Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Kuba

Resor till Kuba

Din rundresa på Kuba skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Kuba

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Kuba?

Evaneos har samlat lokala resebyråer på Kuba så att du enkelt kan resa med en lokal researrangör. Vi väljer noggrant ut resebyråer med hög service! Via vår hemsida kommer du enkelt i kontakt med en av de reseexperter som arbetar på den Kubanska resebyrån. Dessa experter hjälper dig att skapa just din unika resa till Kuba. De har lokal expertis och stor kunskap om att planera resor till denna ö. De använder sin erfarenhet och kontaktnät för att pl...

Evaneos har samlat lokala resebyråer på Kuba så att du enkelt kan resa med en lokal researrangör. Vi väljer noggrant ut resebyråer med hög service! Via vår hemsida kommer du enkelt i kontakt med en av de reseexperter som arbetar på den Kubanska resebyrån. Dessa experter hjälper dig att skapa just din unika resa till Kuba. De har lokal expertis och stor kunskap om att planera resor till denna ö. De använder sin erfarenhet och kontaktnät för att planera en riktigt bra Kubaresa!


Reser du med en grupp vänner? Eller med din familj med små barn? Eller kanske med ungdomar? Vilka man reser med, vad man är intresserad av, ens budget och hur länge man vill vara borta påverkar ens resplaner. Våra lokala experter lyssnar till dina önskemål och behov och skräddarsyr din resa så att ni får ute det mesta av er vistelse på Kuba! Berätta vad du gillar så tar de hand om all bokning och planering. 


Evaneos garanterar din resa så att du kan resa tryggt och smidigt med en lokal aktör. Du kan läsa mer om våra garantier här

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Kuba

4.5/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kuba

Kuba är en östat i Karibien som består av huvudön Kuba, Isla de la Juventud och flera arkipelager. Här kan du uppleva kaffeplantage, paradisöar, salsa och cigarrer - vad du vill göra är helt upp till dig och dina intressen! Men våra lokala reseexperter som bor och lever på Kuba kommer självklart att visa dig de bästa platserna. De tar hand om planering, bokning och logistik så att du verkligen kan luta dig tillbaka och njuta till fullo av denna fantastiska ö!

Är du intresserad av dykning, en romantisk smekmånad eller kanske en kulturell och autentisk resa? Är du intresserad av dykning, en romantisk smekmånad, eller kanske en kulturell och autentisk resa? På Kuba finns något för alla smaker! Njut av kritvita stränder, turkost vatten och svingande palmer. Känn stämningen från den passionerade salsan, överallt finns rytmen och tonerna av mambo och cha cha cha... Lär dig mer om Kubas intressanta historia - gå i Che Guevaras fotspår och upptäck ett rikt kolonialt arv. Med sina paradisstränder, latinska gatufester och charmiga pastellfärgade hus, är Kuba en destination i romantikens, passionens och känslornas tecken! Dessutom är det den perfekta ön för dig som reser i lugn och ro med barn och vill njuta av vacker natur och roliga aktiviteter. För att du skall få mer inspiration till din Kuba resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra på Kuba? 

Sevärdheter

  • Trinidad: Vi rekommenderar verkligen att resa till Trinidad, som anses vara öns vackraste stad. Promenera längs de smala gatorna som är kantade med vackra historiska hus.
  • Santiago de Cuba: Vill du uppleva Kubansk kultur på bästa sätt? Besök då staden Santiago de Cuba och bli insvept i den kubanska revolutionens vagga!
  • Cayo Coco: Vill du ha paradis så skall du ta till ön Cayo Coco. Härifrån kan du göra utflykter till kaffeplantage och tobaksodlingar i gröna Viñalesdalen.
  • Havanna: En resa till Kuba börjar vanligtvis i Havanna. Här väntar dig eufori från kubanska fester, provsmakning av rom och cigarrer, och gamla amerikanska bilar som susar nerför gatorna och förbi de färgstarka husen.

Vad kan man göra på Kuba?

  • Cykla: Upptäck fantastiska och charmiga Kuba på två hjul! Här är det låg trafiktäthet vilket gör det till ett perfekt resmål om du vill cykla runt samtidigt som du upplever nya saker.
  • Karneval: Om du har tur kanske du får uppleva en av många karnevaler som utspelar sig på Kuba! Karnevalerna äger ofta rum i Juli-Augusti och är dagar bestående av färg, fest och dans!

När är bästa tiden att resa till Kuba?

Med sitt tropiska klimat är det varmt och skönt här året om. Då och då får ön besök av tropiska cykloner, men de är sällan av allvarlig karaktär.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Kuba?

Ja, svenska medborgare behöver visum för vistelser här under 90 dagar. Dessutom måste ditt pass vara giltigt i minst sex månader efter din hemresa från Kuba.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage