Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa Rica Äventyrsresan - forsränning, ziplining och fantastiska naturupplevelser

 • Klassiska sevärdheter
Detta är ett 14 dagar lång och aktiv rundresa under vilken du tar dig runt med hyrbil och kör själv. Med sina frodiga regnskogar, vilda stränder och imponerande biologiska mångfald, är Costa Rica en fantastiskt destination för naturälskare.Tack vare hyrbilen kan du upptäcka detta förtrollande landskap helt i din egen takt. Börja vid vulkanen Arenal där ...

Detta är ett 14 dagar lång och aktiv rundresa under vilken du tar dig runt med hyrbil och kör själv. Med sina frodiga regnskogar, vilda stränder och imponerande biologiska mångfald, är Costa Rica en fantastiskt destination för naturälskare.Tack vare hyrbilen kan du upptäcka detta förtrollande landskap helt i din egen takt. Börja vid vulkanen Arenal där du bland annat testar på forsränning och badar i vattenfall. Rundresan fortsätter till molnskogen Monteverdo där du hoppar på hästryggen och flyger över landskapet med ziplining. Kör vidare längs kusten och besök olika regioner där du snorklar, åker ut på båttur och vandrar. 

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att flyg ej ingår. Programmet är här som inspiration och går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era intressen och preferenser. 


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Ridning
  Ridning
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • kajak och rafting
  kajak och rafting

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Med sina frodiga regnskogar, vilda stränder och imponerande biologiska mångfald, är Costa Rica en fantastiskt destination för naturälskare! Förutom den enorma biologiska mångfalden, kommer ni att upptäcka olika regioner, var och en med sitt egna förtrollande landskap som ni kan upptäcka i egen takt tack vare er hyrbil. Den dramatiska vulkanen Arenal, mystiska molnskogen Monteverde, Stillahavskusten liksom den vilda södern, väntar dig under denna spektakulära 14 dagars “Pura vida-semestern” i tropikerna!

​När ni anländer på den internationella flygplatsen i San José kommer ni att bli välkomnade av vår medarbetare. Ni kommer då få er personliga reseinformation och sedan körs ni till ert hotell som ligger mitt i centrum. Välkomna till Costa Rica!

- Inga måltider

Boende
Presidente: San José)

Dag 2: Vulkanen Arenal 

På morgonen kan ni njuta av en god frukost. Efter det kommer ni att få er hyrbil. Nu börjar er road trip! Först kör ni till La Fortuna, byn som ligger vid den världsberömda vulkanen Arenal. Följande dagar har ni massor av tid till att upptäcka området och vulkanen liksom att upptäcka de olika vilda djuren. Redo för total avslappning? Till kvällen rekommenderar vi hotellets varma källor.

- Transport: ca 3 timmar
- Frukost
- Boende: Arenal Springs Resort

Etapper:
La Fortuna, Arenal Volcano
Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 3: Adrenalinhöjande forsränning

På morgonen kommer ni efter frukost att bli upphämtade för dagens tur. Endast en halvtimme från La Fortuna börjar ni ett äventyr på Balsa River. Efter en säkerhetsinstruktion paddlar ni genom forsarna med en erfaren guide på er flotte. Förutom att ha väldigt roligt så kommer ni njuta av de vackra vyerna i naturen och det vilda djurlivet vid flodens strand. Det här är en perfekt tur för alla åldrar!

- Boende: Arenal Springs Resort
- Frukost & Lunch

Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 4: Bada i vattenfall

Idag rekommenderar vi att ni börjar dagen med att besöka det fantastiska vattenfallet La Fortuna Waterfall på egen hand! Glöm inte badkläder - denna vackra miljö bjuder in till att ta ett bad omgiven av frodig grön regnskog!
På kvällen kommer ni ta del av en äventyrlig nattvandring där ni kan utforska det nattliga djurlivet i Arenal. Utrustade med ficklampor kommer ni att upptäcka djurens nattliga djur. Håll ögonen öppna! Dessutom kommer en god traditionell middag att serveras.
- Boende: Arenal Springs Resort
- Frukost, Middag

Etapper:
Arenal
Boende
Arenal Springs: Arenal Volcano)

Dag 5: Rid genom molnskogen

Idag fortsätter ert äventyr till berömda Monteverde molnskog som är populär för sin magiskt vackra natur. Området täcker en area på 10500 hektar och är beläget vid sluttningarna vid en bergskedja i centrala Costa Rica. På eftermiddagen kommer ni att upptäcka Monteverdes vackra område från en hästrygg! Under denna tur kommer ni att rida genom skog, öppna fält, kaffe- och bananväxter och se faunan och floran som är unik för Monteverde. Ni kommer att njuta av de spektakulära vyerna av landskapet, plantager och frodig lövverk som blomstrar här i den primära och sekundära skogen.

