Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

KubaKör själv - Historia och soliga städer

 • Klassiska sevärdheter
Det här är en intensiv 14 dagars rundresa där ni kör runt på egen hand och upplever Kubas härliga karibiska charm på ert eget vis. Ni kommer att köra med en hyrbil vilket medför en stor frihet att se er omkring enligt era önskemål. Under denna spännande tur kommer ni att bo på både hotell och i privata boenden. Följande städer kommer ni att besöka under resan:Santiago de C...

Det här är en intensiv 14 dagars rundresa där ni kör runt på egen hand och upplever Kubas härliga karibiska charm på ert eget vis. Ni kommer att köra med en hyrbil vilket medför en stor frihet att se er omkring enligt era önskemål. Under denna spännande tur kommer ni att bo på både hotelloch i privata boenden

Följande städer kommer ni att besöka under resan:

Santiago de Cuba: Kubas näst största stad, grundad år 1515. Utanför staden finns en vacker havsvik och det var redan under Christofer Columbus resor som den började få stor uppmärksamhet. Santiago anses även vara “Hjältestaden på Kuba” då många av de som deltog i frihetskampen för Kuba kom härifrån. Arkitektoniskt är stilarna blandade, det finns både inflytande från kolonial stil och barock samt det neoklassiska och rationalismen, genom art decon.

Camagüey: Det historiska centret i Camagüey tillhör ett av UNESCOs världsarv. Det är det största och anses vara det bäst bevarade på ön. Besökare förundras av stadens luxuösa kyrkor och inte minst de vindlande gatorna. De sägs vara lagda på detta vis för att förvilla rövare på strövtåg.
Trinidad: En mycket välbevarad stad med stora palats, koloniala torg och sockerrörsfabriker med slavbarracker från den gångna tiden. Här besöker ni en stad med en blick in i det förflutna.
Havanna: En av Karibiens största städer med en imponerande gammal stadsdel och ett historiskt center som tillhör ett av UNESCOs världsarv. 

Denna rundresa är endast ett förslag och går att ändra helt eller anpassa till era önskemål. Ni kan till exempel ta bort aktiviteter, förkorta eller varför inte lägga till några dagar. För att skräddarsy, anpassa och boka denna resa så kontaktar ni vår lokala expert på Kuba genom att skicka in en bokningsförfrågan. Den lokala experten kommer sedan att återkomma med ett nytt reseförslag till er inom ett par dagar. Priset för resan är ett frånpris vilket innebär att det kan komma att ändras beroende på säsong och eventuella ändringar i resplanen.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: ​Välkommen till Santiago de Cuba

Från flygplatsen blir det transfer till ert hotell, Imperial Hotel, som ligger mycket nära det historiska centret i Santiago de Cuba. Från hotellet har ni en fantastisk utsikt över Santiago, med alla branta gator, små hus med röda tegeltak och de omgivande bergen i horisonten.

Etapper:
Santiago de Cuba
Boende
Imperial Hotel: Santiago de Cuba)

Dag 2: Fästningen Castillo del Morro och kyrkan Caridad del Cobre

Ni kan börja dagen med att njuta av en god frukost på hotellet. Efter frukosten kan ni följa med på en utflykt till fästningen Castillo del Morro. Denna fästning byggdes 1638 för att skydda Santiago från attacker från havet. Fästningen anses vara en arkitektonisk juvel med ett stort estetiskt och historiskt värde. Efter besöket på fästningen fortsätter ni färden till kyrkan Nuestra Señora de la Caridad del Cobre. Här kan ni skåda en mycket berömd avbild av La Virgen de la Caridad vilket är just det helgon som sägs beskydda Kuba. Efter detta besök serveras ni en fin lunch och drink på Punta Gorda Restaurant. Efter lunchen finns det möjlighet att delta i en promenad vid havsstranden nära fästningen eller väljer ni att fortsätta på egen hand. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Santiago de Cuba
Boende
Imperial Hotel: Santiago de Cuba)

Dag 3: Fri dag i Santiago de Cuba

På morgonen avnjuter ni er frukost på hotellet. Ni hämtar sedan er hyrbil på hyrbilsfirman och kan sedan njuta av en fri dag. Nu har ni möjlighet att lära känna Santiago de Cuba och dess omgivningar ännu bättre, helt enligt era egna önskemål.

​- Måltider: Frukost.

Etapper:
Santiago de Cuba
Boende
Imperial Hotel: Santiago de Cuba)

Dag 4: Santiago de Cuba - Holguín

Efter frukosten på hotellet är det dags för avfärd med er hyrbil mot staden Holguín. Körtiden är cirka 3 timmar. Ni kommer att bo i ett privat hus inne i staden. Staden Holguín och den omgivande provinsen med samma namn har en stor kulturell rikedom som erbjuder många olika alternativ på saker att se och utforska.

Här kan ni välja att ta en tur till kuststaden Gibara som är värd för den internationella festivalen för dålig film eller varför inte ta en åktur med ett gammalt ånglok genom landskapet. Besök platsen där Fidel och Raúl Castro föddes och utforska Holguíns spännande platser som mestadels finns runt torgen inne i staden Holguín.

