Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Costa Rica

Din unika resa i Costa Rica skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Costa Rica som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Kust till kust - Kör själv och upplev Pura Vida
Ca. 14 Dagarfrån17 500 kr
Upptäck sydkusten - Exotiska djur och molnskogar
Ca. 14 Dagarfrån23 840 kr
Upptäck östkusten - Tropiska äventyr och karibiska stränder
Ca. 16 Dagarfrån25 840 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Att resa med en lokal researrangör innebär att du som resenär har ett lokalt stöd fån en reseexpert som skapar just din unika resa till Costa Rica. Detta stöd finns även där för dig hela tiden på plats under din resa i landet och du kan enkelt ställa frågor och får support under hela din resa.

Våra professionella reseexperter bor och lever i Costa Rica och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par eller med vänner och familj.  Costa Rica, Centralamerikas tropiska paradis, har de senaste femtio åren gjort enorma ansträngningar för att skydda och bevara sin fantastiska natur. Samtidigt har Costa Rica lyckats behålla den högsta levnadsstandarden och lägsta kriminaliteten i Latinamerika! Genom att bokar via en lokal researrangör stöder du Costa Ricas ekonomi och hjälper till att fortsätta detta lands positiva utveckling vilket hjälper lokalbefolkningen. Här kan du läsa mer om den positiva påverkan.

Mer än en tredjedel av landets yta består av nationalparker och det finns jättemycket att se och göra beroende på vad man är intresserad av. Vår lokala experter kommer att visa dig de bästa stränderna, vulkanerna, floderna, och nästintill orörda djunglerna!  Din expert tar hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av Costa Ricas  “Pura Vida" utan att missa några smultronställen.

En guide till Costa Rica

Vad kan man göra i Costa Rica?

Se exotiska djur och färgglada fåglar eller åk linbana mellan trädtopparna. Costa Rica är pionjärer inom ekoturism och har en fantastisk biologisk mångfald. Hela 25% av landet består av naturskyddat område och i landets 33 nationalparker ryms många unika arter. En Costa Rica-resa bjuder självklart också på paradisstränder med turkost vatten. Varför inte passa på och lära dig dyka, snorkla eller surfa? Med sina väl utbyggda kommunikationer och landets höga säkerhet är enkelt att resa på egen hand. Ta chansen att kombinera din resa till Costa Rica med Panama - landets granne i söder, eller varför inte Nicaragua i norr?

Vad ska man se i Costa Rica?

Familjer, äventyrare och nyfikna har mycket att upptäcka i detta gröna land som kryllar av regnskogar, korallrev och tropiska djur. Våra agenter hjälper resenärer att hitta det bästa:

  • Titta på apor och sengångare i nationalparken Manuel Antonio och njut av tropiska stränder. Här är antalet besökare begränsat för att bevara den biologiska mångfalden.
  • Besök nationalparken Tortuguero för att se Karibiens största uppfödningsplats för gröna havssköldpaddor.
  • Upptäck den orörda tropiska skogen i naturreservaten Corocovado som är typisk för Centralamerikas sydliga regioner.
  • Ta ett bad i de varma källorna i Arenal. Förutom äventyr bjuder en resa till Costa Rica på många avslappnande aktiviteter.
  • Insup den karibiska atmosfären och den sanna andan av ”Pura Vida” i Puerto Viejo. Här står surfing i centrum och det finns alltid tid för en siesa, eller kanske en drink, i hängmattan.
  • Snorkla längs korallreven i den magiskt vackra viken i naturreservaten Cahuita.

När ska man åka till Costa Rica?

Den bästa tiden är mellan december och april. I maj börjar regnperioden som sträcker sig ända till november. Det är skillnad på klimatet mellan landets kuster och inland. Kusterna bjuder på varmare temperaturer, medan Costa Ricas inland åtnjuter en “evig vår” med mildare temperaturer.

Andra länder som du kanske gillar