- Transporttid: cirka 3 timmar
- Frukost

Etapper:
Monteverde
Boende
Hotel Fonda Vela: Monteverde)

Dag 6: Ziplining & vandring

Idag kommer ni att se molnskogen från ett helt annat perspektiv. Ni kommer att gå en 3 km lång vandring på stigar och mer än sju hängbroar. Den högsta bron har en höjd på 80 meter. Efter det är ni aktiva på egen hand och efter en kort säkerhetsinstruktion kommer ni svinga från den ena plattformen till den andra. De första två plattformarna är relativt korta och inte särskilt höga så att ni kan vänja er vid denna fantastiska känsla. Totalt är det 12 kablar och 16 plattformar där ni kan svinga er fram och tillbaka. Ni kommer ha möjligheten att göra “Tarzan-svingen” då ni upplever 45 meter fritt fall. I slutet är det den så kallade “Superman” då ni återigen kan njuta av molnskogen uppifrån. Efter en utsökt lunch återvänder ni till hotellet.
- Frukost & Lunch

Boende
Hotel Fonda Vela: Monteverde)

Dag 7: Utforska Carara

Idag reser ni till regionen Carara som ligger ca 15 mil norr om strandstaden Jacó. Ni kommer bli varmt välkomnade på Rancho Capulín, ett charmig hotell med en fantastisk utsikt som ligger precis vid Carara National Park! Nationalparken skyddar floden Tárcoles, nära Orotina och innehåller en av de största återstående populationerna av papegojan röd ara i landet. När ni kommer fram kan ni njuta av spektakulära vyer av det vilda, den gröna horisonten och den mörkblåa stillahavskusten! Om det finns tillräckligt med tid, vad sägs om att besöka Carara National Park? Med lite tur kan ni få en glimt av den färglada arans vänner som valde denna miljö som sitt hem. Eller varför inte bara slappna av vid hotellets pool…

- Transporttid: Ca 2,5 timmar
- Frukost

Etapper:
Carara
Boende
Rancho Capulin: Carara)

Dag 8: Båttur på Rio Tarcoles

Idag kan ni njuta av en båttur på Rio Tarcoles om ni vill! Låt er förtrollas av det omgivande unika costaricanska ekosystemet medan ni flyter på floden. Se till att hålla ögonen öppna för att se de många olika fåglarna. Medan ni i tystnad observerar den otroliga miljön berättar en lokal guide om floran och faunan i denna unika region. Ni kan även se krokodiler längs vägen! På eftermiddagen är ni fria att utforska olika stigar i Carara National Park eller sola på stränderna här i närheten. Vad sägs om Plata Mantas - denna orörda strand välkomnar sina besökare med sin härlig vita sand! Det här är en riktigt härlig plats för att ta det lugnt och känna balans på Stillahavskusten.


- Frukost

Etapper:
Carara
Boende
Rancho Capulin: Carara)

Dag 9: Vilda södern kallar - playa Uvita

Idag reser ni söderut. Er destination är La Cusinga Lodge som ligger i Costa Ricas fortfarande vilda sydvästra kust, på gränsen till Ballena Marine National Park. La Cusinga Eco Lodge är en hållbar ekolodge vid regnskogens kust, dedikerad till marin och miljövänlig utbildning. Lodgen är en del av ett privat naturreservat som förser besökaren med en enastående inblick i det costaricanska djurlivet och regnskogen. Tillbringa er första dag i Uvita som ni vill! Njuta av vita stränder som ligger några mil bort, upptäck den vackra naturen som omger lodgen eller ta det bara lugnt och slappna av.

- Transporttid: ca 2,5 timmar
- Frukost

Etapper:
Uvita
Boende
La Cusinga Lodge: Uvita)

Dag 10: Orörd natur i Corcovado National Park

För att avrunda er äventyrliga resa i den vilda södern kommer ni idag besöka den storslagna Corcovado National Park! National Geographic fastslog att Corcovado National Park har den mest intensiva biologiska mångfalden i världen. Ni blir upphämtade i er lodge i Uvita för att köras till Sierpe. Med en lokal naturguide tar ni båten till San San Pedrillo station, ingången till Corcovado National Park. De kyligare morgontimmarna bjuder på perfekta förutsättningar för att se djur och observera det otroliga utbudet av fågelarter som finns i parken. Några av djuren som ses frekvent i parken är: apor, näsbjörn, ekorrar, spindlar, papegojor, fladdermöss med mera! Efter en delikat lunch finns tid över för att utforska stranden eller bara ta det lugnt. På eftermiddagen kommer båten för att hämta upp er och ta er tillbaka till er transfer till lodgen.

