Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Bolivia

Din rundresa i Bolivia skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Bolivia

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Bolivia?

Granne med Chile, Peru, Brasilien, Paraguay och Argentine är Bolivia verkligen Sydamerikas hjärta. Bland de många fantastiska sakerna att se och göra i Bolivia hittar du den berömda saltöknen Salar d’Uyuni på 3,500 meters höjd och den häpnadsväckande Titicacasjön mitt i bergskedjan Anderna. Här blandas på ett oemotståndligt sätt en spännande kultur med underskön natur. I Bolivia återfinns landskap från Andernas bergskedja till Amazonas frodiga gr... Granne med Chile, Peru, Brasilien, Paraguay och Argentine är Bolivia verkligen Sydamerikas hjärta. Bland de många fantastiska sakerna att se och göra i Bolivia hittar du den berömda saltöknen Salar d’Uyuni på 3,500 meters höjd och den häpnadsväckande Titicacasjön mitt i bergskedjan Anderna. Här blandas på ett oemotståndligt sätt en spännande kultur med underskön natur. I Bolivia återfinns landskap från Andernas bergskedja till Amazonas frodiga grönska, samtidigt har kulturella traditioner behållits. Detta ger landet dess helt unika stämning och tilltal. Gör en resa i tiden och upptäck den fascinerande lämningarna från en uråldrig kultur i Tiwanaku eller låt dig svepas med av den färgsprakande karnevalen i Oruro. Vandra i de majestätiska Anderna och ta ett bad i en av sjöarna i dess hjärta. Detta är bara några av de minnen för livet som Bolivia erbjuder sina resenärer. Du kommer också att lägga märke till lokalbefolkningens värme och hjälpsamhet, här kommer du direkt att känna dig som hemma. Det bergiga Bolivia är också hem till djur såsom lamor, alpackor och kondorer. I den bolivianska delen av Amazonas hittar du istället fascinerande djur såsom färgglada papegojor, apor, sköldpaddor och jaguarer, en perfekt plats för en fotoresa! Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Bolivia

Bolivia är ett av få länder i Sydamerika som inte har en egen kustlinje. Men landet erbjuder ändå otroligt många spännande och annorlunda reseupplevelser med ett otroligt vackert landskap. Här kan du utforska vackra La Paz som ligger på cirka 4000 meters höjd och är världens högst belägna huvudstad. Du kan också besöka silvergruvorna i Potosi som är ett spännande resmål där du får lära dig mer om hur det var att arbeta förr i tiden i Bolivia. Är du kanske ute efter att uppleva djur och natur, då är Nationalparken Amboro ett perfekt resmål! Parken är hem till fler än 800 olika fågelarter och har en flora och fauna vars mångfald är fantastisk. Om du har tur kan du under ditt besök se både björnar och jaguarer! En annan unik naturupplevelse är Uyuni som är världens största saltöken. Ett stort vitt landskap på över 10 000 km2 med begränsad djur och växtligheten, dock lever över 70 000 rosa flamingos i området, vilket bara det är en upplevelse i sig att se! Vi på Evaneos vill att du skall få uppleva det bästa av Bolivia och därför har vi delat med oss av våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Bolivia?

Sevärdheter

 • Isla del sol: En av de mindre turistiska öarna på Titicacasjön, känd för att vara solens födelseplats! Promenera runt på gamla inka stigar och upplev alla inkaruiner som är utspridda på ön.
 • Uyuni: Ett måste under en resa till Bolivia är att besöka världens största saltöken, Uyuni. Ett ovanligt naturfenomen du sent kommer glömma!
 • Laguna Colorada: I Bolivias altiplano hittar du Laguna Colorada, en lagun som färgats av röda alger. I lagunen lever tusentals flamingos och ett hett tips är att uppleva detta fenomen i solnedgången/soluppgången.
 • Amboro: Besök nationalparken Amboro som är hem till många utrotningshotade djurarter och ovanliga växter. För fågelskådaren är detta ett unikt område då parken är hem till fler än 800 olika fågelarter.
 • Titicacasjön: Titicacasjön är Sydamerikas största sjö och ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia! Enligt inkalegenden sägs det att indianerna har sitt ursprung från sjön. Än idag bor det indianer på de flytande öarna i sjön, de livnär sig på hantverk, fiske och turism. Besök solsjön som ligger mitt ute i sjön och få en inblick i de gamla inkamyterna.

Vad ska man göra i Bolivia?

 • Vandring: Bolivia erbjuder många olika naturlandskap och vandringsleder. Vandra i saltöknen, bland tusentals rosa flamingos eller bland höga mäktiga berg i Bolivianska Anderna!
 • Paddla kanot: Paddla genom Benifloden, mitt i exotiska Amazonas, samtidigt som du kan få syn på en stor variation av fåglar, däggdjur och reptiler karakteristiska för denna del av regnskogen.
 • Åka Linbana: I Bolivias huvudstad, La Paz hittar du världens längsta linbana för kollektivtrafik! Linbanan ligger på hela 4000 meters höjd och du får uppleva staden från ett fågelperspektiv!

När är bästa tiden att resa till Bolivia?

Det går att resa till Bolivia året om, men landet har sommar från november-april och vinter från maj-oktober. Vintrarna är ofta torra med en behaglig temperatur medans somrarna är mer fuktiga med regn.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Bolivia?

Det krävs inget visum för svenska medborgare vid vistelser upp till 90 dagar i Bolivia. Dock måste man alltid kunna visa upp bevis på hemresa eller utresa till andra länder. Passet måste också vara giltigt 6 månader efter att man kommit hem från Bolivia.

Hur tar man sig till Bolivia?

Flera flygbolag flyger från Skandinavien (Köpenhamn, Oslo eller Stockholm) till Bolivia. Dock får ni räkna med att resan tar minst 24 timmar och kräver två eller tre byten. En flygbiljett mellan Stockholm-La Paz tur och retur kostar generellt mellan 10 000 och 15 000 kr om ni har lite framförhållning.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Bolivia