor, rockor och skära delfiner, liksom papegojor, apor, reptiler och kanske till och med jaguarer!

Vad kan man göra i Ecuador?

  • Vandra: Vandra i Amazonas fuktiga och täta regnskog eller bland bergens höga klara luft i Anderna!
  • Paddla kanot: Om du inte är så intresserad av vandring, så kan du annars paddla kanot i världens största flod, Amazonas. Här kan du få syn på djur såsom apor, pumor eller ormar.

När är bästa tiden att resa till Ecuador?

Ecuador är ett resmål man kan besöka året om, men om du vill ha varma temperaturer och sol är det bäst att resa mellan juli och september. Temperaturen varierar mycket beroende på vart i landet man befinner sig. I Amazonas och vid kusten är det ofta ett mer tropiskt klimat medans det är kallare uppe i bergen i Anderna.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Ecuador?

Svenska medborgare med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 90 dagarna. För att ta reda på mer om Ecuadors visumbestämmelser och villkor, kontakta Ecuadors ambassad i Stockholm.

Hur tar man sig till Ecuador?

Många flygbolag flyger sträckan Stockholm/Köpenhamn/Oslo - Quito. Med lite framförhållning går det att hitta biljetter för cirka 7000 SEK. Dock kan det vara värt att lägga lite mer pengar på flygbiljetterna. De flighter som bara har en mellanlandning kostar ofta lite mer, men sparar dig många restimmar. Med bara en mellanlandning ligger biljetterna ofta runt 10 000 kr.

Andra länder som du kanske gillar