Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Colombia Den sportiga rundresan - vandring, paragliding och strandhäng

 • Sport & äventyr
Detta är en 3 veckor lång rundresa för den äventyrslystne resenären som bland annat vill vandra, cykla och åka paragliding genom Colombias hisnande landskap. Rundresan startar i huvudstaden Bogota där ni går på en historisk stadsvandring och lär er mer om staden. Efter 4 dagar går flyget till äventyrets mekka, San Gil, för adrenalinhöjande aktiviteter som paragliding och cykel nedför sluttande ber...

Detta är en 3 veckor lång rundresa för den äventyrslystne resenären som bland annat vill vandra, cykla och åka paragliding genom Colombias hisnande landskap. Rundresan startar i huvudstaden Bogota där ni går på en historisk stadsvandring och lär er mer om staden. Efter 4 dagar går flyget till äventyrets mekka, San Gil, för adrenalinhöjande aktiviteter som paragliding och cykel nedför sluttande berg. Rundresan fortsätter till karibiska kusten och den uråldriga staden Santa Marta. Härifrån väntar en vandring till den förlorade staden och ett besök i nationalparken Tayrona. Ni avslutar resan i Colombia med härliga dagar på stranden i Karibiska skärgården och två dagar i hamnstaden Cartagena.

Denna rundresa är framtagen av vår lokala reseexpert i Colombia i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål. Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Berg
  Berg
 • Cykling
  Cykling
 • Vandring
  Vandring
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Stad
  Stad

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Colombia! På flygplatsen möts ni av en chaufför som kör er till hotellet i Bogota. Resten av dagen är fri för återhämtning efter den långa flygresan.

Transfer: Cirka 30 minuter

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 2: Guidad tur i Bogota

Börja er första dag med en god och lång frukost på hotellet innan ni beger ut i Bogota. Tillsammans med en erfaren guide går ni en historisk vandring i staden i tre timmar. Resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 3: Fri dag i Bogota

Dagen är fri att göra precis vad ni känner för. Det finns en mängd aktiviteter att ta sig an i denna vibrerande huvudstad! Strosa runt i mysiga kvarter, gå på museum eller ta er upp till kyrkan Monserrate som ligger belägen på ett berg med fantastisk utsikt över staden.

Måltider: Frukost

Etapper:
Bogotá
Boende
Hôtel Casa Deco: Bogotá)

Dag 4: Flyg till Barichara

Efter frukost får ni transfer till flygplatsen. Resan norrut till Bucaramanga airport tar ungefär 1 timma. Väl framme väntar en biltur på cirka 3 timmar till den lilla och mysiga staden Barichara där ni tillbringar natten. Kvällen är fri.

Etapper:
Bogotá, Bucaramanga, Barichara
Boende
Hicasua: Barichara)

Dag 5: Paragliding över kanjonen Chicamocha

Idag är det tidig uppstigning som gäller! Den mest adrenalinhöjande delen av er rundresa börjar nu. En chaufför hämtar upp er på hotellet och kör er 2 mil söderut till den lilla staden San Gil. Denna 300 år gamla staden, omgiven av ett hisnande berglandskap, är ett mekka för äventyrare. En bit därifrån ligger nationalparken Chicamocha och här ska ni slänga er ut över dess berömda och vackra kanjon med en fallskärm bakom er. En upplevelse ni sent kommer glömma. Under eftermiddagen åker ni tillbaka till Barichara och resten av dagen är fri.

Transport: Totalt 2 timmar bilfärd

Måltider: Frukost

Etapper:
Barichara, San Gil
Boende
Hicasua: Barichara)

Dag 6: En fullspäckad äventyrsdag

Ät en ordentlig frukost på hotellet innan det är dags för ytterligare en dag full av äventyr med utgångspunkt i San Gil. Dagsturen startar med en fartfylld cykeltur på 30 minuter ner till foten av den majestätiska kanjonen Suarez. Lunch serveras på en plats med utsikt över vattenfall och kanjonen. Efter lunch fortsätter cykelturen genom Colombias spektakulära landskap. Dagen avslutas med en svalkande simtur innan ni blir körda tillbaka till Barichara.

