Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa Rica Den unika rundresan - sydkustens naturskatter och snorkling

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 14 dagar lång rundresa i Costa Rica under vilken ni upptäcker en annorlunda del av landet. Ni börjar med 4 dagar i bukten Bahia Drake belägen på Osahalvön. Att semestra här är en mycket unik och autentisk upplevelse då detta är en av de få platser som är oexploaterade i Costa Rica tack vare dess geografiska läge. Här kommer ni bland annat snorkla och besöka nationalparken Corcovados. E...

Detta är en 14 dagar lång rundresa i Costa Rica under vilken ni upptäcker en annorlunda del av landet. Ni börjar med 4 dagar i bukten Bahia Drake belägen på Osahalvön. Att semestra här är en mycket unik och autentisk upplevelse då detta är en av de få platser som är oexploaterade i Costa Rica tack vare dess geografiska läge. Här kommer ni bland annat snorkla och besöka nationalparken Corcovados. Efter Bahia Drake är det dags för en en dagstur till ön Isla del Caño där ni kommer snorkla och njuta av öns fantastiska omgivningar. Rundresans sista vecka spenderas först i nationalparken Manuel Antonia på Costa Ricas västkust. Efter några dagar av guidade turer och fri tid åker ni vidare till Monteverederegionen, där ni kommer att bo 2 nätter på hotellet El Establo i ett lyx-rum. Här utforskar ni det fantastiska Molnskogsreservatet! Rundresans sista stopp blir La Fortuna, där ni kommer att spendera 3 nätter på Arenal Springs Hotel som ligger i området Monteverde. Arenal-vulkanen är mer än bara en vulkan, utan hela området i sig är spektakulärt med sina varma källor, natur, utmärkta restauranger och spännande aktiviteter.

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att flyg ej ingår. Programmet är här som inspiration och går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era intressen och preferenser. 

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning
 • kajak och rafting
  kajak och rafting
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • Botanik och flora
  Botanik och flora

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Costa Rica! På flygplatsen möts ni av en chaufför som tar er till hotellet The Crown Plaza Corobicí hotel.Hotellet ligger endast 15 minuter från Juan Santa Marías internationella flygplats och 5 minuter från Costa Ricas huvudstad San José.

Det är ett 5 stjärnigt hotell med 213 nyrenoverade rum. Dessa rum är stora, bekväma och designade så att ni ska kunna få en bättre natts sömn på grund av dess ”tysta design”, det kommer att vara välbehövt inför den spännande resan. '

Transport: 15 minuter med bil

Etapper:
San José
Boende
Hôtel Crown Plaza: San José)

Dag 2: Mot Bahìa Drake

En tidig transfer mot flygplatsen Juan Santamaría, för att ni sedan ska ta ett inrikesflyg mot antingen Palmar Sur ,eller Bahìa Drake (beroende på säsong).

När ni väl är på marken igen kommer ni att mötas av en representant från hotellet, som kommer att ta er till fastigheten. Njut av 4 nätter i paradiset och att semestra i Bahìa Drake är en mycket, unik och autentisk upplevelse då detta är en av de få platser som är oexploaterade i Costa Rica, på grund av dess geografiska läge som är avskalat från resten av landet. Invånarna i Bahìa Drake (som ligger på Osahalvön) är några av de finaste människorna ni kommer att träffa, som ni förhoppningsvis kommer att dela många fina minnen med. Osahalvön är känd för dess otroliga mångfald i djur- och växtlivet, den perfekta platsen för äventyrsturisten och för de som letar efter en romantisk och avslappnande tillflyktsort i paradiset.

