Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Kuba En charmig rundresa från norr till söder 

 • Annorlunda & genuint
Denna 12 dagars rundresa är framtagen för er som vill ha en kombinerad resa där ni får uppleva Kubas rika historia, charmiga kultur och natur samt får njuta av Kubas karibiska kust. I rundresan ingår bland annat guidade turer, heldag i nationalparken "Topes de Collantes", hyrbil och en rundtur i en bil från 50-talet i Havanna. Under denna spännande rundtur kommer ni att bo på både h...

Denna 12 dagars rundresa är framtagen för er som vill ha en kombinerad resa där ni får uppleva Kubas rika historia, charmiga kultur och natur samt får njuta av Kubas karibiska kust. I rundresan ingår bland annat guidade turer, heldag i nationalparken "Topes de Collantes", hyrbil och en rundtur i en bil från 50-talet i Havanna. Under denna spännande rundtur kommer ni att bo på både hotell och i privata boenden

Vi bjuder in dig att utforska öns innersta natur och följande fascinerande städer:

Havanna: en stad full av myter och värme, med den berömda gamla staden, deklarerad som Världsarv av UNESCO. 
Cienfuegos, vars nautiska miljö har givit staden smeknamnet “La Perla del Sur”. I staden finns ett antal byggnader med en helt enastående arkitektur, vilket även är orsaken till att UNESCO skrev in staden som “Patrimony of the Humanity” år 2005.
Trinidad, en mycket välbevarad stad som även den tillhör ett av UNESCOs världsarv. Trinidad erbjuder en blick in i det förflutna, med stora palats och torg från kolonialtiden, samt gamla sockerrörsfabriker.
Varadero, en plats för soldyrkaren, med dess milsvida stränder och ett pulserande nöjesliv.

Denna rundresa är endast ett förslag och går att ändra helt eller anpassa till era önskemål. Ni kan till exempel ta bort aktiviteter, förkorta eller varför inte lägga till några dagar. För att skräddarsy, anpassa och boka denna resa så kontaktar ni vår lokala expert på Kuba genom att skicka in en bokningsförfrågan. Den lokala experten kommer sedan att återkomma med ett nytt reseförslag till er inom ett par dagar. Priset för resan är ett frånpris vilket innebär att det kan komma att ändras beroende på säsong och eventuella ändringar i resplanen.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Kuba!

Ankomst till José Mari internationella flygplats och transfer till ditt boende i Havanna.

Havanna, grundat år 1519, är en av de största städerna i Karibien. Staden har en enastående samling bevarade arkitektoniska skatter från den koloniala tiden. Restaurering av gamla byggnader i staden har pågått sedan 1970-talet och hela gamla staden i Havanna (La Habana Vieja), tillsammans med dess befästningsverk, har av UNESCO år 1982 utsetts till ett Världsarv. Det finns många olika saker man kan välja att göra i Havanna. Från opera eller balett till berömda kabaréer som Tropicana, olika slags museer, konst- och musikfestivaler eller utställningar av tekniska föremål. Att promenera i det restaurerade gamla Havanna är alltid en upplevelse, eller kanske att studera folklivet på strandpromenaden Malecón, där vågorna rullar in och bryts mot klipporna invid, så hårt att vattnet ibland stänker upp över flanörerna.

Att bo i ett privat hus är ett mycket vanligt sätt att inhysa sig i Havanna. Detta ger dig möjlighet att komma i kontakt med den lokala befolkningen, att resa på ett mera miljövänligt och ansvarsfullt sätt, dessutom stimulerande den lokala ekonomin. Samtidigt lär ni känna folket och de lokala sedvänjorna.

Boende: Privat hus - Frukost ingår

Etapper:
Havanna

Dag 2: Upptäck Havanna

Idag är det dags för en tre timmar lång, privat, guidad rundtur i Havannas gamla kvarter. Er guide, som är engelskspråkig hämtar upp er och tar er med på en promenad genom Havannas historiska centrum, med sina gamla torg (Plaza de Armas, San Francisco de Asis, Plaza Vieja och Katedralen). Ni kommer att se alla gamla byggnader och fästningar som byggdes av spanjorerna mellan 1500- och 1800-talet. Ni besöker också La Bodeguita del Medio (baren där Hemingway drack sina Mojitos) och La Floridita (där han drack sina Frozen Daiquiris), Capitol (En av stadens praktfullaste byggnader, före revolutionen palats för regeringen) och huvudgatorna.

​- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost
- Aktivitet: 3 timmar guidad tur i Havannas gamla kvarter

Etapper:
Havanna

Dag 3: Havanna

Tur med panorama, i en bil från 1950-talet. (1 timme utan guide.) Ni hämtas vid det privata hus där ni bor. Panoramisk stadstur i en gammal amerikanare genom det moderna Havanna. Ni får njuta av vyerna av Vedado - med sina grönskande avenyer, Miramar - en praktfull stadsdel nära stranden, centrum i Havanna och gamla Havanna. Under färden kommer ni att se strandpromenaden Malecón, El Hotel Nacional - som har ett museum, La Rampa - en berömd del av 23:e gatan, Habana Libre Hotel, Havannas universitet, Revolutionstorget, Kyrkogården Colon och den magnifika avenyn 5ème. Senare under dagen kommer ni att få tillgång till er hyrbil.

​- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost
- Aktivitet: 1 timmes rundtur i bil från 1950-talet 

Etapper:
Havanna

Dag 4: Havanna - Cienfuegos “La Perla del Sur” (“Pärlan i söder”)

Efter frukost denna morgon, så är det avfärd mot staden Cienfuegos i er hyrbil. Resan kommer att ta drygt 3 timmar.

Cienfuegos grundades år 1819 och är belägen i den södra delen av centrala Kuba. Staden är också känd som “Pärlan i söder” på grund av dess magnifika arkitektur och den oerhört vackra utsikten över havsviken. Man kan se att byggnaderna, parkerna, torgen och monumenten influerats av neoklassiska, art nouveau och art deco stilar. År 2005 skrev UNESCO in det historiska centret i Cienfuegos på Världsarvslistan, beskrivande Cienfuegos som det bästa kvarvarande exemplet på tidig 1800-tals stil från den spanska Upplysningstiden, i stadsplaneringen.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost
- Transport: ca 3 timmar med bil

Etapper:
Havanna, Cienfuegos

Dag 5: Stadsrundtur i Cienfuegos (3 timmar)

Idag är det dags att upptäcka vackra Cienfuegos. Ni kommer att hämtas vid det hus där ni bor. Tillsammans med er guide kommer ni att gå runt i det historiska centret, se de vackra byggnaderna och lära känna hur staden har utvecklats sedan svunna tider. Sedan 2005 är hela det historiska centret i Cienfuegos inskrivet som ett Världsarv av UNESCO, som det bäst bevarade exemplet på stadsplanering från det tidiga 1800-talets spanska stil, från Upplysningstiden.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost 
- Aktivitet: 3 timmar guidning

Etapper:
Cienfuegos

Dag 6: Cienfuegos - Trinidad

Efter frukost denna morgon sker avfärden mot staden Trinidad. Resan tar 1,5 timme och ni kör själva i er egen takt. Trinidad är en mycket vacker stad, deklarerad som Världsarv år 1988, som ger besökaren en känsla av att vistas i ett levande museum. Grundad år 1513 av Diego Velázquez de Cuéllar, med storslagna palats och koloniala torg, samt ruiner av gamla fabriker för sockerrör med slavbaracker från en förgången tid. Beundra den magnifika koloniala arkitekturen från den spanska tiden, medan ni går runt på de pittoreska kullerstensgatorna.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost
- Transport: 1,5 timmar

Etapper:
Cienfuegos, Trinidad

Dag 7: Heldagsutflykt till nationalparken “Topes de Collantes” med bad i ett vattenfall!

Idag kommer ni att göra en härlig heldagsutflykt till nationalparken “Topes de Collantes” som ligger i närheten av Trinidad. Ni kommer att upptäcka denna otroliga plats biodiversitet och ha möjlighet att bad i en naturlig pool skapad av ett vattenfall.
Efter frukost kommer ni ge er av i charmig rysk lastbil som kommer ta er runt på dagens äventyr! På vägen besöker ni en utsiktsplats med en magnifik vy över Trinidad och Karibiska havet. Er färd går genom tropisk regnskog och kaffeplantager. När ni kommer fram till nationalparken stannar ni vid restaurangen “Casa de la Gallega” som utgångspunkten för ert besök. Här får ni en välkomstcocktail innan det är dags för er upptäcktsfärd. Sedan är det dags för en guidad vandring längs vandringsleden “Sentinels of the Melodic River” som är 3 km lång. Ni kommer att njuta av omgivningarna tillsammans med er guide som är expert på kubansk flora och fauna. Passa på att svalka er med en simtur i de små, naturliga poolerna som finns här in vid det vackra vattenfallet “The dew”. Efter era äventyr blir det en lätt lunch på restaurangen “La Gallega” (“Hönan”) som med sin kreolska mat erbjuder en smaklig fullbordan på dagens äventyr.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost
- Aktivitet: 6 timmar heldagsutflykt

Etapper:
Trinidad

Dag 8: Trinidad

En ledig dag, för att kunna njuta av staden.

Vi kan rekommendera att besöka: Playa Ancon, Musikhuset, Bar Canchanchara, Valle de los Ingenios, Plaza Mayor, Den berömda kyrkan Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad.

​- Boende: Privat hus

-  Måltider: Frukost

Etapper:
Trinidad

Dag 9: Trinidad - Varadero

Efter frukost blir det avfärd mot Varadero som är en underbar liten semesterort på Hicacoshalvön. Det tar er ca 3.5 timme att köra hit. Ni kommer att bo på Iberostar Tainos Hotel med All Inclusive. Alla faciliteter som hotellet erbjuder för All Inclusive står till er disposition helt utan tillägg. gratis. Här lämnar ni in er hyrbilen till uthyrningsfirman och sedan har ni resten av dagen att spendera på egen hand. Sola och bada vid denna halvös karibiska stränder och njut av detta paradis!

- Måltider: All inclusive
- Transport: 3.5 timmar med bil

Etapper:
Trinidad, Varadero
Boende
IBEROSTAR Tainos: Varadero)

Dag 10: Fri dag i Varadero

Nu väntar ett par härliga lata dagar som ni spendera på egen hand med att njuta av solen och strandlivet, på denna välkända och ansedda badort, som även kan erbjuda en mångfald av nöjen på kvällarna.

- Måltider: All inclusive

Etapper:
Varadero
Boende
IBEROSTAR Tainos: Varadero)

Dag 11: Fri dag i Varadero

Fri dag att spendera som ni önskar.

​- Måltider: All inclusive

Etapper:
Varadero
Boende
IBEROSTAR Tainos: Varadero)

Dag 12: Varadero - Havana, hemresa

Idag är det tyvärr dags för er sista dag på denna fantastiska ö! Efter frukost och beroende på tiden, eventuellt även lunch, är det dags att bege er till flygplatsen för att resa hem till Sverige. Er transfer till flygplatsen i Havanna tar ca 2.5 timmar och ni blir upphämtade på ert hotell.

​- Transport: 2.5 timmar transfer

Etapper:
Varadero, Havanna

Havanna Cienfuegos Trinidad Varadero

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 10 250 kr / 12 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pers4 Pers
Pris per person11 600 kr10 250 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten. 

Priset inkluderar

 • Hyrbil (kategori ekonomi)
 • Engelstalande guide under tur i Havana, Cienfegos och Topes de Collantes
 • Privat boende i Havana, Cienfuegos ochTrinidad samt Iberostar Tainos (all inclusive)
 • Transfer till och från flygplats

I priset ingår inte

 • Måltider och aktiviteter som inte är angivna som inkluderade i programmet
 • Reseförsäkring
 • Internationellt flyg

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Kuba (6)

Fler reseidéer