Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Costa Rica Upptäck östkusten - tropiska äventyr och karibiska stränder

 • Klassiska sevärdheter
Denna resa passar perfekt för er som gillar natur och äventyr och som vill uppleva Costa Ricas vackra nationalparker och regnskogar, exotiska djur och karibiska paradisstränder. Under 16 dagar kommer ni att uppleva massor men samtidigt ta det lugnt och ha en härlig semester. I resan ingår halvpension (går att ändra som man vill) och fina hotell som...

Denna resa passar perfekt för er som gillar natur och äventyr och som vill uppleva Costa Ricas vackra nationalparker och regnskogar, exotiska djur och karibiska paradisstränder. Under 16 dagar kommer ni att uppleva massor men samtidigt ta det lugnt och ha en härlig semester. I resan ingår halvpension (går att ändra som man vill) och fina hotell som ligger mitt i gröna oaser! Under denna resa kan ni luta er tillbaka, då er privata transfer tar er mellan era olika stopp.

Under denna resa kommer ni bland annat vandra vid vattenfall och delta i adrenalinhöjande aktiviteter som linbana genom den tropiska skogen och rafting i vilda forsar. Ni kommer möta djungelns djur på nära håll och se sällsynta fåglar, fladdermöss, apor, papegojor med mera. Samt njuta av södra Karibiens sandiga stränder, mjuka vågor och korallrev.

Detta program är ett förslag som helt går att anpassa och skräddarsy efter er och era intressen och preferenser. Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att internationella flyg ej ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Natur
  Natur
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning
 • kajak och rafting
  kajak och rafting
 • Ridning
  Ridning

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Costa Rica! Efter att ni har anlänt på San Josés flygplats (SJO) välkomnas ni av en chaufför som ger er era resedokument. Sedan kör hen er till ert hotell beläget i provinsen Heredia, cirka 35 minuter från flygplatsen.
​- Transport: ca 35 min

Etapper:
San José
Boende
Bougainvillea: San José)

Dag 2: La Paz Vattenfall & La Fortuna

Efter frukost körs ni i cirka tre timmar, via privat transfer, till Arenal Volcano, På vägen stannar ni vid La Paz Waterfall Gardens, där ni blir guidade runt av en kunnig insider. Ni kommer att se mycket av djurlivet som ni sedan fortsätter att stöta på i Costa Rica; ett besök i en stor fjärilsträdgård, en trädgård fylld med kolibris, en utställning med ormar, en utställning med grodor, en utställning med vildkatter och en utställning med apor. Ni kommer också att promenera genom fantastiska stigar från vilka ni kan se vattenfallen från olika perspektiv. 
​- Transport: ca 3 timmar
- Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
la Paz Waterfall, Arenal Volcano
Boende
Hotel Arenal Manoa: La Fortuna)

Dag 3: Äventyr i Arenal

Ni har två dagar för att njuta av Arenal Volcano. Varje dag inkluderar en halvdags tropiskt äventyr med en tvåspråkig guide. Ni kan välja mellan följande aktiviteter:

Ridning till Fortuna Falls
Rid på lugna hästar till Vattenfallets ingång och vandra sedan mer än 1000 steg för att komma fram till de fantastiska vattenfallet. Här kommer ni ha en möjligheten att vakna till och simma i floden. (Denna aktivitet kan vi även erbjuda med en kombination av bil och vandring) 

Whitewater Rafting äventyr på La Balsa River Class II & III (Heldag med lunch)
Denna unika "flodtripp" kombinerar äventyr och natur på ett roligt sätt! Utmana er själva medan ni paddlar genom roliga och säkra forsar med namn som "Morning Coffee" & "Rock around the Croc" och njut sedan av lugna naturliga källor i en isolerad regnskog. Och detta äventyr hittar ni bara en halvtimme från La Fortuna. Era två professionella och erfarna tvåspråkiga guider kommer att tala med er om säkerhet och ge instruktioner för paddling och ge er livvästar, hjälmar och sedan är det bara att börja paddla… Ni kommer sannolikt se många fåglar, massor av djur som lever i regnskogen och få utsikt över vulkanen Arenal om vädret tillåter.

Peñas Blancas River Safari Float
Det här är en fantastisk chans att uppleva lugnet av att resa genom skogen på en flotte med er guide på Peñas Blancas River. Här kommer ni att kunna se massor av djur som apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och många olika fågelarter.

Arenal Hanging Bridges
Det här är en imponerande guidad vandring i regnskogen över hängbroar med en “naturtolk”. Se flora och fauna från olika höjder. Vilket fantastiskt sätt att uppleva den tropiska djungeln! Om vädret tillåter kommer ni att se vulkanen Arenal.

Arenal Volcano Hike
Vulkanen Arenal är en av de mest imponerande vulkanerna i Amerika. Under denna guidade vandring kan ni se en stor variation av flora och fauna medan ni går genom de gamla lava spåren från 1991.

Canopy Tour (Zip line)
På detta äventyr kan ni uppleva och njuta av känslan att flyga in i den frodiga tropiska skogen - en helt unik upplevelse! Denna canopy, eller linbana som vi säger på svenska, är belägen vid kanjonen vid Arenal River och bjuder på den perfekta kombinationen av natur och äventyr. De 12 plattformarna med kablar som är över 350 meter långa och 80 meter höga gör det till oförglömligt äventyr.

Sky Tram (Aerial Tram)
Sky Tram har gondoler som går smidigt genom regnskogen och inte kräver någon större fysisk aktivitet men fortfarande ger en bra utsikt över kanjonen och den tropiska skogen.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Arenal
Boende
Hotel Arenal Manoa: La Fortuna)

Dag 4: Äventyr i Arenal

En heldag för att njuta av Arenal Volcano. Upplev en halvdags tropiskt äventyr med en tvåspråkig guide. Ni kan välja mellan ovanstående aktiviteter (se dag 3).

- Måltider: Frukost

Etapper:
Arenal
Boende
Arenal Manoa Hotel: Arenal)

Dag 5: Sarapiqui & Fladdermöss

Efter frukost körs ni två timmar med privat transfer, till regnskogen Sarapiqui. På kvällen kommer ni få uppleva ett guidat äventyr fyllt med fladdermöss. Fladdermöss utgör nästan 50% av däggdjuren i Costa Rica (113 arter). Först kommer ni få se en 30 minuter lång multimedia presentation som handlar om fladdermusens historia, deras klassificering, mångfald, anpassning, reproduktion och mer. I slutet av presentation kommer en kunnig guide ta med er för att på nära håll observera några fladdermöss som har fångats för forskningsprojekt. Till sist kommer ni få lära er hur man gör för att fånga fladdermöss.  

- Transport: ca 2 timmar

- Måltider: Frukost

Etapper:
Sarapiquí
Boende
Sarapiqui Rainforest Lodge: Sarapiquí)

Dag 6: Äventyr i Sarapiqui

Ni har två dagar för att njuta av Sarapiqui. Varje dag inkluderar en halvdags tropiskt äventyr med en tvåspråkig guide. Ni kan välja mellan följande aktiviteter:

Safari eller flytande äventyr
Denna tur böjar i Chilamate som är ett väldigt lugnt och säkert område med fantastisk natur. Här finns massor av fåglar, regnskog och spännande djur som leguaner, apor och krokodiler.

Vandring i regnskogen Tirimbina Rainforest Reserve
Ni kommer att promenera i ett skyddat område med en fantastisk tropisk regnskog. Tillsammans med en kunnig lokal guide kommer ni att upptäcka regnskogens många underverk. De karibiska lågländerna är kända för sin rika biologiska mångfald.

Canopy Zip line Adventure
Under denna tur kommer ni kunna njuta av att passera otroliga fält av prydnadsväxter, en spännande tropisk regnskog på 114 hektar, och den storslagna Sarapiqui floden. Ni kommer att ackompanjeras av erfarna lokala guider och ni kommer att använda särskilda utrustningar av högsta kvalitet. Detta äventyr pågår i ungefär två timmar och inkluderar totalt 14 spännande zip lines.

Ridning
Ni kan njuta av en fantastisk tur med ridning! När ni anländer möts ni av ranchens huvudman som ackompanjerar er genom denna resa. Först får ni en introduktion om hur ni ska rida. Ni kommer rida förbi vikar, gröna fält, betesmarker med nötkreatur, kullar och skogar där ni kan slappna av, dricka vatten och förhoppningsvis se apor och många olika fågelarter som hägrar och tangaror.

Klass II och III Rafting
Detta spännande äventyr börjar i samhället La Virgen de Sarapiquí som är ett av de viktigaste samhällena i området. Denna tur tar er genom en vacker del av floden som är omgiven av vacker natur.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Sarapiquí
Boende
Sarapiqui Rainforest Lodge: Sarapiquí)

Dag 7: Äventyr i ​Sarapiqui

Njut av en heldag i Sarapiqui. Varje dag inkluderar en halvdags tropiskt äventyr med en tvåspråkig guide. Ni kan välja mellan ovanstående aktiviteter (se dag 6).

- Måltider: Frukost

Boende
Sarapiqui Rainforest Lodge: Sarapiquí)

Dag 8: Braulio Carrillo National Park & Tortuguero

Tidigt på morgonen körs ni med privat transfer till Guapiles området för att möta er naturguide och chaufför. Sedan tar ni en båttransfer till Caño Blanco dockan. Vi kommer att stanna på vägen så att ni kan njuta av en god frukost. I Caño Blanco går ni ombord på er båt till Tortugero. Med hjälp från er naturguide kan ni njuta av de fantastiska naturliga sevärdheterna på de vackra kanalerna. Detta område har både kallats för Djungelns Venedig och lilla Costa Ricas lilla Amazonas. Båtfärden bjuder på fantastiska vyer där ni på nära håll för möta djungelns djurliv. På eftermiddagen kan ni sedan njuta av ett besök i byn Tortuguero.

