Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Brasilien

Din rundresa i Brasilien skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Brasilien

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Brasilien?

Brasilien är ett land som omfamnar sina olikheter! En lyckad kombination av olika kulturer leder till en fantastisk kulturell mångfald. Få platser i världen har en sådan hög koncentration av naturrikedomar och kulturella skatter. Det finns många otroliga platser och sevärdheter att utforska vilket gör en resa till Brasilien till ett minne för livet. Men med så mycket att uppleva krävs det att man planerar sin resa väl för att få ut det mesta av ...

Brasilien är ett land som omfamnar sina olikheter! En lyckad kombination av olika kulturer leder till en fantastisk kulturell mångfald. Få platser i världen har en sådan hög koncentration av naturrikedomar och kulturella skatter. Det finns många otroliga platser och sevärdheter att utforska vilket gör en resa till Brasilien till ett minne för livet.


Men med så mycket att uppleva krävs det att man planerar sin resa väl för att få ut det mesta av sin resa till Brasilien. Det är därför vi på Evanos har samlat lokala, brasilianska resebyråer så att du kan ta hjälp av en riktigt Brasilien-expert. Reseexperterna som jobbar på dessa resebyråer har lokal expertis och lever och verkar i Brasilien. De har stor erfarenhet av reseplanering och skräddarsyr en rundresa efter dig och ditt resesällskap. Du reser själv, på det datum som passar med det sällskap du väljer. Oavsett om du vill resa ensam, med familj eller vänner skapar reseexperten en resa som passa just er! 


Dansa samba på en av de många karnevalerna eller uppleva den fantastiska naturen. Njut av de legendariska stränderna i São Paulo och Rio de Janeiro eller utforska Amazonas djungel och flodbäddarna i Manaus. Brasilien har allt som behövs för en fantastisk resa och mycket mer! Vi har samlat förslag på rundresor på denna sida som kan inspirera dig. Det är gratis att skicka in en förfrågan och du bokar endast om du är helt nöjd med rundresan som experten skapar åt dig! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Brasilien

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Brasilien

Sydamerikas största land och femte största i världen - i Brasilien finns rytm, dans och liv så att det svänger om det! Förutom ikoniska symboler som Copacabana, den majestätiska Cristo Redentore-statyn eller den årliga karnevalen finns här jättemycket att se och uppleva beroende på vad du är intresserad av.

Vandra eller färdas på båt i Amazonas frodiga djungel, upplev den brasilianska kulturen som är känd för sin härligt medryckande musik och passionerade dans. Njut av det lokala köket som är en palett av färger och smaker som vitlöksfrästa räkor och paradrätten ris och bönor. Självklart finner du här också paradisstränder för lugna dagar under palmer. Om du vill resa till Brasilien med barn erbjuder den lokala naturen och djurlivet möjligheter till fantastiska aktiviteter! För att ge dig inspiration till din Brasilien resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Brasilien?

Sevärdheter

En rundresa i Brasilien bjuder på en djupdykning i mångfaldens tecken. Här är kulturen och stämningen en smältdegel av influenser från halva världen - från Afrika till Europa och såklart Sydamerika! Våra experter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

 • Rio de Janeiro: Besök Rio de Janeiro och bestig ett av alla imponerande berg som kringgärdar staden. Följ med på en guidad tur i någon av Rios favelas och lär dig mer om stadens och landets segregerade kultur.
 • Brasilia: För den som är intresserad av arkitektur är Brasilia ett måste. Denna futuristiska stad byggdes på 1960-talet som landets nya huvudstad. Här finner du många ikoniska byggnader av världsberömda Oscar Niemeyer och Lúcio Costa.
 • Manaus: Upplev det bästa av två världar - natur och stadsliv i staden Manaus som även är en bra utgångspunkt för turer längs med Amazonasfloden.
 • Amazonas: Besök världens största regnskog och få ett djungeläventyr du sent kommer glömma! Bland annat hittar du Pirayan och den svarta kajmanen i denna enorma djungel!

Vad kan man göra i Brasilien?

 • Vandring: Brasilien erbjuder många otroligt vackra vandringsleder. Vandra bland tätbevuxen regnskog, leta upp och bada i svala vattenfall och upptäck ett djurliv bortom vanligheterna.
 • Karneval i Rio: Försök tajma in din resa med karnevalen i Rio! Det sägs att har du först en gång varit här, så kommer du alltid vilja åka tillbaka...
 • Kitesurfing: Ta dig till Cumbuco eller Paracuru som anses vara några utav världens bästa kitesurfing städer...
 • Fotboll: Brasilien=Fotboll? Fotboll är nationalsporten i landet och med spelare som Pelé och Ronaldinho säger det väl allt.. Att uppleva en fotbollsmatch här är en helt unik upplevelse!

När är bästa tiden att resa till Brasilien?

Du kan åka till Brasilien året om. Från april till oktober är klimatet milt och torrt på kusten, men kallt i söder. Från december till mars njuter hela landet av varmt väder. Det är en god idée att se över vädret specifikt för det område man tänkt åka till eftersom klimatet varierar kraftigt inom landet. Det går också utmärkt att planera sin resa kring de stora inhemska festligheterna, såsom karnevalen.

Bra att veta

Hur tar man sig till Brasilien?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda-Rio de Janeiro. Räkna med att resan tar minst 17 timmar och kräver ett eller två byten. En flygbiljett till Stockholm-Rio de Janeiro tur och retur kostar generellt mellan 7000 och 10 000 kr om du har lite framförhållning vid bokningen.

Behöver man visum för att resa till Brasilien?

Svenskar som reser med svenskt pass och besöker Brasilien i max 90 dagar är undantagna kravet på visum och behöver alltså endast ett giltigt pass för att resa till Brasilien. Mer information hittar du på Brasiliens ambassads hemsida: http://estocolmo.itamaraty.gov.br/en-us/visas.xml.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Brasilien