- ​Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost.
- Transport: ca 3 timmar med bil 

Etapper:
Santiago de Cuba, Holguin

Dag 5: Holguín

Dagen börjar med en god frukost i ert boende och fortsätter seden ute i Holguín. Ni har nu tid att utforska stadens alla hörn och provinsen helt enligt era egna önskemål.

I Holguín med omgivningar finns bland annat följande sevärdheter: La Periquera Museum - ett museum som visar Holguíns historia. Loma de la Cruz - en historisk plats på en kulle där ett kors gjort i trä funnits sedan år 1790. Chorro de Maita - en arkeologisk utgrävningsplats. Mayabe - en utsiktsplats. Guardalavaca - stränder för en avsvalkande simtur. Naranjo Bay Nature Park - Naturpark med ett akvarium. Puerto de Vita Marina i Bariay - en yachthamn.

- Boende: Privat hus 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Holguin

Dag 6: Holguín - Camagüey

Efter frukost i ert boende blir det avfärd med er hyrbil mot staden Camagüey där ni kommer spendera natten i ett privat hus. Körtiden är cirka 4 timmar. 
Camagüey grundades år 1514 och har ett stort känt historiskt centrum med mängder av arkitektoniskt mycket värdefulla byggnader. Detta centrum står även med på listan på UNESCOs världsarv. Den legendariska gamla delen av staden med sina smala gator, torg och kyrkor samt en kolonial atmosfär är också värt ett besök. Några platser som ni inte bör missa är: Plaza de la Revolución och Campestre Park. Den senare, som även är känd som Parque Gonzalo de Quesada, korsar flera torg från kolonialtiden, såsom Plaza de San Juan de Dios och Plaza del Carmen. Lär även känna Talleres - konstgallerier som finns utspridda över hela staden. Besök den katolska kyrkan Iglesia de Nuestra Señora de la Merced. En annan mycket speciell attraktion är musiken på Casa de la Trova.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost.
- Transport: ca 4 timmar med bil

Etapper:
Holguin, Camagüey

Dag 7: Camagüey

Njut av en god frukost i ert boende och ta er ut i Camagüey på egen hand, vandra runt i staden eller njut och koppla av i dess parker.

I Camagüey finns det mycket att se och upptäcka och några av sevärdheterna är: Ignacio Agramonte Provincial Museum - anses vara ett av Kubas bästa museer. Provincial Arts Center Gallery Plastic. Colonial gallery. Calle Maceo, största shoppingstråket i staden. Calle Independencia, med olika slags förströelser och restauranger. Ignacio Agramontes födelsehus - huset till en av de mest betydande frihetskämparna. Plaza de los Trabajadores, ett triangelformat torg i det historiska centret. Parque Ignacio Agramonte, en fin park nära Katedralen. Iglesia de Nuestra Señora del Carmen - en fin kyrka med ett torg utanför. Iglesia de San Juan de Dios - också en fin kyrka med ett torg utanför. Joel Jover Study gallery. Larios Workshop gallery. Teatro Principal - känd för att ha mycket bra balettföreställningar.

- Boende: Privat hus

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Camagüey

Dag 8: Camagüey - Trinidad

Efter frukost i ert boende så är det dags för avfärd mot staden Trinidad. Körtiden är cirka 4 timmar. I Trinidad kommer ni att bo på La Ronda Hotel.
Trinidad grundades år 1513 av Diego Velázquez de Cuéllar och är en mycket vacker stad som ger besökaren en känsla av att vistas i ett levande museum. Staden har ett mycket välbevarat historiskt center, som anses tillhöra de bäst bevarade på Kuba och även detta står med på UNESCOs världsarvslista. Vi rekommenderar att ni tar er gott om tid och utforskar denna gamla del av staden i lugn och ro.

- Transport: ca 4 timmar med bil

Etapper:
Trinidad
Boende
La Ronda Hotel: Trinidad)

Dag 9: Trinidad

Avnjut en god frukost på ert hotell. Därefter har ni möjlighet att utforska Trinidad på egen hand, helt efter era egna önskemål.

Trinidad kallas ibland för “Museistaden på Kuba”. En mycket välbevarad stad som erbjuder ett fönster in i det förflutna, med stora palats och koloniala torg. Där finns även vad som återstår av fabriker för sockerrör, med slavbaracker från en svunnen tid. Beundra den spanska koloniala arkitekturen, medan ni går runt på kullerstensgatorna i den gamla staden. När ni besöker det historiska centret kan det vara intressant att ta sig en titt på Casa del Alfarero, hantverkarnas marknad, och baren La Cacánchara, känd för sina goda cocktails.

- Måltider: ​Frukost.

