Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman
Burma

Resor till Burma

Din rundresa i Burma skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Burma

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Burma?

Burma sträcker sig över nästan 200 mil från norr till söder. Med en nästan lika lång kuststräcka bjuder Burma på ett variationsrikt och vackert landskap, fullt av naturliga underverk att häpna över. Med Evaneos kommer du att uppleva Bruma på ditt sätt. Vi erbjuder skräddarsydda rundresor skapade av lokala resebyråer. Vi har noggrant valt ut professionella researrangörer från Burma som verkligen kan detta land. Du kommer enkelt i kontakt med resee...

Burma sträcker sig över nästan 200 mil från norr till söder. Med en nästan lika lång kuststräcka bjuder Burma på ett variationsrikt och vackert landskap, fullt av naturliga underverk att häpna över.


Med Evaneos kommer du att uppleva Bruma på ditt sätt. Vi erbjuder skräddarsydda rundresor skapade av lokala resebyråer. Vi har noggrant valt ut professionella researrangörer från Burma som verkligen kan detta land. Du kommer enkelt i kontakt med reseexperterna som arbetar på dessa resebyråer via vår hemsida. Dessa reseexperter hjälper dig planera din resa till Burma så att du får en resa som passar just dig och ditt resesällskap. Du reser på de datum som passar dig med det resesällskap du vill resa med. Vi ordnar resor för dig som reser själv och du som reser i ett stort sällskap! 


Är du intresserad av natur är Burma ett fantastisk resmål! Här hittar du Inle-sjön med dess flytande marknad och speciella hus på styltor, makalösa stränder med turkost vatten och mycket mer. Är du intresserad av kultur? På de mytomspunna Bagan-fälten möter dig hundratals tempel och pagoder som reser sig ur grönskan, omsvepta av dimma. Här stod en gång det första burmesiska kungariket och fler än 3000 tempel och pagoder står resta här. Berätta dina intressen och önskemål till reseexpert så sätter denne ihop ett reseförslag som passar just er! Alla är intre intresserade av samma saker och tanken med Evaneos är att du verkligen ska få det du söker! 


Landet har under de senaste åren blivit allt öppnare och stora förhoppningar finns att burmeserna äntligen ska få den stabilitet som de förtjänar. Genom att åka med en lokal resebyrå i Burma stöder du även den lokala ekonomins utveckling. Du kan läsa mer om den positiva påverkan det har här


Vi på Evaneos vill göra det tryggt och enkelt att resa med ett lokalt alternativ. Vi garanterar alla våra resor så att du kan resa utan bekymmer. Du kan läsa mer om våra garantier här

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Burma

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Burma

Republiken Unionen Myanmar, mer känd som Burma, är till ytan det största landet på det sydostasiatiska fastlandet. Burma är ett resmål långt bortom turistmassorna och blir ofta refererad som ”Asiens” bäst bevarade hemlighet. Landet var länge stängt från besökare men i 2015 öppnades ”hemliga” Burma upp för allmänheten. Överallt i detta land kommer du känna festivalens glädje och munkarnas jämna mässande. Lockar andlighet så får du inte missa att stanna vid ett centrum för några dagar och prova på meditation och undervisning. Låt dig förtrollas av den särskilda stämningen och den säregna arkitekturen som hör Burmas andliga liv till. Passa på att vandra, cykla och njuta av den lugna och gröna naturen längs med berg, floder och såklart tempel under din Burma resa. För att ge dig inspiration på vad man kan se och göra i Burma, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Burma?

Gröna kullar, små byar, flytande marknader och mängder av gyllene tempel - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av.

Sevärdheter

 • Mandalay: Mandalay, även känd som ”staden av guld” är ett måste när man besöker Burma! Med sina 150 kloster och runt 70 000 munkar får du uppleva ett alldeles speciellt spirituellt intryck.
 • Baganslätten: Fortsätt din resa i Burma till Baganslätten och förtrollas av den nästan surrealistiska atmosfären. Det är svårt att beskriva överflödet av tempel och andra helgedomar, ibland placerade med bara några meters mellanrum. Här kommer du känna dig som om du befinner dig i en helt annan värld.
 • Ananda Temple: Besök templet som många anser är det vackraste i Burma. Passande nog betyder också Ananda just vacker på sanskrit.
 • U Bain Bridge: Besök U Bain Brigde, en 1.2 kilometer lång träbro i närheten av Amarapura. Bron hålls uppe av över tusen trästockar och har inga handräcken att hålla sig fast i. Besök bron i solnedgången och få en bild av den röda solen som speglar sig i det stilla vattnet...

Vad kan man göra i Burma?

 • Vandra: Att vandra i Burma är populärt och tillåter dig att komma nära inpå lokalbefolkningen, samtidigt som du upptäcker detta genuina land och kan njuta av de vackra landskapen.
 • Cykla: Älskar du att cykla är detta ett annat alternativ för att utforska landet. Trampa fram mellan alla risfält och grönskande berg.
 • Snorkla & dyka: Njut av paradisstränder långt från turistmassorna. Varför inte prova på dykning eller snorkling för att upptäcka det fascinerande livet under ytan?
 • Åk luftballong: Att flyga över Bagan och alla tempel i soluppgången är en populär aktivitet och vi förstår varför... Att uppleva denna stad med dess 2000 tempel från luften är någonting alldeles speciellt! Så oavsett om du inte är morgonpigg, är detta en aktivitet vi rekommenderar varmt!

När är bästa tiden att resa till Burma?

Den bästa perioden att resa till Burma är mellan december och mars då vädret är torrt och behagligt varmt. Monsunen i sydvästra delen av landet sträcker sig mellan maj-juni till oktober månad och från mars till maj kan temperaturerna stiga till extrema nivåer. Under den här perioden så åker man med fördel till bergen, där temperaturerna håller sig betydligt behagligare.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Burma?

Man måste ansöka om visum för att besöka Burma. Som svensk medborgare  med svenskt pass kan du ansöka om visum för upp till 28 dagar via nätet. Mer information om hur du går tillväga hittar du på Burmas officiella hemsida för e-visa här.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage