Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Costa Rica

Din skräddarsydda rundresa i Costa Rica
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Costa Rica som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Costa Rica

4.6/5
11 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Costa Rica

Ett fridfullt paradis i Centralamerika: Costa Rica har de senaste femtio åren gjort enorma ansträngningar för att skydda och bevara sin fantastiska natur. Samtidigt har Costa Rica den högsta levnadsstandarden och den lägsta kriminaliteten i Latinamerika. Genom att resa till Costa Rica via Evaneos och en lokal researrangör stöder du Costa Ricas ekonomi och hjälper till att fortsätta landets positiva utveckling vilket i sin tur hjälper lokalbefolkningen.  Med sina väl utbyggda kommunikationer och sin höga säkerhet är det enkelt att resa på egen hand. Ta chansen att kombinera din resa till Costa Rica med Panama - landets granne i söder, eller varför inte Nicaragua i norr?

Visste du att mer än en tredjedel av Costa Ricas yta består av nationalparker och att det finns jättemycket att se och göra beroende på vad man är intresserad av. Besök några av landets bästa stränder, bestig en av landets många vulkaner,  dyk i kristallklart vatten och vandra i landets orörda regnskog. Passa också på att njuta av Costa Ricas “Pura Vida”  (Som just precis betyder att man skall njuta av livet). Vad du vill göra är helt upp till dig men våra lokala reseexperter på Costa Rica kommer att introducera dig för de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, i par eller med vänner och familj! Men glöm inte, en resa till Costa Rica är ett äventyr för livet!

Vad ska man se och göra i Costa Rica?

Sevärdheter

Familjer, äventyrare och nyfikna har mycket att upptäcka i detta gröna land som kryllar av regnskogar, korallrev och tropiska djur. Våra agenter hjälper dig att hitta det bästa:

 • Tortuguero: Besök nationalparken Tortuguero för att se Karibiens största uppfödningsplats för gröna havssköldpaddor.
 • Corocovado: Upptäck den orörda tropiska skogen i naturreservaten Corocovado som är typisk för Centralamerikas sydliga regioner.
 • Mäktiga solnedgångar: Att se en solnedgång på Costa Rica är helt klart ett minne för livet. Besök en av alla strandrestauranger på stranden Tamarindo och njut av mat i världsklass och solnedgång i ett!
 • Puerto Viejo: Insup den karibiska atmosfären och den sanna andan av ”Pura Vida” i Puerto Viejo. Här står surfing i centrum och det finns alltid tid för en siesta eller drink i hängmattan.

Vad kan man göra i Costa Rica?

Se exotiska djur och färgglada fåglar eller åk linbana mellan trädtopparna. Costa Rica är pionjärer inom ekoturism och har en fantastisk biologisk mångfald. Hela 25% av landet består av naturskyddat område och i sina 33 nationalparker ryms många unika arter. En Costa Rica-resa bjuder självklart också på paradisstränder med turkost vatten. Tips från våra reseexperter: 

 • Träffa apor: Titta på apor och sengångare i nationalparken Manuel Antonio och njut av tropiska stränder. Här är antalet besökare begränsat för att bevara den biologiska mångfalden.
 • Bada i varma källor: Ta ett bad i de varma källorna i Arenal. Förutom äventyr bjuder en resa till Costa Rica på många avslappnande aktiviteter.
 • Snorkla & Dykning: Snorkla eller dyk längs korallreven i den magiskt vackra viken i naturreservaten Cahuita.
 • Surfa: Lär dig surfa på den livliga stranden Tamarindo. Vattnet här erbjuder ofta kraftiga vågor som passar både nybörjare och den mer erfarne surfaren.

När är bästa tiden att resa till Costa Rica?

Den bästa tiden är mellan december och april. I maj börjar regnperioden som sträcker sig ända till november. Det är skillnad på klimatet mellan landets kuster och inland. Kusterna bjuder på varmare temperaturer, medan Costa Ricas inland åtnjuter en “evig vår” med mildare temperaturer.

Andra länder som du kanske gillar