-  Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Tortuguero
Boende
Evergreen Lodge: Tortuguero)

Dag 9: Tortuguero National Park

Idag kommer ni åka på en båttur över Tortugueros kanaler med en tvåspråkig naturguide. Det här är en av de vackraste och mest exotiska regionerna i Costa Rica och väldigt rik på flora och fauna. I Tortuguero finns elva habitat. Här bor tre olika sorters apor (spindel-, vrål- och Kapucinapa), tretåiga sengångare, lontra, caimaninae, leguaner, sköldpaddor, ödlan hjälmbasilisk, åtta olika sorters papegojor, över 300 olika fågelarter med mera. Här finns även över 2000 olika sorters växter och mer än 400 olika träslag. Inträdet till parken är inte inkluderat och kostar cirka 15 dollar per person. Vi har tyvärr inte möjlighet att inkludera det.

- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Tortuguero National Park
Boende
Evergreen Lodge: Tortuguero)

Dag 10: Fri dag i Tortuguero

Idag kan ni njuta av en heldag fylld med avslappning då ni kan upptäcka Tortuguero på egen hand.

- Måltider: Frukost lunch och middag

Boende
Hotel Evergreen: Tortuguero National Park)

Dag 11: Guapiles & Karibiska stränder

Efter frukost tar vi en båttransfer till Guapiles och njuter av en god lunch. Sedan tar vi en transfer till södra Karibien.


- Måltider: Frukost

Etapper:
Guapiles
Boende
Cariblue Hotel: Puerto Viejo)

Dag 12: Vandring i Cahuita och snorkling

Idag kan ni njuta av ett halvdags äventyr i Cahuita National Park! På detta tvåspråkiga guidade äventyr kommer ni att få möjlighet att snorkla i Costa Ricas korallrev och se 35 unika korallarter, 123 olika tropiska fiskar, 44 sorters kräftdjur, 140 olika skaldjur, 128 sorters alger, sköldpaddor med mera. Efter snorklingen kommer ni vandra i Cahuita National Park som rymmer mycket flora och fauna. Här bor bland annat apor, sengångare, ormar, fjärilar och mycket mer. Cahuita består av en skog med många olika träslag och medicinska växter. Er naturguide kommer att leda er genom stigarna i nationalparken och peka ut djur och växter och samtidigt berätta den intressanta historien om Cahuita Town.


- Måltider: Frukost

Etapper:
Cahuita
Boende
Cariblue Hotel: Puerto Viejo)

Dag 13: Gandoca Manzanillo Wildlife Refuge Äventyr

Njut av ett guidat äventyr till Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Denna tillflyktsort står ut för sina vackra sandiga stränder, mjuka vågor, korallrev och tropiska skogar som är fylla med liv. Ni kommer att se träd som är täckta med mossa, orkidéer och andra växter. Om vi har tur så kan vi se så mycket som 384 olika fågelarter, allt från ugglor till kolibrier. Din lokala naturguiden kommer hjälpa er att se djur som vrålapan, sengångare och giftiga grodor. Ni kommer även att lära er om medicinska växter och historien bakom detta naturliga paradis, liksom intressant fakta om Afro-Karibisk kultur.

- Måltider: Frukost

Boende
Cariblue Hotel: Puerto Viejo)

Dag 14: Fria dagar vid Karibiska stränder

Ni har två lediga dagar för att slappna av och njuta av de karibiska stränderna på egen hand.


- Måltider: Frukost

Boende
Cariblue Hotel: Puerto Viejo)

Dag 15: Fria dagar vid Karibiska stränder

Ni har två lediga dagar för att slappna av och njuta av de karibiska stränderna på egen hand.


- Måltider: Frukost

Boende
Cariblue Hotel: Puerto Viejo)

Dag 16: Avfärd

Med många härliga minnen kör vi er ca 5 timmar, via privat transfer, till San Josés flygplats i god tid för att passa ert flyg hem.


​- Transport: ca 5 timmar

- Måltider: Frukost


San José la Paz Waterfall Arenal Volcano Arenal Sarapiquí Tortuguero Tortuguero National Park Guapiles Cahuita

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 27 470 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pax4
Pris per person i euro 30 470 kr27 480 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Alla måltider som nämns i programmet
 • Inrikes transport med engelsktalande chaufförer (så mycket som möjligt)
 • Inträdesavgifter som nämns i programmet
 • Alla boenden

I priset ingår inte

 • Aktiviteter som inte nämns i programmet
 • Mat och dryck som inte nämns i programmet
 • Obligatoriska tillägg för jul och nyår
 • Dricks
 • Personliga utgifter som inte nämns

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer