Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

ColombiaHöjdpunktsresan - historiska sevärdheter och strandhäng

 • Klassiska sevärdheter
En 14 dagar lång rundresa som är en perfekt kombination av spännande historia och härliga dagar på stranden. Ni får lära er om Colombias spännande historia i städerna Bogota, Santa Marta och Cartagena. Sista veckan avslutar ni i lugnets tecken på olika paradisstränder i den karibiska skärgården.Denna rundresa är framtagen av vår lokala reseexpert i Colombia i syfte att ge inspiration. Re...

En 14 dagar lång rundresa som är en perfekt kombination av spännande historia och härliga dagar på stranden. Ni får lära er om Colombias spännande historia i städerna Bogota, Santa Marta och Cartagena. Sista veckan avslutar ni i lugnets tecken på olika paradisstränder i den karibiska skärgården.

Denna rundresa är framtagen av vår lokala reseexpert i Colombia i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål. Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Res & lär
  Res & lär
 • Stad
  Stad
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Kust
  Kust

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Colombia! På flygplatsen möts ni av en representant som kör er till hotellet i Bogota. Resten av dagen är fri. 

Transfer: 30 minuter

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 2: Fri dag i huvudstaden

Under er första dag i Colombia kan ni göra precis vad som faller er in. Det finns en mängd aktiviteter att ta sig an i denna vibrerande huvudstad! Strosa runt i mysiga kvarter, gå på museum eller ta er upp till kyrkan Monserrate som ligger belägen på ett berg med fantastisk utsikt över staden.

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 3: Guidad tur i Bogota

Förmiddagen ägnas åt en historisk stadsvandring i Bogota tillsammans med en engelskspråkig guide. Denne tar er till viktiga nyckelplatser runtom i staden och turen avslutas med lunch. Resten av dagen är fri. 

Måltider: Frukost

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 4: Flyg till den karibiska kusten

Idag flyger ni till karibiska kusten och staden Santa Marta. Väl framme får ni transfer till ert mysiga hotell och resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

Flyg: Cirka 1,5 timmar

Etapper:
Bogotá, Santa Marta
Boende
Casa Verde: Santa Marta)

Dag 5: Guidad stadstur i Santa Marta

Efter frukost beger ni er ut i staden tillsammans med en entusiastisk guide som tar er till olika typiska sevärdheter. Santa Marta ligger vid foten av berget Sierra Nevada och är den första koloniala staden som grundades i Colombia. Dess underbara arkitektur och kulturarv förundrar besökare från hela världen. Guiden tar er till det historiska centrumet och katedralen, botaniska trädgården och platsen när Símon Bolívar, frihetskämpen, dog. Resten av dagen är fri.

Dagstur: Cirka 3 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
Santa Marta
Boende
Casa Verde: Santa Marta)

Dag 6: Fri dag

Njut av en ledig dag i Santa Marta och ta er till någon av de allra bästa stränderna i Colombia. Bada, sola och ät gott.

Måltider: Frukost

Etapper:
Santa Marta
Boende
Casa Verde: Santa Marta)

Dag 7: Mot Cartagena

Ni lämnar Santa Marta för att blir körda till Karibiens pärla, staden Cartagena. De historiska stadsdelarna i staden är med på Unescos världsarvslista. Ni har resten av dagen fri till att upptäcka gator och torg på egen hand.

Bil: Cirka 5 timmar

Etapper:
Cartagena
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dag 8: Historisk stadsvandring

Dagen ägnas åt att få en inblick i Cartagenas historia. Stadsvandringen tar er tillbaka till de koloniala kvarteren San Diego och Santo Domingo och deras livliga torg och färgglada hus. Er guide har månggårig erfarenhet och kommer livligt berätta några av de händelser som har utspelat sig på platserna ni besöker. Resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

Historisk stadsvandring: Cirka 3 timmar

Etapper:
Cartagena
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dag 9: Fri dag

Hela dagen är fri till att utforska Cartagena på egen hand! Ta en dagsutflykt till några av de närliggande stränderna, strosa runt på de mysiga gatorna och ät gott.

Måltider: Frukost

Etapper:
Cartagena
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dagar 10 à 13: Upplev karibiska skärgarden

Längs med Karibiens kust finns en skärgård bestående av två stora ö-grupper. Idag ska ni upptäcka en av dem, San Bernando, och tillbringa de sista dagarna av er rundresa här. Båtresan ut till ön Múcura tar ungefär 2 timmar. Väl framme checkar ni in på hotellet Punta Faro. De följande dagarna borde ni passa på att snorkla, sola, bada och äta gott innan det är dags att kliva på båten tillbaka till inlandet.

Båtresa: Cirka 2 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Etapper:
Cartagena, Mucura Island
Boende
Punta Faro: Mucura Island)

Dag 14: Avfärd

Rundresan i Colombia lider mot sitt slut. I god tid före flyget avgår får ni transfer från ert hotell till flygplatsen. Vi hoppas ni haft en magisk resa!

Måltider: Frukost

​Transfer: Cirka 30 minuter

Etapper:
Cartagena

Bogotá Santa Marta Cartagena Mucura Island

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 15 340 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person24
Lågsäsong (februari-juni & september-november)16 520 kr15 340 kr
Högsäsong (januari, juli, augusti & december)20 400 kr19 220 kr

Priset inkluderar

 • All transport med bil
 • Boende
 • Måltider som nämns i dagsprogrammet
 • Aktiviteter som nämns i dagsprogrammet
 • Alla guider
 • Dygnet-runt-support till reseexperten

I priset ingår inte

 • Flyg tilll/från Colombia
 • Reseförsäkring
 • Visumkostnader
 • Inrikesflyg
 • Dricks till guider & chaufförer

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Colombia (7)

Fler reseidéer