Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa RicaEn lärorik rundresa - hållbar odling, tropiska äventyr och strandhäng

 • Annorlunda & genuint
På denna 13 dagars långa rundresa kör ni runt med hyrbil för att upptäcka Costa Rica på egen hand i er egen takt! Ni börjar resan genom att köra mot vulkanen Arenal för att tillbringa tid på den hållbara bondgården, Rancho Margot. Bondgården har mottot: “Lär dig leka” och här lär ni er allt om ekologisk odling samtidigt som ni kan njuta av fantastisk utsikt och omgivning. Nästa stop...

På denna 13 dagars långa rundresa kör ni runt med hyrbilför att upptäcka Costa Rica på egen hand i er egen takt! Ni börjar resan genom att köra mot vulkanen Arenal för att tillbringa tid på den hållbara bondgården, Rancho Margot. Bondgården har mottot: “Lär dig leka” och här lär ni er allt om ekologisk odling samtidigt som ni kan njuta av fantastisk utsikt och omgivning. Nästa stopp är Rio San Carlos, en regnskog där ni kommer spendera några nätter i ett 18 meter högt trähus. I regnskogen finns det dessutom mycket att se och uppleva. Sista dagarna av resan spenderar ni på karibiska kusten och på den vackra och lugna stranden Cahuita. Efter avkopplande timmar på stranden kan ni utforska området runt omkring som har många fina vandringsleder och spännande djur.

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att flyg ej ingår. Programmet är här som inspiration och går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era intressen och preferenser.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Res & lär
  Res & lär
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Möt lokalbefolkningen
  Möt lokalbefolkningen
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning
 • Djur & natur
  Djur & natur

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Costa Rica! När ni landat på den internationella flygplatsen i San Jose blir ni upphämtade av vår representant som kör er till ert centrala hotell. Efter ni checkat in kan ni spendera dagen på egen hand, ta en promenad genom avenida central eller ta en kaffe vid den vackra nationalteatern.

​- Måltider: Inga måltider

Etapper:
San José
Boende
Presidente: San José)

Dag 2: Ekologisk odling på Rancho Margot

Idag startar ni dagen med en härlig frukost innan ni får tillgång till er hyrbil och kan starta det stora äventyret! Er första destination är den självförsörjande ekologiska bondgården Rancho Margot. Bilfärden dit tar cirka 3 timmar genom ett vackert landskap. Rancho Margot gör ett otroligt hållbarhetsjobb när det gäller hållbar turism och ekologiskt jordbruk. Bondgården ligger precis intill Arenal-sjön och dalen Rio Caño Negro och är omgiven av ett otroligt vackert naturreservat. Ni sover på hotellet som hör till bondgården.


- Måltider: Frukost, lunch, middag
- Transport: 3 timmar

Etapper:
San José, La Fortuna
Boende
Rancho Margot: La Fortuna)

Dag 3: Livet på en farm

Idag skall ni få prova på det härliga livet att leva på en farm. Tänk er att bo på en plats där luften alltid är otroligt frisk, där ni kan lyssna på sången från tropiska fåglar och bara njuta en fantastisk flora och fauna. Allt detta får människorna som lever på Rancho Margot uppleva dagligen. Idag kommer ni att få prova på att mjölka kor, göra ost, plantera grönsaker och mata grisar - allt som hör till när man lever på en bondgård! På eftermiddagen kan ni koppla av i hotellets varma pool som är fylld med vatten från naturliga källor från berget eller så kan ni utforska farmens omgivningar på egen hand.

- ​Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
La Fortuna
Boende
Rancho Margot: La Fortuna)

Dag 4: Arenal vulkanen

Idag kan ni spendera dagen som ni vill. Farmen erbjuder många olika aktiviteter, allt från avslappning till att lära sig mer om hur det är att leva på gården. Om ni vill kan ni prova på yoga, ridning, paddla kajak, massage eller gå på en nattvandring. Vi rekommenderar att besöka korna så att ni får lära er att handmjölka som en riktig bonde och se hur yoghurt, ost och andra mejeriprodukter produceras.

​- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Arenal Volcano, La Fortuna
Boende
Rancho Margot: La Fortuna)

Dag 5: Bo i ett 18 meter högt trähus

Idag tar ni farväl av Rancho Margo och kör norröver till Maquenque Eco Lodge, som är ett 60 hektar stort naturreservat norr om Boca Tapada. Lodgen byggdes av en lokal familj för att bevara och upprätthålla de vilda djurlivet och för att ge besökare ett unikt boende i regnskogen som de sent kommer att glömma. Inatt kommer ni att sova i ett trähus cirka 18 meter över marken. Trähuset är unikt och ni kommer kunna njuta av natten i en lugn och avkopplande atmosfär.

- Transport: Cirka 3 timmar
- Måltider Frukost, middag

Etapper:
La Fortuna, Alajuela, Rio San Carlos
Boende
Maquenque Eco Lodge: Rio San Carlos)

Dag 6: Båttur genom djungeln

Idag vaknar ni till regnskogens alla ljud och gör er klara för en ny dag i detta djungel paradis! Under frukosten kan ni observera många olika tropiska fåglar som tukaner och om ni har riktigt tur kan ni få syn på den utrotningshotade papegojan “större soldatara”. Efter att ni laddat upp med en energirik frukost är det dags för en båttur på Rio San Carlos. Från båten har ni möjlighet att se apor, sköldpaddor, krokodiler och flod-fåglar. Innan det är dags att bege sig tillbaka till lodgen gör ni ett kort stopp i staden Boca de San Carlos som gränsar till Nicaragua.

- Måltider: Frukost, middag

Etapper:
San Carlos, Rio San Carlos
Boende
Maquenque Eco Lodge: Rio San Carlos)

Dag 7: Upplev regnskogen på riktigt

Mayuengue Eco Lodge är det perfekta boendet om man är intresserad av att se tropiska djur, fågelskådning och äventyr då lodgen är omringad av tropiska regnskogar och den majestätiska San Carlos floden! Idag är det dags för att utforska området runt omkring med en lokal guide. Ni kommer att lära er mycket om djuren och växtlivet i området samt några av djungelns hemligheter. Tillsammans med er guide kommer ni att plantera ett träd för att behålla och utveckla det magiska området. Turen startar i orkidéträdgården som leder er till den botaniska trädgården omringat av fjärilar och den medicinska örtgården mitt inne i djungeln.

​- Måltider: Frukost, middag

Etapper:
Rio San Carlos
Boende
Maquenque Eco Lodge: Rio San Carlos)

Dag 8: Mot paradisstränderna

Idag startar ni dagen med en härlig frukost innan det är dags att bege sig till Cahuita, en liten stad på den karibiska kusten där ni kommer att njuta av den karibiska känslan. Här kommer ni att bo i en vacker bungalow med en härlig pool. Ni har nära till stränderna och de finns möjlighet att hyra cyklar. På eftermiddagen rekommenderar vi att ni ger er ut på en liten vandring i Cahuitas nationalpark. Här kan ni få syn på olika ormar, howler apor, tvättbjörnar, fjärilar, fåglar och mycket mer. Avsluta dagen med ett dopp i de blå och njut av vinden från stranden.

- Transport: 5 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Rio San Carlos, Cahuita
Boende
El Encanto: Cahuita)

Dag 9: Costa Ricas rötter

Idag om ni vill kan ni besöka reservatet Kekoldy Indigenous vilket är inhemsk by där den etniska gruppen Bribris bor. Under utflykten kommer er lokala guide att förklara vilken växt som hjälper om man har ont i magen, hur man tillverkar hängmattor från naturfiber, vilken frukt som är lämplig för färgning av tyger och ni kan också prova på att skjuta pilbåge. Ni kommer också bli visade hur choklad tillverkas från kakaobönor och självklart kan ni smaka på chokladen efteråt! Utflykten avslutas med en traditionell lokal lunch.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cahuita
Boende
El Encanto: Cahuita)

