Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa RicaHöjdpunktsresan - nationalparker och härligt strandhäng

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 13 dagar lång rundresa som passar utmärkt för dig som både vill ta det lugnt och njuta av sol och bad men även upptäcka Costa Ricas unika natur.  Resan börjar i nationalparken Braulio Carrillo, fortsätter vidare till Tortuguero och avslutas sedan med en vecka sol och bad på det exklusiva och strandnära hotellet Lé Cameleon i Puerti Viejo. Resan är en härli...

Detta är en 13 dagar lång rundresa som passar utmärkt för dig som både vill ta det lugnt och njuta av sol och bad men även upptäcka Costa Ricas unika natur.  

Resan börjar i nationalparken Braulio Carrillo, fortsätter vidare till Tortuguero och avslutas sedan med en vecka sol och bad på det exklusiva och strandnära hotellet Lé Cameleon i Puerti Viejo. Resan är en härlig blandning av djungel, regnskog och stränder vars unika skönhet kommer ta er med storm. 

Denna rundresa är en avslappnande resa som är balanserad för att undvika långa transporter och allt för ansträngande aktiviteter. 

Denna resa är ett förslag på hur man på ett bra sätt kan upptäcka Costa Rica. Programmet är dock endast ett förslag och man kan ändra och anpassa resan som man vill för att skapa just sin egna drömresa. Kom i kontakt med vår reseexpert i Costa Rica för att börja planera och skräddarsy din resa! Utgå från detta förslag, boka resan som den är eller berätta fritt hur du vill ha det! 

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning
 • Lugn & ro
  Lugn & ro
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Kust
  Kust

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

När ni landat möter vår chaufför er på den internationella flygplatsen för att ta med er till djungeln i Costa Rica. Efter ni har gått igenom passkontrollen på flygplatsen, leta efter restaurangen "Malinche", som bara ligger några steg åt höger efter utgången. Ni kommer lätt kunna identifiera vår chaufför eftersom hen kommer att ha en skylt som säger: "Costarican Treasures". Den genomsnittliga tiden för bilresan är ca 1 timme och 30 minuter, detta kan variera beroende på trafik. Ni kommer att bo på Tapirus Lodge, där ni kommer stanna i 2 nätter. Tapirus är det bästa hotellet för fågelskådare och naturälskare. Det erbjuder tio bekväma rum utrustade med privata badrum, varmvatten och terrass. Rummen har en fantastiska och oförglömlig utsikt över skogen, bergen och stjärnorna. Detta är den enda naturlodgen (stug-hotell) i närheten i detta majestätiska landskap. Lodgen delar faciliteter och tjänster med Rainforest Adventures eko-äventyrpark, så det är ett perfekt boende för de som uppskattar fågelturer, yoga och naturen.

​- Transport: 1,5 timme med bil

Etapper:
San José
Boende
Tapirus Lodge: San José)

Dag 2: Utforska regnskogen från ovan!

Idag är det dags för en halvdagsutflykt på förmiddagen. Ni kommer att utforska Costa Ricas täta regnskog, ända från marknivå till trädtopparna via en “zipline lift”. Med den här unika liften kan du på nära håll uppleva alla hemligheter skogen gömmer, medan du flyger över träden och njuter av en magnifik utsikt över Braulio Carrillo nationalpark och det privata reservatet där det finns över 500 fågelarter - en oförglömlig naturupplevelse. Eftermiddagen är ledig, så ni får tid att vila upp er eller hitta på en spännande aktivitet. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
San José
Boende
Tapirus Lodge: San José)

Dag 3: Mot Tortuguero

Idag blir det en tidig morgon och en heldag med aktiviteter där ni ingår in en liten grupp med andra resenärer från hotellet. Ni kommer på morgonen lämna er lodge för att ge er av till ert nya boende Mawamba. 
En shuttle transfer (transport med liten buss) från Mawamba-gruppen kör er till staden Guápiles, där ni stannar för en läcker Costa Ricansk frukost. Vår resa fortsätter sedan till hamnen i antingen La Pavona i Guapiles eller Caño Blanco i Siquirres (La Pavona är vår huvudhamn, men beroende på väderförhållanden kan det vara nödvändigt att byta hamn till Caño Blanco).
11:00 förmiddag. Ankommer ni till bryggan och tillfälle ges att använda toaletten, efter det går ni ombord på en båt för en timmes resa till Tortuguero och Mawamba Lodge (tiden kan variera beroende på flodens vattennivå). Första delen av båtresan åker ni på La Suerte-floden, när ni närmar er Tortuguero kommer ni in i den bredare Tortuguero-floden.

12:15-13:00 ankomst till Mawamba Lodge. Ni välkomnas av vår representant och får checka in på ert rum. Därefter träffar ni er guide samt resten av gruppen på restaurangen vid poolområdet för att tillsammans njuta av en lunchbuffé (lunch 12:30 - 14:00).

14:30 - 15:00: Denna eftermiddag är ett utmärkt tillfälle att besöka Tortuguero byn tillsammans med er guide och grupp. Under besöket lär ni er om levnadssätten för de lokala invånarna i Tortuguero, en liten by på ca 1300 personer. Efter besöket och lite ledig tid tar vi oss tillbaka till lodgen längs med strandgången som leder dit (om vädret tillåter). Från Mawamba Lodge kan man faktiskt gå till och från staden utan att behöva ta en båt. Om ni helst inte vill gå, vänligen informera er tour-guide som då kommer att boka en båt till er tillbaka till lodgen.

19:30: Möt er guide och grupp på restaurangen för middagsbuffén som serveras från 19:30 till 21:00.

- Transport: Ca 1 timme med båt

- Måltider: Frukost. lunch, middag

Etapper:
Tortuguero
Boende
Le Mawamba Lodge : Tortuguero National Park)

Dag 4: Möt invånarna i Tortuguero Nationalpark

Idag blir det en tidig morgon och en heldag med aktivitet! Frukost serveras från kl. 07.30 till 9.00. Denna morgon vid en tid som ni kommit överens om med er guide (vanligtvis runt kl. 09:30) besöker ni Mawamba Park, en privat park som ligger i anslutning till lodgens trädgårdar. Parken har två fjärilsfarmar, en grodträdgård och ett område för flodsköldpaddor. Hotellet framställer gast från avloppsvatten och brukar metan-gasen för att värma upp hotellets ugnar. Nuförtiden, är cirka 30% av den gas som används på Lodgen från avloppsvattnet. Detta besök kombineras med en härlig promenad längs stigarna vid lodgen. 12:30 Samlas ni för en lunch-buffé på restaurangen. Servering från kl. 12.30 till 14:00.

Klockan 14:00 (eller enligt överenskommelse med din reseguide) möts ni för en eftermiddagstur på kanalen i Tortuguero National Park. På en av parkens kanaler upptäcker ni, tillsammans med er guide, den underbara, biologiska mångfalden som finns i detta område. Vi rekommenderar att ni tar med en vindjacka och poncho, då en regnskur är förväntad i regnskogen! Dessutom, glöm inte att ta med er pengar för att betala avgiften till nationalparken.
Ca. klockan 16:15 återvänder ni till Lodgen för lite tid att koppla av före middagen. Middag serveras klockan 19.30 på restaurangen vid poolen.

- Måltider: Frukost. lunch, middag

Etapper:
Tortuguero National Park
Boende
Le Mawamba Lodge : Tortuguero National Park)

Dag 5: Livet i Puerto Viejo

Idag bär det av mot Puerto Viejo där ni kommer spendera en vecka på det fantastiskt strandnära hotellet "Le Cameleon Boutiquehotell" som är ett exklusivt strandboenden i en tropisk skog i Puerto Viejo. De 23 rummen ligger runt poolen som är omgiven av en grönskande, tropisk trädgård. De helvita, minimalistiska rummen är inredda med inslag av starka färger och har all den komfort som förväntas för att få en god natts sömn efter en solig dag.
Innan ni ger er av serveras frukost på Lodgen. Vi ber er att checka ut ur er rum runt kl. 08.30 och samlas i receptionen/souvenirbutiken för avresa klockan 9:00 tillbaka till La Pavona. Kl 11:00 kommer ni fram till La Pavona, använd gärna toaletterna innan ni går ombord på bussen mot Guápiles. KL 13:00 är det stopp för lunch på restaurang Río Danta i Guápiles. Efter lunch blir ni körda till Puerto Viejo och kommer fram tidig eftermiddag.
Med sin avslappnade, karibiska livsstil har Puerto Viejo allt: långa promenader på orörda stränder, exotiskt djurliv, snorkling eller dykning bland de många korallreven i kristallklart vatten, surfing i världsklass, mountainbike, kajakpaddling och kulturella besök till inhemska samhällen. 

- Transport: Ca 4 timmar med bil

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 6: Fri dag i paradiset Puerto Viejo

Valfri tur: Ge er av på en guidad rundtur till Parque Nacional Cahuit (Cahuita nationalpark), som är känd för sin vackra strand och naturområde. Apor, sengångare, fåglar, giftiga grodor, leguaner och andra intressanta djur är vanliga att se under denna tur, er guide kommer givetvis att berätta och svara så gott hen kan på era frågor. Under vandringen kommer ni också att lära er om Cahuitas historia. Ni åker mini-buss till och från parken.

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 7: Fri dag i paradiset Puerto Viejo


Valfri tur: Gandoca-Manzanillo Refuge djungelvandring. Gör dig redo för en oförglömlig upplevelse! När ni går in i skogen kommer ni att bli fascinerade av den exotiska vegetationen. De flesta av träden är täckta med mossor, lavar, bromeliader, orkidéer och andra växter som sträcker sig från grenarna av dessa gigantiska träd och skapar en grund för livet i djungeln. Ni kommer att upptäcka många olika arter av fåglar, bland de 384 arter som finns i detta område. Några exempel är kolibrier, tangaror, ugglor och tukaner. Våra professionella naturguider kommer att använda sina skarpa och tränade sinnen för att upptäcka djur såsom kapucin- och vrålapor, sengångare, leguaner, ormar, giftiga grodor och många andra olika djur. Ni kommer även att få lära er om medicinska växter och historian för detta paradis till natur. Om ni föredrar en kortare vandring men ändå vill uppleva skönheten i denna fantastiska djungel, erbjuder vi också en intressant 2-timmars vandring följt av ett besök på den berömda Punta Uva-stranden. Beroende på er starttid kan ni också njuta av en utsökt karibisk måltid på den populära restaurangen Maxi på egen bekostnad innan ni går till stranden, bara meddela oss innan och vi ordnar detta för er.

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 8: Fri dag i Puerto Viejo

Ni spenderar dagen som ni önskar. Ta det lugnt och sola och bada eller gör en spännande utflykt. 

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 9: Livet i Puerto Viejo

Ni spenderar dagen som ni önskar. Ta det lugnt och sola och bada eller gör en spännande utflykt. 

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 10: Fri dag i Puerto Viejo

Ni spenderar dagen som ni önskar. Ta det lugnt och sola och bada eller gör en spännande utflykt. 

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 11: Fri dag i Puerto Viejo

Ni spenderar dagen som ni önskar. Ta det lugnt och sola och bada eller gör en spännande utflykt. 

- Måltider: Frukost 

Etapper:
Puerto Viejo
Boende
Le Cameleon Hotel: Puerto Viejo)

Dag 12: Mot San Jose

Det är dags att säga adjö till Karibiska kusten, en delad transport erbjuds till ert sista stopp och hotell: Country Inn & Suites hotell.

​På hotellet kan ni kontrollera er e-post med gratis tillgång till internet och sedan dra er tillbaka till ert luftkonditionerade rum för en god natts sömn.

- Transport: Ca 4.5 timmar

- Måltider: Frukost 

Etapper:
San José
Boende
Country Inn & Suites: San José)

Dag 13: Dags att åka hem

Transport från hotellet, för att ta er till flyget hem. Vi hoppas att vi ses snart igen!

Etapper:
San José

San José Tortuguero Tortuguero National Park Puerto Viejo

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 19 130 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person2075
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Privat transfer från flygplatsen
 • 2 nätter på Tapirus Lodge, frukost, spårvagnsresa
 • Transfer till Tortuguero
 • 2 nätter, 3 dagars paket på Mawamba, helpension
 • Tur till byn och nationalparken, (entré ingår ej)
 • Transfer till Puerto Viejo
 • 7 nätter på Le Cameleon, lyxrum och frukost
 • Vandringstur i Cahuita National Park
 • Delad transport till San José
 • 1 natt på Country Inn & Suites
 • Transport till den internationella flygplatsen

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Costa Rica (6)

Fler reseidéer