Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Colombia

Din rundresa i Colombia skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Colombia

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Colombia?

Colombia är ett av Sydamerikas allra mest spännande resmål och passa på, ännu lyser de stora turistflockarna med sin frånvaro. Efter många år av politisk turbulens har Colombia lagt sitt förflutna bakom sig och skälen till att besöka detta vackra land är många. För du ska kunna uppleva Colombia på bästa sätt har vi samlat lokala, colombianska resebyråer som kan hjälpa dig planera och boka din rundresa. Evaneos väljer noggrant ut professionella ak...

Colombia är ett av Sydamerikas allra mest spännande resmål och passa på, ännu lyser de stora turistflockarna med sin frånvaro. Efter många år av politisk turbulens har Colombia lagt sitt förflutna bakom sig och skälen till att besöka detta vackra land är många.


För du ska kunna uppleva Colombia på bästa sätt har vi samlat lokala, colombianska resebyråer som kan hjälpa dig planera och boka din rundresa. Evaneos väljer noggrant ut professionella aktörer med stor kompetens om reseplanering och Colombia som destination. Du kommer enkelt i kontakt med en av reseexperterna som arbetar på dessa resebyråer via Evaneos hemsida. Tillsammans kan ni sedan bolla idéer och planera din resa. Du får en rundresa som är skräddarsydd efter dina behov där det är dina intressen som står i centrum. Du reser på de datum som passar dig med det resesällskap som du väljer! 


Reseexperten kan allt om Colombia och fungerar som ditt lokala stöd, även när du väl är på plats. En resa med en av våra lokala resebyråer är ett trygg och bekvämt sätt att kunna uppleva det riktiga Colombia. 


I Colombia finner du extraordinär natur och kulturell mångfald, vacker kolonial arkitektur, en stark musikalisk ådra och medryckande danser som gör alla sugna på att hänga med. Colombia är inte lika välbesökt som dess grannländer, så här har du chansen utforska ett naturparadis som har undvikit de negativa effekterna av massturism. 

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Colombia

4.6/5
4 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Colombia

Colombia ligger i nordvästra Sydamerika vid Karibiska havet och Stilla havet och gränsar till Brasilien, Ecuador, Panama, Peru och Venezuela. Här kan du uppleva allt från koloniala städer, tropiska Amazonas, god kaffe till rytmisk salsa - Colombia erbjuder någonting för alla, beroende på vad man är intresserad av att göra.

Colombia är fortfarande relativt outforskat av resenärer, ta till vara på den gyllene möjligheten att resa i ett land där du är långt borta från turist massorna och upptäck det genuina. Med sin mångfacetterade geografi bjuder en resa till Colombia på mängder av fantastiska utomhusaktiviteter. Ta chansen att uppleva det lokala djurlivet på nära håll - här möter du många fascinerande djur. Besök kaffeaxeln på din rundresa i Colombia, och förtrollas av dess frodiga, böljande landskap. Här kan du varva ner och självklart njuta av det enastående lokala kaffet - de flesta odlarna anordnar kaffeprovningar. Ta dig vidare till Colombias karibiska kust och njut av paradisstränder och lata dagar under en palm. Slutligen - missa inte den colombianska musiken! Låt dig svepas med av rytmen i en cumbia eller salsa… För att hjälpa dig på traven och ge dig tips till din Colombia resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Colombia?

Sevärdheter

En rundresa i Colombia är ett steg in i det okända, här väntar dig många fantastiska upplevelser bortom alla fördomar. Oavsett om du utforskar de urbana städerna eller vandrar i den vidsträckta naturen så kommer du ständigt att förvånas över de makalösa upptäckter som landet har att erbjuda. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • San Agustin: Fortsätt din resa tillbaka i tiden med ett besök i den koloniala staden San Agustin. Alldeles i närheten av staden hittar du den arkeologiska parken Tierradentro. Här kan du spendera timmar med att utforska de fascinerande utgrävningarna.
  • Tayronas nationalpark: Missa inte Tayronas nationalpark på den karibiska kusten. Parken är lika känd för sina magnifika stränder som för sitt rika djurliv - här kommer ni garanterat känner er som i paradiset!
  • Bogota: Bogota är ett idealiskt första stopp på din resa i Colombia. Strosa runt i stadens historiska kärna och de koloniala kvarteren i Candelaria. Sätt dig ner och ta en paus i en av stadens många gröna parker eller på ett vackert torg.
  • Guldmuseum: Om landets förcolumbianska historia intresserar dig så föreslår vi ett besök på Bogotas guldmuseum. Här finner du vackra föremål skapade för många hundra år sedan.

Vad kan man göra i Colombia?

  • Paddla kajak: Vill du ha en utmaning och Upptäcka Amazonas på ett annorlunda sätt rekommenderar vi att du hyr en kajak och paddlar igenom djungeln.
  • Vandring: Från Andernas bergstrakter till det tropiska Amazonas - här finns vandringar som passar alla, vare sig du är veteran eller novis. Till de mer berömda hör Ciudad Perdida, “den förlorade staden”, här utforskar du de förhistoriska ruinerna inbäddade i den täta grönskan.

När är bästa tiden att resa till Colombia?

Colombia är ett land som ligger väldigt nära ekvatorn, vilket betyder att landet inte har några årstider och temperaturen är i stort sett desamma året om. Dock är det torrt under vintern och mer fuktigt/regnigt under sommaren.

Bra att veta

Hur är det att resa med barn i Colombia?

Colombiansk kultur är på det stora hela väldigt familjevänlig och ni kommer garanterat att känna er välkomna vart ni än går. Det finns många bra förslag på rundresor som skulle kunna passa med barn, till de bästa förslagen för familjen hör kafferegionen. I detta otroligt natursköna område kan ni bo på mindre, ofta familjeägda hotell och uppleva de vackra omgivningarna på korta eller långa vandringar. Här går det också att hyra hästar och upptäcka naturen från hästryggen, besöka varma källor och vattenfall eller varför inte susa fram på zipline genom grönskan?

Behöver man ha ett visum för att åka till Colombia?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass för en kortare period till Colombia är undantagna kravet på visum. För mer information, ta kontakt med Colombias ambassad i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage