Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

BhutanÅskdrakens led - vandring och absoluta höjdpunkter

 • Annorlunda & genuint
Det här är en 13 dagar lång rundresa med fokus på vandring och klassiska sevärdheter. En perfekt resa för den som är nyfiken på det mytomspunna Bhutan och verkligen vill uppleva landet ordentligt. Första dagen upptäcker ni det berömda Tigernästet för att sedan ta er an en vandring som sträcker sig över 5 dagar genom Åskdrakens led. Under vandringen har ni hela tiden sällskap av en erfaren engelskt...

Det här är en 13 dagar lång rundresa med fokus på vandring och klassiska sevärdheter. En perfekt resa för den som är nyfiken på det mytomspunna Bhutan och verkligen vill uppleva landet ordentligt. Första dagen upptäcker ni det berömda Tigernästet för att sedan ta er an en vandring som sträcker sig över 5 dagar genom Åskdrakens led. Under vandringen har ni hela tiden sällskap av en erfaren engelsktalande guide och nätterna spenderas vid olika campingläger. Sista biten av resan ägnas åt kulturella och historiska sevärdheter i huvudstaden Thimpu och historiska staden Punakha. Varje kväll äter ni på typiska Bhutanesiska restauranger för att få en inblick i landets matkultur.

​Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Vandring
  Vandring
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Landsbygd
  Landsbygd
 • Berg
  Berg
 • Sjö
  Sjö

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till det mytomspunna landet Bhutan! Flygresan till Paro är en upplevelse i sig med fantastiska vyer över Himalaya. På flygplatsen möts ni av en representant som kör er till hotellet i Paro, en transfer på ungefär 15 minuter. Dagen är fri för att utforska Parodalen på egen hand innan det är dags för en klassisk Bhutanesisk middag på ett farmhouse.

Transport: Cirka 15 minuter

Etapper:
Paro

Dag 2: Tigernästet

Ingen resa till Bhutan är fulländad utan ett besök på Tigernästet, också känt som Taktsangklostret. Det är byggt på en klippvägg runt en grotta 800 meter över Parodalen. Legenden säger att det buddhistiska helgonet Rinpoche flög till klostret och mediterade under flera veckor. Vandringen till Taktsang tar totalt två och en halv timma. Ni stannar först till vid en caféteria för lunch och en fantastiskt utsikt över klostret. För de som vill fortsätta hela vägen upp till klostret väntar ytterligare 45 minuter av vandring.

När vandringen är avklarad återvänder ni till centrum. Varför inte spendera eftermiddagen i ett varmt stenbad? Middagen består av en smakfull Bhutanesiskt buffé i Aum Choden Farmhous som är ett 108 år gammalt hus.

Vandring: Cirka 3 timmar

Etapper:
Paro

Dag 3: Paro - Jili Dzong

Nu börjar resans första ordentliga vandring! Efter frukost blir ni körda till det historiska nationalmuseét Ta Dzong. Muséet är startpunkten för Åsdrakens led och ni möter guiden och bäraren som ska hålla er sällskap under vandringen. Ni går genom äppelodlingar och risfält. Passagen är inte särskilt svår med en knapp lutning. Vyerna ni kommer ta del av är otroliga - vid klart väder kan ni skymta Mount Jhomolhari och andra snöbeklädda bergstoppar. Ni slår läger på en liten äng och spenderar natten under den väldiga stjärnhimlen.

​Vandring: 4-5 timmar

Etapper:
Paro, Jili dzong

Dag 4: Jili Dzong - Jangchulakha

Idag sträcker sig vandringsleden genom täta alpina skogar, bamboo, björkar och små rhododendronträd. Den här sträckan brukade vara en åsneled som länkade samman Parodalen och Thimpudalen. Ni kommer beundra fantastiska vyer över Parodalen med templet som sitter inkilat i bergsväggarna. Ni når campingplatsen efter ungefär 5 timmar.

Vandring: Cirka 4-5 timmar

Etapper:
Jili dzong

Dag 5: Jangchulakha - Tsho Lake

Godmorgon! Efter en ordentlig frukost tar ni er an tredje dagen med vandring. