Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Bolivia

Din skräddarsydda rundresa i Bolivia
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Bolivia som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Annorlunda & genuint
Bolivias Hjärta
Ca. 21 Dagar från 36 650 kr
 • Annorlunda & genuint
Altiplanons magi
Ca. 14 Dagar från 9 990 kr
 • Annorlunda & genuint
Altiplanon till Machu Picchu
Ca. 15 Dagar från 27 490 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Upplev det bästa av Peru och Bolivia på 15 dagar
Ca. 15 Dagar från 16 500 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Den stora rundresan - Peru och Bolivia
Ca. 22 Dagar från 38 990 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Andean Triangle
Ca. 16 Dagar från 47 970 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Bolivia

Bolivia är ett av få länder i Sydamerika som inte har en egen kustlinje. Men landet erbjuder ändå otroligt många spännande och annorlunda reseupplevelser med ett otroligt vackert landskap. Här kan du utforska vackra La Paz som ligger på cirka 4000 meters höjd och är världens högst belägna huvudstad. Du kan också besöka silvergruvorna i Potosi som är ett spännande resmål där du får lära dig mer om hur det var att arbeta förr i tiden i Bolivia. Är du kanske ute efter att uppleva djur och natur, då är Nationalparken Amboro ett perfekt resmål! Parken är hem till fler än 800 olika fågelarter och har en flora och fauna vars mångfald är fantastisk. Om du har tur kan du under ditt besök se både björnar och jaguarer! En annan unik naturupplevelse är Uyuni som är världens största saltöken. Ett stort vitt landskap på över 10 000 km2 med begränsad djur och växtligheten, dock lever över 70 000 rosa flamingos i området, vilket bara det är en upplevelse i sig att se! Vi på Evaneos vill att du skall få uppleva det bästa av Bolivia och därför har vi delat med oss av våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Bolivia?

Sevärdheter

 • Isla del sol: En av de mindre turistiska öarna på Titicacasjön, känd för att vara solens födelseplats! Promenera runt på gamla inka stigar och upplev alla inkaruiner som är utspridda på ön.
 • Uyuni: Ett måste under en resa till Bolivia är att besöka världens största saltöken, Uyuni. Ett ovanligt naturfenomen du sent kommer glömma!
 • Laguna Colorada: I Bolivias altiplano hittar du Laguna Colorada, en lagun som färgats av röda alger. I lagunen lever tusentals flamingos och ett hett tips är att uppleva detta fenomen i solnedgången/soluppgången.
 • Amboro: Besök nationalparken Amboro som är hem till många utrotningshotade djurarter och ovanliga växter. För fågelskådaren är detta ett unikt område då parken är hem till fler än 800 olika fågelarter.
 • Titicacasjön: Titicacasjön är Sydamerikas största sjö och ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia! Enligt inkalegenden sägs det att indianerna har sitt ursprung från sjön. Än idag bor det indianer på de flytande öarna i sjön, de livnär sig på hantverk, fiske och turism. Besök solsjön som ligger mitt ute i sjön och få en inblick i de gamla inkamyterna.

Vad ska man göra i Bolivia?

 • Vandring: Bolivia erbjuder många olika naturlandskap och vandringsleder. Vandra i saltöknen, bland tusentals rosa flamingos eller bland höga mäktiga berg i Bolivianska Anderna!
 • Paddla kanot: Paddla genom Benifloden, mitt i exotiska Amazonas, samtidigt som du kan få syn på en stor variation av fåglar, däggdjur och reptiler karakteristiska för denna del av regnskogen.
 • Åka Linbana: I Bolivias huvudstad, La Paz hittar du världens längsta linbana för kollektivtrafik! Linbanan ligger på hela 4000 meters höjd och du får uppleva staden från ett fågelperspektiv!

När är bästa tiden att resa till Bolivia?

Det går att resa till Bolivia året om, men landet har sommar från november-april och vinter från maj-oktober. Vintrarna är ofta torra med en behaglig temperatur medans somrarna är mer fuktiga med regn.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Bolivia?

Det krävs inget visum för svenska medborgare vid vistelser upp till 90 dagar i Bolivia. Dock måste man alltid kunna visa upp bevis på hemresa eller utresa till andra länder. Passet måste också vara giltigt 6 månader efter att man kommit hem från Bolivia.

Hur tar man sig till Bolivia?

Flera flygbolag flyger från Skandinavien (Köpenhamn, Oslo eller Stockholm) till Bolivia. Dock får ni räkna med att resan tar minst 24 timmar och kräver två eller tre byten. En flygbiljett mellan Stockholm-La Paz tur och retur kostar generellt mellan 10 000 och 15 000 kr om ni har lite framförhållning.

Andra länder som du kanske gillar