- Frukost & Lunch

Etapper:
Corcovado National Park
Boende
La Cusinga Lodge: Uvita)

Dag 11: Snorkling & Ballena nationalpark

Idag kan ni (valfritt) bege er på en kombinerad tur i Marino Ballena National Park. Här kan ni njuta av allt som den rika kusten har att erbjuda! Lyssna till knölvalarna som sjunger romantiska serenader när de besöker Uvitas kust för att para sig, föda och uppfostra sina små innan de simmar tillbaka till kallare regioner (december till mars och augusti till december). Utforska den färgstarka undervattensvärlden i Ballena national park!
Denna kombinerade tur är det perfekta sättet att se det vackraste av Ballena national park. Äventyret börjar vid stranden Punta Uvita där en båt tar er till det berömda Whale Tail i Punta Uvita, till Ballena Island och till ögruppen Hermanas. En annan höjdpunkt är att besöka Ventanas havsgrottor. Om vatten- och väderförhållandena är bra kan vi till och med åka genom grottorna med båten där man har en perfekt utsikt. Håll alltid ögonen öppna - med lite tur kommer ni se delfiner! Vid ett korallrev kan ni stanna, snorkla och utforska de färgstarka undervattensvärlden. Njut av de unika stenformationerna och det turkosa blåa havet!

- Frukost

Etapper:
Marino Ballena
Boende
La Cusinga Lodge: Uvita)

Dag 12: Fri dag i Uvita

Idag är ni fria att bestämma själva vad ni vill göra! Gå på stranden och plocka snäckor, ta ett uppfriskande bad i Stilla havet eller bara njuta av solen och den orörda naturen som omger lodgen! Eller varför inte lite surfing? Det finns så mycket att göra i och runt Uvita. Ni kan även utforska de närliggande stränderna i Dominical med er hyrbil eller besöka de majestätiska vattenfallen Nauyaca waterfalls. Det här är den perfekta platsen för att avsluta er fantastiska semester!

- Frukost

Boende
La Cusinga Lodge: Uvita)

Dag 13: Tillbaka till San José

Idag reser ni tillbaka till San José. Där lämnar ni även er hyrbil på kvällen vid ert hotell. Ni kommer att njuta av den sista natten på det moderna och exklusiva hotellet Studio Hotel! Varför inte avsluta er resa med en utsökt måltid på hotellets restaurang? Vi önskar er en trevlig sista kväll i detta fantastiska land. 


- Transporttid: ca 4 timmar
- Frukost

Etapper:
San José
Boende
Studio Hotel: San José)

Dag 14: Avfärd

Ni kommer åka hotellets shuttle till flygplatsen i lagom tid innan ert plan avgår. Vi önskar er en säker resa hem!
¡Hasta pronto in Costa Rica!

​- Frukost


La Fortuna Arenal Volcano Arenal Monteverde Carara Uvita Corcovado National Park Marino Ballena San José

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 18 220 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person2 pax4 pax
Högsäsong 1/12 - 30/4 och 1/7 till 31/8 201821 580 kr18 740 kr
Lågsäsong 1/5 – 30/6 och 1/9 till 31/10 201820 800 kr18 220 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transfer till flygplatsen vid ankomst & avgång
 • Hyrbil: Ssang Yong Korando eller liknande modell 4x4 från dag 2 – dag 13, upphämtning och avhämtning i San José inklusive basic och full försäkring, navigationssystem, andra förare och fria mil
 • Forsränning, nattvandring, ridning, canopy och Corcovado National park inklusive transport och lokal guide och lunch
 • 24 timmars assistans under resan
 • Skatt för lodgen

I priset ingår inte

 • Valfria aktiviteter
 • Internationella skatter
 • Skatt för avresa (US $29.00 Costa Rica)
 • Måltider som inte är nämnda i programmet
 • Extra i hotellet (tvätt, telefonsamtal, room service, etc.)
 • Personliga utgifter
 • Dricks

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Costa Rica (6)

Fler reseidéer