Dag 10: Träffa sengångare

Idag har ni en möjlighet att få se sengångare och apor! Ni besöker idag Aviarios Del Carib, vilket är ett skyddsområde där människor tar hand om, skyddar och forskar om sengångare. Visste ni förresten att en sengångare sover i genomsnitt cirka 20 om dagen? Ni kan också besöka Jaguar Rescue Center som ligger nära staden Puerto Vuejo. På deras rundturer får ni se på nära håll hur man jobbar med sengångare. Här får ni också se bebis sengångare, apor, krokodiler och vildkatter på nära håll. Djuren är ofta bara bebisar och blir släppta tillbaka i naturen när dem är helt friska.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Cahuita, Puerto Viejo
Boende
El Encanto: Cahuita)

Dag 11: Slappna av på en vit strand och upptäck livet under ytan

Idag är det dags för att upptäcka karibien! Stränderna i närheten har kristallklart hav, vita stränder, stora vackra palmträd och knappt några vågor alls - vilket är karibien på sitt bästa! Vi rekommenderar stränderna Playa Chiquita eller Punta Uva. Om ni vill vara aktiva idag så kan ni hyra cyklar i Puerto Viejo. Den karibiska kustlinjen erbjuder perfekta cykelvägar längs det vackra landskapet så att ni kan få riktig “pura-vida” feeling på två hjul. Efter en dag med mycket sol kan ni på eftermiddagen upptäcka livet under ytan genom att bli med på en snorklingstur till Costa Ricas största korallrev. Här bor cirka 123 olika tropiska fiskarter, 35 korallarter, 3 hajarter samt sköldpaddor, hummer och många fler djur.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Cahuita, Puerto Viejo
Boende
El Encanto: Cahuita)

Dag 12: Tillbaka till San José

Börja dagen med att njuta av stranden innan det är dags att bege sig tillbaka till San José. Väl framme i San José checkar ni in på hotell Bougainvillea som erbjuder fina rum och en stor grön trädgård där ni kan slappna av samtidigt som ni lyssnar på sången från kolibrier. På kvällen är det dags att lämna in hyrbilen på hotellet och avrunda resan med en god middag på hotellets restaurang. Vi önskar er en trevlig sista kväll i detta fantastiska land.

- Transport: Cirka 4.5 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Cahuita, San José
Boende
Bougainvillea: San José)

Dag 13: Avfärd

Idag njuter ni av er frukost och en god Costa Rica kaffe innan ni blir körda i god tid till flygplatsen för att stiga på ert plan hem till Sverige! Vi önskar er en bra hemresa och säger tack för denna gången!

- Måltider: Frukost

Etapper:
San José

San José La Fortuna Arenal Volcano Alajuela Rio San Carlos San Carlos Cahuita Puerto Viejo

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 15 480 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax
Pris per person - Hög säsong (1.12 - 30.4 och 1.7 till 31.8 2018)20 000 kr16 850 kr
Pris per person - Låg säsong (1.5 - 30.6 och 1.9 till 31.10 2018)18 110 kr15 480 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Flygplats transport vid ankomst och avgång
 • 2 personer: Ssang Yong Korando eller liknande modell 4x4 från dag 2- till dag 12. Upphämtning och avlämning i San Jose. Inkluderat försäkring, nevigation syster och andra förare samt fria mil
 • 4 personer: Hyundai Tucson eller liknande model 4x4 från dag 2 till dag 12. Upphämtning och avlämning i San Jose. Inkluderat bas eller full försäkring, navigationsystem, andra förare och fira mil
 • 2 timmar guidad Ranch tur på Rancho Margot
 • Två dagar Yoga klasser (7pm eller 4pm) på Rancho Margot
 • Inträde till pool på Rancho Margot
 • Inträde till vandring i Rancho Margot
 • Daglig ko mjölkning
 • Båttur på floden Rio San Carlos och vandring i regnskogen på Maquenque Eco Lodge inkluderat lokal guide

I priset ingår inte

 • Frivilliga aktiviteter
 • Internationella skatter
 • Avgångs skatt US 29.00 Costa Rica
 • Måltider som inte är finns i texten
 • Extra kostnader på hotell (Tvätt, Telefonsamtal, Rum-service osv)
 • Personliga utgifter

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Costa Rica (6)

Fler reseidéer