Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Burma

Din skräddarsydda rundresa i Burma
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Burma som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Classic Tour - All Corners of the Country
Ca. 21 Dagar från 36 000 kr
 • Klassiska sevärdheter
Temples, Rivers And Exploration Of Eastern Myanmar
Ca. 14 Dagar från 14 250 kr
 • Lyx och charm
Luxury And Charm
Ca. 15 Dagar från 51 610 kr
 • Klassiska sevärdheter
Hidden Treasures
Ca. 16 Dagar från 30 050 kr
 • Klassiska sevärdheter
Discovery Of Myanmar
Ca. 14 Dagar från 20 900 kr
 • Sport & äventyr
Cycling and Trekking 
Ca. 15 Dagar från 36 650 kr
 • Klassiska sevärdheter
A Step Into Ancient Site
Ca. 6 Dagar från 7 940 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights and Culture
Ca. 9 Dagar från 12 910 kr
 • Klassiska sevärdheter
Discover a Timeless Culture
Ca. 14 Dagar från 24 500 kr
 • Lyx och charm
Luxury Tour and River Cruise
Ca. 10 Dagar från 56 570 kr
 • Klassiska sevärdheter
Temples, Rivers and Lakes
Ca. 7 Dagar från 14 180 kr
 • Klassiska sevärdheter
Mandalay and Inle Lake
Ca. 14 Dagar från 22 860 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

En guide till Burma/Myanmar

Republiken Unionen Myanmar, mer känd som Burma, är till ytan det största landet på det sydostasiatiska fastlandet. Våra professionella reseexperter bor och lever i Burma och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Gröna kullar, små byar, flytande marknader och mängder av gyllene tempel - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av mytomspunna Burma, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta “hemliga” paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Burma?

Välkommen till Asiens bäst bevarade hemlighet! Gör dig beredd på en resa långt ifrån turistmassorna. Efter det historiska valet 2015 har äntligen dörrarna börjat öppnas upp till det hemliga Burma. Låt dig lugnas av munkarnas jämna mässande, om inte festivalens glädje och upprymdhet griper tag i dig först! Lockar andlighet så får du inte missa att stanna vid ett centrum för några dagar av meditation och undervisning. Låt dig förtrollas av den särskilda stämningen och den säregna arkitekturen som hör Burmas andliga liv till. Passa på att vandra, cykla och njuta av den lugna och gröna naturen längs med berg, floder och såklart tempel!


Vad kan man se i Burma?

Först och främst kommer du häpna över anrika tempel som finns överallt. I detta tidigare stängda land finns mängder av kulturella skatter som väntar på att utforskas. Likaså vacker natur som är fri från turister. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Ett måste på din resa till Burma är Mandalay, även känd som “Staden av Guld”. Med sina 150 kloster och 70 000 munkar lämnar staden verkligen ett spirituellt intryck.
 • Fortsätt din resa i Burma till Baganslätten och förtrollas av den nästan surrealistiska atmosfären. Det är svårt att beskriva överflödet av tempel och andra helgedomar, ibland placerade med bara några meters mellanrum. Här kommer du känna dig som i en helt annan värld.
 • Att vandra i Burma tillåter dig att komma nära lokalbefolkningen, samtidigt som du upptäcker det genuina landet och kan njuta av de vackra landskapen.
 • Älskar du att cykla är detta ett annat alternativ för att utforska landet. Susa fram mellan risfält och grönskande berg.
 • Njut av paradisstränder långt från turistmassorna. Varför inte prova på dykning eller snorkling för att upptäcka det fascinerande livet under ytan?

När ska man åka till Burma?

Den bästa perioden att resa till Burma är mellan december och mars då vädret är torrt och behagligt varmt. Monsunen i sydvästra delen av landet sträcker sig mellan maj-juni till oktober månad och från mars till maj kan temperaturerna stiga till extrema nivåer. Under den här perioden så åker man med fördel till bergen, där temperaturerna håller sig betydligt behagligare.

Behöver man ett visum för att resa till Burma?

Man måste ansöka om visum för att besöka Burma. Som svensk medborgare som reser med svenskt pass kan du ansöka om visum för upp till 28 dagar via nätet. Mer information om hur du går tillväga hittar du på Burmas officiella hemsida för e-visa: http://www.evisa.moip.gov.mm/NoticetoTourists.aspx.

Andra länder som du kanske gillar