Dagstur: Ungefär 4-5 timmar

Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
Barichara, San Gil
Boende
Hicasua: Barichara)

Dag 7: Fri dag i Barichara

Godmorgon! Dagen är fri så vi tycker att ni ska passa på att upptäcka Barichara som ofta brukar kallas för Colombias vackraste stad. Vi förstår varför - arkitekturen är fantastisk och den bergrika omgivningen likaså. Strosa runt på gatorna eller om vädret tillåter kan ni hänga vid poolen och bara ta det lugnt.

Måltider: Frukost

Etapper:
Barichara
Boende
Hicasua: Barichara)

Dag 8: Mot den karibiska kusten

Idag flyger ni till karibiska kusten och staden Santa Marta. Väl framme får ni transfer till ert mysiga hotell och resten av dagen är fri.

Transport: Totalt 5 timmar 

Måltider: Frukost

Etapper:
Barichara, Santa Marta
Boende
Casa Verde: Santa Marta)

Dag 9: Fri dag i Santa Marta

Ni vaknar upp i denna stämningsfulla kuststad som är en utmärkt utgångspunkt för att nå de allra bästa stränderna i Colombia. Bada, sola och ät gott. 

Måltider: Frukost

Etapper:
Santa Marta
Boende
Casa Verde: Santa Marta)

Dag 10: Vandring till den förlorade staden

Rundresans första vandringsdag! Slutmålet är Ciudad Perdida, den förlorade staden och turen går genom den colombianska regnskogen, intill floder och berg. Totalt fyra dagar av vandring väntar er. Halv nio på morgonen blir ni upphämtade på hotellet. I ett fyrhjulsdrivet fordon tar ni er till den lilla staden Mamey där ni äter lunch. Sedan påbörjar ni en hyfsat utmanande vandring på ungefär 8 kilometer under vilken ni korsar floder och kämpar er upp för branta passager. Beroende på er fysik tar det mellan 3-5 timmar. Ungefär halvvägs in på vandringsleden tar ni ett uppfriskande dopp i en kristallklar flod. Ni fortsätter vidare och spenderar natten vid en liten och enkel lägerplats.

Måltider: Frukost, lunch & middag

Vandring: Cirka 3-5 timmar beroende på fysik

Bil: Cirka 2,5 timmar

Hotell: På en lägerplats där ni sover i en hammock eller våningssäng

Etapper:
Santa Marta, Mamey, Ciudad Perdida

Dag 11: Vandringen fortsätter

Det är tidig uppstigning som gäller idag och turens mest krävande vandringsled väntar er. Längs med vägen kommer ni passera många lokala samhällen vars invånare gärna delar med sig av deras historia. Ni avnjuter en trevlig lunch innan ni går sista biten för att nå er lägerplats. Att sova i den colombianska djungeln är en magisk upplevelse - lyssna till ljudet på alla djur och insekter som vaknar till liv under natten.

Vandring: Cirka 8 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Boende: På en lägerplats där ni sover i en hammock eller våningssäng

Etapper:
Ciudad Perdida

Dag 12: Den förlorade staden

Likt gårdagen stiger ni upp tidigt och påbörjar vandringen efter en god frukost. Den sista delen av rutten tar ni er upp för 1200 branta trappsteg som leder er till ingången till den förlorade staden. Stå på toppen och blicka ut över den täta djungeln ni tagit er igenom! Kanske finns det ingen bättre känsla. Spendera en stund med att utforska stadens ruiner och fascinerande historia. När ni ätit lunch vandrar ni neråt igen och slår läger.

Vandring: Cirka 8 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Boende: På en lägerplats där ni sover i en hammock eller våningssäng

Etapper:
Ciudad Perdida

Dag 13: Sista vandringsdagen

På morgonen vandrar ni tillbaka till Mamey. På vägen tar ni ett svalkande dopp vid ett vattenfall. Framme i Mamey blir ni körda till nationalparken Tayrona som ligger knappt tre timmars bilfärd bort. Ni spenderar natten på ett vackert hotell i utkanten av nationalparken.


Vandring: Cirka 7 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Transport: Cirka 2,5 timmar

Etapper:
Ciudad Perdida, Mamey, Tayrona
Boende
Maloka Barlovento : Tayrona)

Dag 14: Fri dag

En dag i lugnets tecken. Gör precis vad som faller er in, kanske vill ni återhämta er från alla vandringsdagar. Slappa vid poolen och ät gott.

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Tayrona
Boende
Maloka Barlovento : Tayrona)

Dag 15: Hoppa mellan stränder

Tayrona nationalpark ligger vid den karibiska kusten och utgör hem för några av Colombias absolut vackraste stränder, ett rikt djurliv och tropiska regnskogar. Dagens rundtur i parken börjar vid stranden Cañaveral och sedan vidare till La Piscina som är en perfekt strand för snorkling. Avsluta dagen vid den berömda stranden Cabo San Juan del Guia som är omgiven av enorma vulkaniska stenar. Sent på eftermiddagen kör ni tillbaka till hotellet.

Måltider: Frukost & middag

Bil: Cirka 40 minuter

Etapper:
Tayrona
Boende
Maloka Barlovento : Tayrona)

Dag 16: Mot Cartagena

Ni lämnar Tayrona för att blir körda till Karibiens pärla, staden Cartagena. De historiska stadsdelarna i staden är med på Unescos världsarvslista. Ni har resten av dagen fri till att upptäcka gator och torg på egen hand.

Måltider: Frukost

​Bil: Cirka 2,5 timmar

Etapper:
Tayrona, Cartagena
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dag 17: Historisk stadsvandring

Dagen ägnas åt att få en inblick i Cartagenas historia. Stadsvandringen tar er tillbaka till de koloniala kvarteren San Diego och Santo Domingo och deras livliga torg och färgglada hus. Er guide har månggårig erfarenhet och kommer livligt berätta några av de händelser som har utspelat sig på platserna ni besöker. Resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

​Historisk stadsvandring: Cirka 3 timmar

Etapper:
Cartagena
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dagar 18 à 20: Karibiens skärgard

Längs med Karibiens kust finns en skärgård bestående av två stora ö-grupper. Idag ska ni upptäcka en av dem, San Bernando, och tillbringa de sista dagarna av er rundresa här. Båtresan ut till ön Múcura tar ungefär 2 timmar. Väl framme checkar ni in på hotellet Punta Faro. De följande dagarna borde ni passa på att snorkla, sola, bada och äta gott innan det är dags att kliva på båten tillbaka till inlandet.

Båtresa: Cirka 2 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Etapper:
Cartagena, Mucura Island
Boende
Punta Faro: Isla Múcura)

Dag 21: Sista kvällen

Njut av er sista morgon och förmiddag på ön innan ni tar båten tillbaka till Cartagena. Ät en avskedsmiddag på någon av de mysiga restaurangerna vid hamnen.

Måltider: Frukost 

Båtresa: Cirka 2 timmar

Etapper:
Mucura Island
Boende
Casa Pizzaro: Cartagena)

Dag 22: Avfärd

Dags att säga hejdå till Colombia för den här gången. I god tid innan flyget avgår blir ni upphämtade på hotellet. Vi hoppas att ni har haft en makalös resa!

Transfer: Cirka 30 minuter

Måltider: Frukost

Etapper:
Mucura Island

Bogotá Bucaramanga Barichara San Gil Santa Marta Mamey Ciudad Perdida Tayrona Cartagena Cartagena Mucura Island

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 30 860 kr / 22 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person24
Lågsäsong (feb-juni & sep-nov)31 940 kr30 860 kr
Högsäsong (jan, juli, augusti & december)35 160 kr34 030 kr

Priset inkluderar

 • All transport indikerad i dagsprogrammet
 • Måltider som nämns i dagsprogrammet
 • Aktiviteter och entréekostnader
 • Guider
 • Dygnet runt support till reseexperten

I priset ingår inte

 • Flyg till/från Colombia
 • Inrikesflyg
 • Reseförsäkring
 • Visumkostnader
 • Dricks till guider och chaufförer

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Colombia (7)

Fler reseidéer