Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Botswana

Resor till Botswana

Din rundresa i Botswana skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Botswana

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Botswana?

Sydafrikas diskreta granne i norr, Botswana, är utan tvekan är en pärla i södra Afrika. Detta tysta, glest befolkade land har undvikit de inbördeskrig, postkoloniala rasmotsättningar och konflikter som drabbat de flesta av dess grannar. Efter att ha blivit självständigt från Storbritannien 1966 har Botswana haft demokratiska val - en ovanlighet på Afrikanska kontinenten. Resultatet är ett fredligt land där livet är i allmänhet är bra med en genom... Sydafrikas diskreta granne i norr, Botswana, är utan tvekan är en pärla i södra Afrika. Detta tysta, glest befolkade land har undvikit de inbördeskrig, postkoloniala rasmotsättningar och konflikter som drabbat de flesta av dess grannar. Efter att ha blivit självständigt från Storbritannien 1966 har Botswana haft demokratiska val - en ovanlighet på Afrikanska kontinenten. Resultatet är ett fredligt land där livet är i allmänhet är bra med en genomträngande optimism som smittar av sig på sina besökare. Ur ett geografiskt perspektiv är det ett land med kontraster där vädret växlar mellan kraftiga regn och torka. Tack vare de stora floderna i norra Linyanti och Chobe samt Okavangodeltat i norr har landet ett mycket varierande växt- och djurliv. Den södra delen av landet täcks däremot av torrare landskap där Kalahariöknen sträcker sig ända till huvudstaden Gaborone. Detta är ett land med starka kontraster och vackra underverk. Så, är du redo att upptäcka Botswana? Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Botswana

Med endast 2 miljoner invånare på 580.000 kvadratkilometer (något större än Storbritannien) är Botswana ett av de länder i världen med lägst befolkningstäthet. Det här är ett resmål där du inte behöver trängas! Det finns många sätt för att utforska detta lands fantastiska arv. Utgångspunkten är naturligtvis det berömda Okavangodeltat, det största inre deltan i världen. Detta är en gigantisk oas mitt i ett stor torrområde som är mycket rikt på fascinerande vilda djur. I Botswana, precis som i resten av södra Afrika, hör du ständigt om "The Big Five". Dessa är de fem farligaste djuren som regerar savannen, som de beskrivs av Hemingway i hans bok "Snön på Kilimanjaro". Dessa är lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning . Men det lokala djurlivet är naturligtvis inte begränsad till dessa kända däggdjur. Den kräsne besökaren kommer snabbt lära sig att zebror, giraffer, geparder, flamingos, antiloper och elefanter finns i överflöd, särskilt i norra delen av landet som är hem till omkring 40.000 elefanter! Landet är också hem för många parker med vackra, varierande landskap och otroliga vilddjur. Parker som Chobe, Savuti och Moremi är några av de främsta exemplen. 

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage