Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

BhutanBhutan på 7 dagar - klassiska höjdpunkter

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 7 dagar lång rundresa för den som önskar uppleva det genuina Bhutan och landets klassiska sevärdheter. En perfekt resa för den som är nyfiken på Bhutan men inte har all tid i världen. Rundresan tar fart i huvudstaden Thimpu där ni besöker klassiska Buddhistiska tempel och går en kortare vandringsled. Med bil genom ett svindlande vackert landskap fortsätter ni vidare till staden Punkaha...

Detta är en 7 dagar lång rundresa för den som önskar uppleva det genuina Bhutan och landets klassiska sevärdheter. En perfekt resa för den som är nyfiken på Bhutan men inte har all tid i världen. Rundresan tar fart i huvudstaden Thimpu där ni besöker klassiska Buddhistiska tempel och går en kortare vandringsled. Med bil genom ett svindlande vackert landskap fortsätter ni vidare till staden Punkaha och besöker olika tempel. Resan avslutas med en vandring till det berömda Tigernästet - ingen resa till Bhutan är fulländad utan ett besök här. Varje kväll äter ni på typiska Bhutanesiska restauranger för att få en inblick i landets matkultur. Nätterna spenderas på mysiga bed & breakfast och trestjärniga hotell.

​Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Vandring
  Vandring
 • Berg
  Berg
 • Landsbygd
  Landsbygd
 • Sjö
  Sjö

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till det mytomspunna landet Bhutan! Flygresan till Paro är en upplevelse i sig med fantastiska vyer över Himalaya. På flygplatsen möts ni av en representant som kör er till hotellet i Thimpu, en transfer på lite mer än 1 timma. Thimpu är Bhutans huvudstad med ungefär 90 000 invånare. Under kvällen serveras välkomstdrink och en middag i klassisk bhutanesisk stil.

Transport: Cirka 1 timma

Etapper:
Paro

Dag 2: Utforska Thimphu

Idag är det dags att utforska denna underbara huvudstad! Efter frukost gör ni er redo för att ta er an typiska nyckelplatser och sevärdheter i Thimpu. Ni börjar med att besöka världens största Buddhastaty - Kuenselphodrang - vars utsikt över Thimpudalen är häpnadsväckande. Dagen fortskrider med stopp vid typiska monument, bland annat en buddhistisk stupa. På eftermiddagen är det dags för en vandring på ungefär 1.5 timmar. Vandringsleden sträcker sig från Sangaygang Hill till Wangditse Gonpa och går genom fantastiska omgivningar. Passagen kan vara något brant så det gäller att se upp med var man går. Efter vandringen kör ni tillbaka till Thimpu. På kvällen äter ni en smakfull och traditionell bhutanesisk middag.

Vandring: Cirka 1.5 timmar

Etapper:
Thimphu

Dag 3: En upplevelserik bilfärd

Den förra huvudstaden Punakha väntar er idag! Ni äter en ordentlig frukost innan det är dags att hoppa in i bilen. Ni är framme i Punakha efter ungefär 3 timmars körning. För att njuta av resan till fullo görs några stopp på vägen. Ni stannar till vid stuporna Druk Wangyal Chortens för att beundra den fantastiska utsikten över östra Himalaya. Vid templet Chimi Lhakhang görs ett andra stopp. En promenad på totalt 1 timme fram och tillbaka genom risfält väntar innan ni når templet. Efteråt fortsätter ni vidare till Punakha. På kvällen äter ni en god middag vid Aum Leki Wangmo farmhouse som överblickar milslånga risfält.

Transport: 3 timmar

Etapper:
Thimphu

Dag 4: Utforska Punakha

Dagens aktiviteter inkluderar en kort vandring och klassiska sevärdheter i Punakha med omnejd. Ni startar dagen med en vandring på 1 timma till templet Khamsum Yuelley Namgyal. Ett tempel som tog nio år att bygga med detaljrik och fascinerande arkitektur. Dagen fortsätter och ni besöker klostret Punakha Dzong, vackert belägen där de två floderna Mo Chhu och Po Chhu möts. Eftermiddagen är fri i Punakha och ni har tid att utforska dalen på egen hand. Kvällens middag serveras i Dago Zam Farmhouse.

Vandring: Cirka 1 timma

Etapper:
Punakha

Dag 5: Paro

Idag kör ni tillbaka till Paro efter frukost. Det är en biltur på ungefär 4 timmar som tar er genom vackra Dochulapasset. Det är svindlande vägar genom tallskog 3 140 m.ö.h. Resan är en upplevelse i sig, reser ni under våren kommer ni se rhododendron och magnoliaträd blomma bland dalarna. Väl framme i Paro har ni fri tid och ni kan bland annat besöka olika hantverksbutiker eller dricka thé på ett torg tillsammans med lokalbefolkningen. På kvällen är det dags för middag på ett farmhouse.

​Transport: Cirka 4 timmar

Etapper:
Punakha, Paro

Dag 6: Tigernästet

Idag ska ni upptäcka ett absolut måste när man reser till Bhutan: Tigernästet, också känt som Taktsangklostret. Det är byggt på en klippvägg runt en grotta 800 meter över dalen. Legenden säger att det buddhistiska helgonet Rinpoche flög till klostret och mediterade under flera veckor. Vandringen till Taktsang tar totalt två och en halv timma. Ni stannar först till vid en caféteria för lunch och en fantastiskt utsikt över klostret. För de som vill fortsätta hela vägen upp till klostret väntar ytterligare 45 minuter av vandring.

När vandringen är avklarad återvänder ni till centrum. Varför inte spendera eftermiddagen i ett varmt stenbad? Avskedsmiddagen består av en smakfull Bhutanesiskt buffé i Aum Choden Farmhous som är ett 108 år gammalt hus.

​Vandring: Cirka 3 timmar

Etapper:
Paro

Dag 7: Avfärd

Er resa i Bhutan lider mot sitt slut. En chaufför hämtar upp er från hotellet tre timmar innan flyget avgår. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa!

Etapper:
Paro

Paro Thimphu Punakha Paro

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 12 380 kr / 7 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
123
Pris per person under högsäsong18 060 kr17 210 kr15 540 kr
Pris per person under lågsäsong15 080 kr14 240 kr12 380 kr

Priset inkluderar

 • Transfer från/till flygplatsen
 • All transport inom landet
 • Erfarna och engelsktalande guider
 • Boende på trestjärniga hotell
 • Alla entréekostnader
 • Alla statliga skatter
 • Mineralvatten
 • Visumkostnader

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Reseförsäkring
 • Dricks till all servicepersonal
 • Alla personliga utgifter
 • Tilläggskostnad för enkelrum på hotell

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Bhutan (8)

Fler reseidéer