- Boende: På valt hotell 4 nätter fram

Etapper:
Juan Santamaria, Bahia Drake
Boende
Aguila de Osa Inn: Drake Bay)

Dag 3: Träffa invånarna i Corcovados nationalpark

Turer under din vistelse kommer att anordnas enligt de rådande väderförhållandena. San Pedrillo (en skogsvaktarstation i nationalparken), ligger endast en kort båttur från Bahìa Drake. Det är onekligen en vacker del av världen ni kommer att befinna er i, omgivna av riktig djungel och exotiska djur både på land och i havet. Under båtturen har ni chansen att få se fågeln brunsula störtdyka ner i havet efter småfisk och bläckfisk. Har ni lite tur kommer även delfiner följa efter båten på väg mot San Pedrillo.

​När ni kommer fram, kommer det att vara en blöt landstigning, så se till att resa i kläder som kan bli blöta. Tänk också på innan ni stiger på båten att  ju längre bak i båten ni sitter desto mindre skakig blir resan! Väl framme kommer vår naturguide att leda en 3 timmar lång hike genom djungeln samtidigt som hen förklarar och berättar om områdets fauna och flora. Den biologiska mångfalden i Corcovado nationalpark är enorm och det är inte ovanligt att få se 4 olika arter av apor, näsbjörn, sengångare, myrslok och många fler fantastiska djur, insekter och växter!

Etapper:
San Pedrillo, Corcovado National Park
Boende
Aguila de Osa Inn: Drake Bay)

Dag 4: Ledig dag

En ledig dag för att ni ska kunna vänja er vid klimatet och kunna slappna av, förhoppningsvis kommer ni förstå uttrycket ”Pura Vida” som bokstavligen betyder rent liv, men syftar på det goda livet vi alla vill och förtjänar att leva.

Etapper:
Corcovado National Park
Boende
Aguila de Osa Inn: Drake Bay)

Dag 5: Snorkla vid ön Isla del Caño

Isla del Caño ligger 12 sjömil från Bahìa Drake. Ni kommer att lämna ert boende redan klockan 08:00 och under den vackra men skumpiga båtturen som tar cirka 1,5 timme, kan ni njuta av mangrov-skogen, vanligtvis några delfiner, fåglar och om ni reser under rätt tid på året – valar och sköldpaddor. Den 600 tunnland stora ön är en speciell, historisk och arkeologisk plats i Costa Rica där kvarlämningar hittats från förkolumbianska-tiden. Det var under 1700- och 1800-talet en ökänd ö där pirater höll till.

Ön är ett paradis för snorkling-entusiasten eller för de som gillar att slappna av och njuta av den vackra utsikten och ta sig ett litet, försiktigt dopp i det turkosa och kristallklara havet.

Livet i havet är spektakulärt och de som snorklar kommer att se ett brett färgspektrum i korallreven och bland revets fiskar. Ni har chansen att se dessa djuren och fler medan ni snorklar: sköldpaddor, mantor, tryckarfiskar, trumpetfisk, frökenfisk, papegojfiskar, flera olika fiskar i regnbågens alla färger.

​- Transport: En distans på 24 sjömil

Etapper:
Isla del Caño
Boende
Aguila de Osa Inn: Drake Bay)

Dag 6: Mot Manuel Antonio

Efter frukost, runt klockan 09:00 kommer ni att fortsätta resan och ta båten tillbaka till Sierpe för att sedan bli körda via land till Manuel Antonio. Ni kommer att bo 3 nätter på hotellet La Mariposa i ett vackert, standardrum. Check-inn är först klockan 14:00, så medan de piffar till rummen kommer ni kunna njuta av hotellets andra faciliteter. Medan ni väntar så kan ni njuta av en god lunch, en drink i deras restaurang eller varför inte ligga ner vid deras pool och njuta av utsikten över Stilla havet, regnskogen och den oftast klarblå himmeln – stämningen på La Mariposa är förtrollande! Hotellet hyser rum för tusentals gäster varje år med sina 56 välskötta rum i spansk-medelhavs arkitektur och är mycket omtyckt av dess gäster.

​- Transport: 1,5 timme med båt och cirka 2 timmar med bil.

Etapper:
Manuel Antonio
Boende
Mariposa: Manuel Antonio)

Dag 7: Utforska Manuel Antonio nationalpark

Efter frukost, runt klockan 7:30 kommer en guide att komma till hotellet för att erbjuda er att följa med på en vandring i Manuel Antonio nationalpark. Där har ni möjligheter att se 109 olika däggdjur (såsom apor och sengångare), 184 olika fågelarter och oerhört vacker natur! Om ni gillar att surfa, snorkla, eller paddla kajak så kommer ett besök hit vara det perfekta äventyret! Känner du dig som en riktig äventyrare? Varför inte testa rappelling nedför ett vattenfall eller att äta en smaskig insekt, allt detta är möjligt här!

Etapper:
Manuel Antonio
Boende
Mariposa: Manuel Antonio)

Dag 8: Ledig dag

En ledig dag! Utforska den lilla staden, kanske köpa ett par souvenirer till era nära och kära eller varför inte njuta av den lokala gastronomin? Buen Provecho!

Etapper:
Manuel Antonio
Boende
Mariposa: Manuel Antonio)

Dag 9: Utforska det mystiska molnskogsreservatet i Monteverde

Efter frukost kommer ni att åka mot Monteverede regionen, där ni kommer att bo 2 nätter på hotellet El Establo i ett lyx-rum. Resten av dagen är utan aktiviteter, så ni kommer att få tid över att njuta av hotellets tjänster, se den häpnadsväckande utsikten, fågelskåda, eller utforska staden Santa Elena som är fylld av en härlig atmosfär, mysiga restauranger och hantverksaffärer – möjligheterna är oändliga!

Detta familjeägda hotell låter dig ta del av deras uppvärmda inomhuspooler, spa, cafébar och har dessutom ett viktigt och fint koncept då de arbetar för hållbar turism i området.

​Monteverde molnskogsreservat består av mango, sumakväxter och vildbomull. Med höjderna som finns här i parken så skapar vegetationen ett mäktigt skådespel där samtliga växter slåss för sin egna överlevnad. Djurriket står för en fantastisk mångfald med över 400 fågelarter, 490 fjärilsarter, 300 olika orkidéer och över 100 däggdjur, varav några extra intressanta som tapir, jaguar och ozelot.

Etapper:
Monteverde
Boende
Establo Mountain Hotel: Monteverde)

Dag 10: Ledig dag i Monteverde

En ledig dag för er att utforska den mystiska regionen, som är ett av Costa Ricas mest populära resmål för eko-turism. Om intresse finns kan ni ta del av en av dessa turer under er lediga dag: guidad vandringstur till Curi Cancha Reserve, nattvandring med mera.

Etapper:
Monteverde
Boende
Establo Mountain Hotel: Monteverde)

Dag 11: Mot Arenal vulkan

Ni kommer att bli körda till La Fortuna, där ni kommer att spendera 3 nätter på Arenal Springs Hotel som ligger i området Monteverde. Arenal-vulkanen är mer än bara en vulkan, utan hela området i sig är spektakulärt med sina varma källor, natur, utmärkta restauranger och spännande aktiviteter. Vulkanen är nästan en perfekt kon som reser sig 1633 meter över havet och har en 140 meter djup krater som skapades för 2-3 miljoner år sedan. Den 29 juli 1968, fick vulkanen nya utbrott som varade fram till år 2010.

Etapper:
La Fortuna
Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 12: Valfri tur

En dag fylld med äventyr väntar dig! Idag kan välja någon av följande turer: 
Hanging Bridges: Förbered dig på en guidad vandringstur i Místico Park. Detta fantastiska projekt ligger i ett underbart regnskogsreservat med 250 hektar skyddad mark. Du kan gå in i naturparadiset längs en vandringsled på tre kilometer med över 15 broar, sex av dem hängbroar med en spektakulär design som ett säkert och roligt äventyr - att se skogen från marken (som en Jaguar) från mitten (som en apa) och från träden (som en örn) ger ett roligt perspektiv på skogen.

En av våra hängbroar heter Waterfall Bridge (vattenfalls-bron) och ligger drygt 60 meter över marken. En annan kallas Tyrabron och är 98 meter lång, så det är långa broar i ett spektakulärt landskap som ni kommer att gå på!

I området finns det över 250 fågelarter, inklusive: vitvråk, större hocko, södbrun motmot, rödstjärtad jakamar och många fler. Reptiler som: lansorm, kungsboa, hjälmbasilisk. Fantastiska däggdjur som: vrålapor, spindelapor, näsbjörnar, sengångare och många, många fler. Tusentals vackra insekter som: Fjärilar, färgglada baggar, fantastiska myror eller konstnärligt vävande, spindlar. En av våra stora attraktioner är en nattvandring där du kan se olingobjörnar, veckelbjörn, fågelspindlar och vackra korallormar. När du väl är på Pilónbron får du en fantastisk utsikt och det bästa perspektivet för att se lavaströmmen från Arenal Volcano från trädtopparna! Utöver djuren, är mångfalden av växter, orkidéer och elefantöron makalöst stor i området.

Peñas Blancas Safari-flotte: Vi börjar turen med en 20 minuters körning mot floden Peñas Blancas i en bekväm bil med AC (luftkonditionering). Det kan låta oviktigt med AC, men väl på plats kan det vara väldigt varmt för många turister och speciellt i bilar utan. Väl på plats vid floden så stiger ni på en uppblåsbar flotte och njuter av en två timmar lång bekväm färd längs med floden, medan ni får uppleva den fantastiska naturen runt er. Vår guide kommer att berätta om floran och faunan i området, och givetvis svara så gott hen kan på era frågor. Längs med vägen har ni chansen att se 2 olika arter av sengångare, apor, krokodiler, ödlor, leguaner och en stor variation av fåglar.
Den andra delen av turen inkluderar ett stopp vid gården på Don Pedro Farm. Detta är höjdpunkten på resan för de flesta turister. Skaka bondens grova hand efter 65 år på vad en gång ansågs vara ett värdelöst jordbruk där varken, vägar el eller rinnande vatten fanns.. Han har uthärdat 65 år på vad som mest ansågs värdelöst jordbruksland, och utan vägar, el eller rinnande vatten. Vår guide kommer att översätta åt er under besöket på farmen. Hans familj kommer att förbereda underbara Tico-snacks till alla gäster. Därefter åker vi in i den tropiska regnskogen om vädret tillåter. Du kommer att vara omgiven av träd som är över 100 hundra år gamla. Väl inne i skogen kommer ni leta efter djur, inklusive pilgiftsgrodor. Vår guide kommer att utbilda dig på de många medicinska ändamålen av växter i regnskogen och peka ut djur längs vägen. Du kommer också att lära dig om det intressanta förhållandet / jämförelsen mellan grodor och människor! Ni hoppar på flotten igen för en sista 40 minuters flott-tur till Boca Arenal medan vi fortsätter att njuta av det enastående landskapet. På vägen tillbaka till La Fortuna kan du se det omfattande jordbrukssystemet i San Carlos.

Etapper:
La Fortuna, Arenal Volcano
Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 13: Ledig dag i La Fortuna

Utnyttja chansen att åka på ett minnesvärt äventyr medan du är i La Fortuna, du kan välja mellan olika, spännande aktiviteter såsom linbana, vandra, sightseeing, etc. Här får ni ett par alternativ:

Sky Trek/ Sky Tram:
Sky Tram är ett äventyr för alla, oavsett förutsättningar, då det är en lugn och handikappanpassad-aktivitet tack vare det stora utrymme som finns i gondolen. Turen börjar redan i receptionen och når den högsta utsiktspunkten på Arenal Reserve, där du får en fantastisk utsikt över regnskogen, Arenal vulkanen och sjön. Att åka med gondolen Sky Tram tar cirka 20 minuter med några små, korta stopp då er guide passar på att berätta intressant fakta för er om området. När du väl har nått utsiktspunkten kan du njuta av en promenad längs en av de många stigar du hittar här. Sky Trek-turen börjar med att ni tar gondolen till toppen av Arenal reserve, för att sedan börja äventyret ovanför träden, vilket består av ett system av linbanor som låter dig se regnskogen, vulkanen och sjön från olika, spännande perspektiv på ett innovativt och annorlunda sätt.

