Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Costa Rica

Planera din rundresa i Costa Rica med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor i Costa Rica som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Eco Tour
Ca. 14 Dagarfrån17 980 kr
Nature Highlights Tour
Ca. 14 Dagarfrån36 640 kr
Self-Drive Highlights Tour
Ca. 14 Dagarfrån14 940 kr
Luxury Honeymoon Tour
Ca. 10 Dagarfrån50 820 kr
Classic Tour
Ca. 16 Dagarfrån26 390 kr
Family Adventure Tour
Ca. 11 Dagarfrån12 240 kr
Luxury Tour
Ca. 15 Dagarfrån27 590 kr
Tropical Birding and Natural History
Ca. 12 Dagarfrån29 530 kr
Eco Safari
Ca. 14 Dagarfrån29 760 kr
Volcanoes, Beaches, and Rainforests
Ca. 13 Dagarfrån29 100 kr
Unguided Bird-Watching Tour
Ca. 14 Dagarfrån16 930 kr
Off-The-Beaten-Track Tour
Ca. 15 Dagarfrån40 410 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

En resa utöver det vanliga

Upptäck Costa Rica med Evaneos

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer i Costa Rica som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokala resebyråer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Costa Rica. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

Så går det till att boka en resa via Evanoes

  • Kom i kontakt med en lokala experten från en av våra resebyråer genom att fylla i vårt formulär. Klicka på "börja planera din resa" eller "bokningsförfrågan".
  • Den engelsktalande, lokala experten kontaktar dig via mail och skickar över ett förslag anpassat efter dig. 
  • Du diskuterar med den lokala experten tills du har ett reseförslag som passar dig perfekt.
  • Om du vill gå vidare och boka din resa skickar experten dig en betalningslänk så att du säkert och smidigt kan betala din resa online via Evaneos betalningsplatform 

Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du betalar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 

När man bokar med en lokal researrangör via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Vi finns här om du har frågor eller funderingar per mail Kontakta@evaneos.se eller på telefon 08 44 63 28 19. 

En guide till Costa Rica

Centralamerikas tropiska paradis har de senaste femtio åren gjort enorma ansträngningar för att skydda och bevara sin fantastiska natur. Samtidigt har Costa Rica lyckats behålla den högsta levnadsstandarden och lägsta kriminaliteten i Latinamerika! Våra professionella reseexperter bor och lever i Costa Rica och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par eller med vänner och familj.

Mer än en tredjedel av landets yta består av nationalparker och det finns jättemycket att se och göra beroende på vad man är intresserad av. Vår lokala experter kommer att visa dig de bästa stränderna, vulkanerna, floderna, och nästintill orörda skogarna!  Din expert tar hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av Costa Ricas  “Pura Vida" utan att missa några smultronställen.

Vad kan man göra i Costa Rica?

Se exotiska djur och färgglada fåglar eller åk linbana mellan trädtopparna. Costa Rica är pionjärer inom ekoturism och har en fantastisk biologisk mångfald. Hela 25% av landet består av naturskyddat område och i landets 33 nationalparker ryms många unika arter. En Costa Rica-resa bjuder självklart också på paradisstränder med turkost vatten. Varför inte passa på och lära dig dyka, snorkla eller surfa? Med sina väl utbyggda kommunikationer och landets höga säkerhet är enkelt att resa på egen hand. Ta chansen att kombinera din resa till Costa Rica med Panama - landets granne i söder, eller varför inte Nicaragua i norr?


Vad ska man se i Costa Rica?

Familjer, äventyrare och nyfikna har mycket att upptäcka i detta gröna land som kryllar av regnskogar, korallrev och tropiska djur. Våra agenter hjälper resenärer att hitta det bästa:

  • Titta på apor och sengångare i nationalparken Manuel Antonio och njut av tropiska stränder. Här är antalet besökare begränsat för att bevara den biologiska mångfalden.
  • Besök nationalparken Tortuguero för att se Karibiens största uppfödningsplats för gröna havssköldpaddor.
  • Upptäck den orörda tropiska skogen i naturreservaten Corocovado som är typisk för Centralamerikas sydliga regioner.
  • Ta ett bad i de varma källorna i Arenal. Förutom äventyr bjuder en resa till Costa Rica på många avslappnande aktiviteter.
  • Insup den karibiska atmosfären och den sanna andan av ”Pura Vida” i Puerto Viejo. Här står surfing i centrum och det finns alltid tid för en siesa, eller kanske en drink, i hängmattan.
  • Snorkla längs korallreven i den magiskt vackra viken i naturreservaten Cahuita.

När ska man åka till Costa Rica?

Den bästa tiden är mellan december och april. I maj börjar regnperioden som sträcker sig ända till november. Det är skillnad på klimatet mellan landets kuster och inland. Kusterna bjuder på varmare temperaturer, medan Costa Ricas inland åtnjuter en “evig vår” med mildare temperaturer.

Andra länder som du kanske gillar