Etapper:
Trinidad
Boende
La Ronda Hotel: Trinidad)

Dag 10: Trinidad

Njut av en god frukost på ert hotell. Efter frukost så har ni möjlighet att utforska Trinidad helt efter era egna önskemål, på egen hand.
I Trinidad med omgivningar finns bland annat följande sevärdheter: Trinidads historiska center och dess museer, Sugar Mill Valley, platsen där Manaca Iznaga Tower är beläget, en förstklassig konstruktion som är 45 meter hög, använd för att skydda slavar som skördade sockerrör. Ancón Marlin Marina och Cayo Blanco, en vacker ö strax utanför kusten. Playa Ancón, en vacker strand för en simtur, Playa Maria Aguilar, en annan vacker strand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Trinidad
Boende
La Ronda Hotel: Trinidad)

Dag 11: Trinidad - Santa Clara

Avnjut en god frukost på ert hotell. Direkt efter frukost, så är det dags för avfärd mot staden Santa Clara med er hyrbil. Körtiden är cirka 2 timmar. I Santa Clara kommer ni att bo i en privat lägenhet.

I Santa Clara finns fascinerande platser av historisk betydelse, som hedrar minnet av de stordåd som åstadkoms av revolutionären Ernesto Che Guevara. Hans kropp finns bevarad i ett mausoleum i Santa Clara, det finns även flera museum som dokumenterar hans liv. Västerut ligger staden Remedios, vilken också är en fängslande kolonial stad, som håller en berömd festival, Parrandas de Remedios, varje december. I omgivningarna finns även Hanabanilla Reservoir, en av Kubas största sjöar, känd för sitt utmärkta fiske av abborre.

- Boende: Privat lägenhet

- Måltider: Frukost.

- Transport: ca 2 timmar med bil

Etapper:
Trinidad, Santa Clara

Dag 12: Santa Clara - Havanna

Efter frukost i er privata lägenhet, så är det dags för avfärd mot staden Havanna. Körtiden är cirka 3 timmar. I Havanna kommer ni att bo i en privat lägenhet.

Havanna är den största staden i Karibien och ett av de mest kulturellt rika urbana centren i hela världen. Stadens koloniala förflutna är uppenbart genom mångfalden av imponerande palats, katedraler, ståtliga boningshus och museer. Den historiska stadsdelen Gamla Havanna är en fascinerande plats, som har deklarerats som Världsarv av UNESCO år 1982, med mer än 900 historiska monument, inklusive presidentpalatset och Katedralen. Återlämning av hyrbilen till hyrbilsfirman.

- Boende Privat lägenhet

- Måltider: Frukost.

- Transport: ca 3 timmar med bil

Etapper:
Santa Clara, Havanna

Dag 13: Havanna

Avnjut en god frukost i er privata lägenhet. Idag är det dags för en tre timmar lång, guidad rundtur i Havannas gamla kvarter. Er guide, som är engelskspråkig, hämtar upp er och tar er med på en promenad genom Havannas historiska centrum, med sina gamla torg (Plaza de Armas, San Francisco de Asis, Plaza Vieja och Katedralen). Ni kommer att se alla gamla byggnader som byggdes av spanjorerna mellan 1500- och 1800-talet. Ni besöker också La Bodeguita del Medio (baren där Hemingway drack sina Mojitos) och la Floridita (där han drack sina Frozen Daiquiris), Capitol (En av stadens praktfullaste byggnader, före revolutionen palats för regeringen) och huvudgatorna. Lunch ingår inte i programmet.

Senare under dagen hämtas ni vid den privata lägenhet där ni bor, för en panoramisk stadstur i en gammal amerikanare genom det moderna Havanna. Ni får njuta av vyerna av Vedado - med sina grönskande avenyer, Miramar - en praktfull stadsdel nära stranden, centrum i Havanna och Gamla Havanna. Under färden kommer ni att se strandpromenaden Malecón, El Hotel Nacional - som har ett museum, La Rampa - en berömd del av 23:e gatan, Habana Libre Hotel, Havannas Universitet, Revolutionstorget, kyrkogården Colon och den magnifika avenyn 5ème. Kvällen och natten är fri, för att tillbringa hur ni önskar.

- Boende: Privat lägenhet

- Måltider: Frukost.

- Aktivitet: 3 timmar Guidad tur i Gamla Havanna och senare 1 timme Stadstur i en gammal amerikanare

Etapper:
Havanna

Dag 14: Hemresa

Idag är det tyvärr dags för er sista dag på denna fantastiska ö. Njut av en god frukost i er privata lägenhet. Senare blir ni upphämtade vid lägenheten för transfer till flygplatsen.

Etapper:
Havanna

Santiago de Cuba Holguin Camagüey Trinidad Santa Clara Santa Clara Havanna

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 11 370 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal personer2 Pers                     4 Pers                     
Pris per person13 900 kr11 370 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Hyrbil (kategori ekonomi)
 • Alla boenden som nämnda boenden och måltidersom nämnts i reseplanen
 • Transfer till och från flyplats

I priset ingår inte

 • Måltider och aktiviteter som inte är angivna som inkluderade i programmet
 • Reseförsäkring
 • Internationella flyg

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Kuba (6)

Fler reseidéer