Mitt konto

Resor till Botswana

Din skräddarsydda rundresa i Botswana
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Botswana som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Botswana

Med endast 2 miljoner invånare på 580.000 kvadratkilometer (något större än Storbritannien) är Botswana ett av de länder i världen med lägst befolkningstäthet. Det här är ett resmål där du inte behöver trängas! Det finns många sätt för att utforska detta lands fantastiska arv. Utgångspunkten är naturligtvis det berömda Okavangodeltat, det största inre deltan i världen. Detta är en gigantisk oas mitt i ett stor torrområde som är mycket rikt på fascinerande vilda djur. I Botswana, precis som i resten av södra Afrika, hör du ständigt om "The Big Five". Dessa är de fem farligaste djuren som regerar savannen, som de beskrivs av Hemingway i hans bok "Snön på Kilimanjaro". Dessa är lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning . Men det lokala djurlivet är naturligtvis inte begränsad till dessa kända däggdjur. Den kräsne besökaren kommer snabbt lära sig att zebror, giraffer, geparder, flamingos, antiloper och elefanter finns i överflöd, särskilt i norra delen av landet som är hem till omkring 40.000 elefanter! Landet är också hem för många parker med vackra, varierande landskap och otroliga vilddjur. Parker som Chobe, Savuti och Moremi är några av de främsta exemplen. 

Andra länder som du kanske gillar