Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Kuba Kultur och natur - en lärorik rundresa

 • Klassiska sevärdheter
Kuba är en fascinerande ö full av historia och tradition. Denna 10 dagars långa rundresa börjar i Kubas huvudstad, Havanna och avslutas i den karibiska strandstaden Varadero. Ni kommer under denna rundresa upptäcka Havanna och dess mystiska centrum som är en del av UNESCOS världsarv, Cienguegos som kallas “pärlan i söder” på grund av dess nautiska miljö, staden Trinidad som är som ett levande muse...

Kuba är en fascinerande ö full av historia och tradition. Denna 10 dagars långa rundresa börjar i Kubas huvudstad, Havanna och avslutas i den karibiska strandstaden Varadero. Ni kommer under denna rundresa upptäcka Havanna och dess mystiska centrum som är en del av UNESCOS världsarv, Cienguegos som kallas “pärlan i söder” på grund av dess nautiska miljö, staden Trinidad som är som ett levande museum och slutligen Varadero, där ni hittar alla underbara paradisstränder. ​Denna rundresa är bara ett förslag på en rundresa som kan bokas! Det går att boka resan “precis som den är”, men det går också att skräddarsy en resa helt från scratch. Det går till exempel att förkorta/förlänga resan och ta bort/lägga till aktiviteter. Allt beror på er och på era önskemål, behov och preferenser.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Havanna och Kuba!

Efter att ni landat på flygplatsen i Havanna, blir ni upphämtade och körda till ert boende för natten.

Havanna, grundat år 1519, är en av de största städerna i Karibien. Staden har en enastående samling bevarade arkitektoniska skatter från den koloniala tiden. Restaurering av gamla byggnader i staden har pågått sedan 1970-talet och hela gamla staden i Havanna (La Habana Vieja), tillsammans med dess befästningsverk, har av UNESCO år 1982 utsetts till ett Världsarv. Det finns många olika saker man kan välja att göra i Havanna. Från opera eller balett till berömda kabaréer som Tropicana, olika slags museer, konst- och musikfestivaler eller utställningar av tekniska föremål. Att promenera i det restaurerade gamla Havanna är alltid en upplevelse, eller kanske att studera folklivet på strandpromenaden Malecón, där vågorna rullar in och bryts mot klipporna invid, så hårt att vattnet ibland stänker upp över flanörerna.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Havanna
Boende
Hotel Sevilla: Havanna)

Dag 2: Vinales​ dalen

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade av er lokala guide för att besöka tobaksplantager, en romfabrik eller ett likör distillery (endast från måndag till fredag). Resan fortsätter sedan med panorama utsikt genom Viñales dalen tills ni når byn Viñales. Här besöker ni en tobaksodlare som kommer lära er allt han/hon kan om tobaksodling. Ni tar också en båt och besöker den fina grottan Cueva del Indio innan ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen blir ni körda tillbaka till Havanna och kan spendera kvällen som ni vill.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Viñales, Havanna
Boende
Hotel Sevilla: Havanna)

Dag 3: Upptäck Havanna

Idag blir ni upphämtade vid hotellet då det är dags för en panoramisk stadstur i en gammal amerikanare genom det moderna Havanna. Ni får njuta av vyerna av Vedado - med sina grönskande avenyer, Miramar - en praktfull stadsdel nära stranden, centrum i Havanna och gamla Havanna. Under färden kommer ni att se strandpromenaden Malecón, El Hotel Nacional - som har ett museum, La Rampa - en berömd del av 23:e gatan, Habana Libre Hotel, Havannas universitet, Revolutionstorget, Kyrkogården Colon och den magnifika avenyn 5ème.

Sedan är det dags att utforska gamla delen av Havanna under 3 timmar. Ni promenerar igenom Havannas historiska centrum, med sina gamla torg (Plaza de Armas, San Francisco de Asis, Plaza Vieja och Katedralen). Ni kommer att se alla gamla byggnader och fästningar som byggdes av spanjorerna mellan 1500- och 1800-talet. Ni besöker också La Bodeguita del Medio (baren där Hemingway drack sina Mojitos) och La Floridita (där han drack sina Frozen Daiquiris), Capitol (En av stadens praktfullaste byggnader, före revolutionen palats för regeringen) och huvudgatorna. Efter en upplevelserik dag i Havanna hämtar ni upp er hyrbil på eftermiddagen.

​- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Havanna
Boende
Hotel Sevilla: Havanna)

Dag 4: Havanna - Cienfuegos "Pärlan i söder"

Efter frukost denna morgon, blir ni upphämtade då det är dags för en drygt 2 timmars bilfärd mot staden Cienfuegos.

Cienfuegos grundades år 1819 och är belägen i den södra delen av centrala Kuba. Staden är också känd som “Pärlan i söder” på grund av dess magnifika arkitektur och den oerhört vackra utsikten över havsviken. Man kan se att byggnaderna, parkerna, torgen och monumenten influerats av neoklassiska, art nouveau och art deco stilar. År 2005 skrev UNESCO in det historiska centret i Cienfuegos på Världsarvslistan, beskrivande Cienfuegos som det bästa kvarvarande exemplet på tidig 1800-tals stil från den spanska Upplysningstiden, i stadsplaneringen.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Havanna, Cienfuegos
Boende
La Union: Cienfuegos)

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad

Efter frukost denna morgon blir ni upphämtade och körda till staden Trinidad. Resan tar 1,5 timme. Trinidad är en mycket vacker stad, deklarerad som Världsarv år 1988, som ger besökaren en känsla av att vistas i ett levande museum. Grundad år 1513 av Diego Velázquez de Cuéllar, med storslagna palats och koloniala torg, samt ruiner av gamla fabriker för sockerrör med slav baracker från en förgången tid. Beundra den magnifika koloniala arkitekturen från den spanska tiden, medan ni går runt på de pittoreska kullerstensgatorna.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Cienfuegos, Trinidad
Boende
Hotel Mesón del Regidor: Trinidad)

Dag 6: Fri dag i Trinidad

Fri dag att spendera helt som ni vill.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Trinidad
Boende
Hotel Mesón del Regidor: Trinidad)

Dag 7: Mot paradisstränderna och Varadero

Idag börjar ni dagen med en härlig frukost innan ni blir upphämtade och körda till Varadero. Ni checkar sedan in på Melia Las Antillas, där ni kan njuta av “all-inklusive” konceptets alla faciliteter.

​- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Trinidad, Varadero
Boende
Hotel Sol Palmeras: Varadero)

Dag 8: Fri dag i Varadero

Fri dag att spendera som ni vill - snorkla, åk catamaran, spela beachvolleyboll eller bara slappna av i din solstol!

​- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Varadero
Boende
Hotel Sol Palmeras: Varadero)

Dag 9: Varadero - Havanna

Idag blir ni körda tillbaka till Havanna och kan spendera dagen som ni vill.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Varadero, Havanna
Boende
Hotel Sevilla: Havanna)

Dag 10: Hejdå Kuba

Idag njuter ni av er frukost (beroende på när ert flyg avgår) innan ni blir körda i god tid till flygplatsen i Havanna för att stiga på ert plan hem till Sverige! Vi önskar er en bra hemresa och säger tack för denna gången!

Etapper:
Havanna

Havanna Viñales Cienfuegos Trinidad Varadero

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 13 280 kr / 10 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax
Pris per person13 280 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transfer till och från flygplatsen
 • Guide som pratar engelska i Havanna och Vinales
 • Hyrbil från dag 3-7

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Dricks till hotel, restauranger etc
 • Visa
 • Försäkring

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Kuba (6)

Fler reseidéer