Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa Rica Upptäck sydkusten - exotiska djur och molnskogar

 • Klassiska sevärdheter
Denna resa passar perfekt för er som gillar djur och natur och som vill uppleva Costa Ricas vackra nationalparker, regnskogar, djurliv och tropiska paradisstränder. Under 14 dagar kommer ni att uppleva massor men samtidigt ta det lugnt och ha en härlig semester. I resan ingår halvpension (går att ändra som man vill) och fina hotell som ligger precis vid...

Denna resa passar perfekt för er som gillar djur och natur och som vill uppleva Costa Ricas vackra nationalparker, regnskogar, djurliv och tropiska paradisstränder. Under 14 dagar kommer ni att uppleva massor men samtidigt ta det lugnt och ha en härlig semester. I resan ingår halvpension (går att ändra som man vill) och fina hotell som ligger precis vid stranden eller regnskogen!

Under denna resa kommer ni bland annat göra nattvandringar i molnskogen, se exotiska och sällsynta fåglar, liksom allt från sengångare till apor och tvättbjörnar. Ni kommer även uppleva livet under ytan och snorkla och sola på Stilla havets vackraste stränder

Detta program är ett förslag som helt går att anpassa och skräddarsy efter er och era intressen och preferenser. Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att internationella flyg ej ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Fågelskådning
  Fågelskådning
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Safari
  Safari
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • Vandring
  Vandring

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Costa Rica! Efter att ni har anlänt på San Josés flygplats (SJO) kommer er chaufför möta upp er utanför flygplatsen för att välkomna er och ge er era resedokument. Er chaufför kör er sedan i ca 35 min till provinsen Heredia.

- Transport: ca 35 min

Etapper:
San José
Boende
Bougainvillea: San José)

Dag 2: Nattvandring i molnskogen

Efter frukost blir ni körda ca 2,5 timmar via privat transfer till den lilla staden San Gerardo de Dota. Sent på eftermiddagen blir det en spännande guidad nattvandring i molnskogen. Vandringen börjar med att leta efter fågeln Costaricanattskärra. Medan mystiska ljud från skogen kommer efter soluppgången, hjälper er guide er att leta efter olika ugglor som till exempel den svårhittade Rostpärlugglan.
- Transport: 2.5 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
San Gerardo de Dota
Boende
Savegre Lodge: San Gerardo de Dota)

Dag 3: Vandring & fågelskådning

Idag har ni hela dagen på er att njuta av San Gerardo de Dota. Tidigt på morgonen kommer en av våra lokala guider ta er till platser där den färgglada fågeln Quetzal äter sin favoritfrukt från trädet Aguacatillos. Det tar bara några sekunder att se varför Quetzel anses vara den vackraste fågeln i hela Amerika. Sedan kommer ni tillbaka till er lodge, eller stuga som det heter på svenska, för att äta frukost då ni kommer höra Kolibrins vackra fågelsång. Ni träffar sedan er guide i hotellreceptionen och ger er av på er vandring. Här finns ungefär 170 olika fågelarter och vissa är endemer vilket innebär att de endast finns här i hela världen. I den friska molnskogen kommer ni kunna se några av de mest svårupptäckta fåglarna.

- Måltider: Frukost

Etapper:
San Gerardo de Dota
Boende
Savegre Lodge: San Gerardo de Dota)

Dag 4: Fri dag i San Gerardo

Idag kan ni njuta av en god frukost och heldag för att slappna av och upptäcka San Gerardo på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
San Gerardo de Dota
Boende
Savegre Lodge: San Gerardo de Dota)

Dag 5: Uvita

Efter frukost körs ni ca 1,5 timme via privat transfer till den lilla byn Uvita.

- Transport: 1.5 timmar

- Måltider: Frukost


Etapper:
Uvita
Boende
Tiki Villa: Uvita)

Dag 6: Marino Ballena National Park vandring

Idag kommer vi att ta er till nationalparken Marino Ballena för en härlig vandring. Efter frukost kommer ni att njuta av ett fantastiskt djurliv som bland annat inkluderar vadare och däggdjur men också Mangroves och det berömda korallrevet Tombolo som kallas för Whale’s Tail eftersom det är format som en vals svans. Här kan man se allt från vrålapor till kapucinapor, sengångare, fladdermöss, tvättbjörnar och exotiska fåglar. En kort promenad längs stranden på vägen tillbaka är en del av äventyret.
- Transport: 2.5 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Marino Ballena
Boende
Tiki Villa: Uvita)

Dag 7: Uvita

Idag kan ni njuta av en god frukost och en fri dag för att upptäcka Uvita.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Uvita
Boende
Tiki Villa: Uvita)

Dag 8: Drake Bay

Idag körs ni ca 1,5 timme via privat transfer till hamnen i Sierpe. Här går ni sedan ombord på en liten båt och åker 40 km till Drake Bay. När ni kommer fram tar vi er till ert nya hotell.


- Transport: 1.5 timmar

-  Måltider: Frukost, lunch och middag


Etapper:
Drake Bay
Boende
Jinetas de Osa: Drake)

Dag 9: Corcovado National Park San Pedrillo Station

Njut av en heldag i Corcovado National Park som enligt National Geographic är världens biologiskt sett mest intensiva plats i världen. Med mer än 39 kilometer långa stränder och 13 stora ekosystem är detta Costa Ricas juvel. Här, i landets största nationalpark, har ni tillsammans med er guide, en god chans att se utrotningshotade arter såsom jaguar, tapir och papegojan röd ara. Det här är dessutom ett av de vildaste och samtidigt minst upptäckta områdena i Costa Rica!


- Måltider: Frukost, lunch middag

Etapper:
Corcovado National Park
Boende
Jinetas de Osa: Drake)

Dag 10: Cano Island National Park

Njut av en heldag i Caño Island National Park. Efter frukost är det dags för en 2 mils båtfärd till Caño Island. Här kan ni se lekfulla delfiner och om ni har tur den majestätiska knölvalen. På ön kan ni snorkla från båten och upptäcka det sprudlande livet under ytan. Efter en liten paus reser ni sedan till en strand i närheten där ni kan luta er tillbaka och njuta av en hälsosam lunch.


 - Måltider: Frukost, lunch och middag

Boende
Jinetas de Osa: Drake)

Dag 11: Corcovado National Park San Pedrillo Station

Njut av en heldag i Corcovado National Park vid den mer avskilda Sirena Station. Även idag har ni goda möjligheter att tillsammans med er guide upptäcka utrotningshotade djur som jaguar och Tayassu pecari.

-  Måltider: Frukost, lunch och middag

Boende
Jinetas de Osa: Drake)

Dag 12: Fri dag i Osa Peninsula

Njut av en heldag i Osa Peninsula där ni kan koppla av och ta det lugnt.


-  Måltider: Frukost, lunch och middag

Boende
Jinetas de Osa: Drake)

Dag 13: Flyg till San José

Efter frukost är det dags för en 55 min lång flygtur tillbaka till San José. Följande bagageregler gäller: ett colli à 27 kilo och ett litet handbagage à 4,5 kilo per person. När ni anländer i San José körs ni ca 30 min till centrala San José.

- Transport: 55 min + 30 min

Etapper:
San José
Boende
Presidente: San José)

Dag 14: Avfärd

Efter frukost kör vi er ca 30 min till San Joses flygplats med härliga minnen i bagaget. Dags för avresa hemåt!
- Transport: 30 min


San José San Gerardo de Dota Uvita Marino Ballena Drake Bay Corcovado National Park

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 24 830 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person2
28 570 kr24 830 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Alla måltider som nämns i programmet
 • Inrikes transport med engelsktalande chaufförer (så mycket som möjligt)
 • Inträdesavgifter som nämns i programmet
 • Alla boenden

I priset ingår inte

 • Aktiviteter som inte nämns i programmet
 • Mat och dryck som inte nämns i programmet
 • Obligatoriska tillägg för jul och nyår
 • Dricks
 • Personliga utgifter som inte nämns

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Costa Rica (6)

Fler reseidéer