Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Burma

Din rundresa i Burma skräddarsydd för dig
Den perfekta resan där du upplever mer, skapad av en lokal expert!
Skicka in en förfrågan gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Gör det mesta av din resa i Burma
Planera och boka med en expert!

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Per person
34 890 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 21 Dagar
Per person
14 270 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Per person
50 030 kr
Lyx och charm Cirka 15 Dagar
Per person
14 710 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 9 Dagar
Per person
29 120 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 16 Dagar
Per person
20 270 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Per person
35 530 kr
Sport & äventyr Cirka 15 Dagar
Per person
8 790 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 6 Dagar
Per person
23 740 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Per person
54 820 kr
Lyx och charm Cirka 10 Dagar
Per person
13 750 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 7 Dagar
Per person
22 160 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Se och göra

Republiken Unionen Myanmar, mer känd som Burma, är till ytan det största landet på det sydostasiatiska fastlandet. Våra professionella reseexperter bor och lever i Burma och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Gröna kullar, små byar, flytande marknader och mängder av gyllene tempel - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av mytomspunna Burma, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta “hemliga” paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Burma?

Välkommen till Asiens bäst bevarade hemlighet! Gör dig beredd på en resa långt ifrån turistmassorna. Efter det historiska valet 2015 har äntligen dörrarna börjat öppnas upp till det hemliga Burma. Låt dig lugnas av munkarnas jämna mässande, om inte festivalens glädje och upprymdhet griper tag i dig först! Lockar andlighet så får du inte missa att stanna vid ett centrum för några dagar av meditation och undervisning. Låt dig förtrollas av den särskilda stämningen och den säregna arkitekturen som hör Burmas andliga liv till. Passa på att vandra, cykla och njuta av den lugna och gröna naturen längs med berg, floder och såklart tempel!


Vad kan man se i Burma?

Först och främst kommer du häpna över anrika tempel som finns överallt. I detta tidigare stängda land finns mängder av kulturella skatter som väntar på att utforskas. Likaså vacker natur som är fri från turister. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Ett måste på din resa till Burma är Mandalay, även känd som “Staden av Guld”. Med sina 150 kloster och 70 000 munkar lämnar staden verkligen ett spirituellt intryck.
  • Fortsätt din resa i Burma till Baganslätten och förtrollas av den nästan surrealistiska atmosfären. Det är svårt att beskriva överflödet av tempel och andra helgedomar, ibland placerade med bara några meters mellanrum. Här kommer du känna dig som i en helt annan värld.
  • Att vandra i Burma tillåter dig att komma nära lokalbefolkningen, samtidigt som du upptäcker det genuina landet och kan njuta av de vackra landskapen.
  • Älskar du att cykla är detta ett annat alternativ för att utforska landet. Susa fram mellan risfält och grönskande berg.
  • Njut av paradisstränder långt från turistmassorna. Varför inte prova på dykning eller snorkling för att upptäcka det fascinerande livet under ytan?

När ska man åka till Burma?

Den bästa perioden att resa till Burma är mellan december och mars då vädret är torrt och behagligt varmt. Monsunen i sydvästra delen av landet sträcker sig mellan maj-juni till oktober månad och från mars till maj kan temperaturerna stiga till extrema nivåer. Under den här perioden så åker man med fördel till bergen, där temperaturerna håller sig betydligt behagligare.

Behöver man ett visum för att resa till Burma?

Man måste ansöka om visum för att besöka Burma. Som svensk medborgare som reser med svenskt pass kan du ansöka om visum för upp till 28 dagar via nätet. Mer information om hur du går tillväga hittar du på Burmas officiella hemsida för e-visa: http://www.evisa.moip.gov.mm/NoticetoTourists.aspx.

Andra länder som du kanske gillar