Turen inkluderar 8 olika linbanor som tillsammans har en total längd på över 2.5 kilometer. De olika linbanorna har en längd från cirka 30 meter till cirka 700 meter, och den högsta med en fallhöjd på cirka 200 meter ger en enastående vacker utsikt över vulkanen och sjön.

Allmänna villkor: Av säkerhetsskäl får barn under 8 år ej delta på denna tur.-Sky Trek är ett tillägg till turen Sky Tram och kan inte säljas separat.-Personer över 100 kilogram (217 pund), kommer att bedömas av vår personal ifall de är i godtycklig fysisk kondition för att delta i turen.


Lost Canyon: Cannoning i Costa Rica är mer än bara rappeling (som är att ta sig ner från en höjd med hjälp av rep) – vilket är en väldigt aktiv och fysisk sport där man använder hela sin kropp för att ta sig ner för en vacker, ravin och under denna aktivitet gör man det mitt i djungeln! Detta äventyr i Costa Ricas Lost Canyon är en upplevelse som ni kommer att minnas hela livet. Ni kommer att få privilegiet att utforska naturen i djungeln på ett äventyrligt, nära och speciellt sätt! Du har antagligen hört talas om de dåliga vägförhållandena på Costa Rica, så våra biodiesel drivna fordon måste vara i tipp-topp skick för att kunna köra i djungeln utan problem. När du äventyrar med oss, så gäller det att vara redo och okej med att bli blöt, för i den riktiga djungeln kommer du att bli blöt, oavsett om du är i ett vattendrag eller inte. Med detta sagt så hoppas vi att ni kommer att njuta av den magiska och vackra ravinen som är fylld av tropiska vattenfall, växter och med lite tur kommer ni att få se några exotiska djur! Vår flerspråkiga guide kommer att ha en detaljerad säkerhetsgenomgång med samtliga deltagare, för er säkerhet. Det används endast högkvalitativ-säkerhetsutrustning som ständigt kollas av våra experter, så att inga brister i säkerheten uppstår. Ta ett djupt andetag! Nu kommer ni att stå på en stabil plattform och kolla ner för ett 40 meters högt tropiskt vattenfall.

Etapper:
La Fortuna
Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 14: Privat transfer till Juan Santamaría flygplats

Det är dags att ta farväl av Buena Vida (det goda livet), med en privat transfer till flygplatsen anpassat efter ert flyg.

Etapper:
Juan Santamaria

San José Juan Santamaria Bahia Drake San Pedrillo Corcovado National Park Isla del Caño Manuel Antonio Monteverde La Fortuna Arenal Volcano

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 25 270 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris beroende på hotell i Drake Bayper person
Aguila de Osa31 460 kr
Casa Corcovado32 490 kr
Pirate Cove25 270 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Privat transport till och från flygplatsen
 • 1 natt på Crown Plaza, inkl. frukost
 • Lokala flyg
 • 4 nätter i Drake Bay (hotel efter eget val)
 • Vandring i Corcovado Nationalpark
 • Snorkling vid Cano Island
 • Bådtransport tillSierpe
 • Privat transport till Manuel Antonio
 • 3 nätter på La Mariposa, inkl. frukost
 • Guidad tur i Manuel Antonio Nationalparken
 • Shuttle transport till Monteverde Reservatet
 • 2 nätter på El Establo, inkl. frukost
 • 3 nätter på Arenal Springs, inkl. frukost

I priset ingår inte

 • Visa/visum
 • Internationella flyg

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Costa Rica (6)

Fler reseidéer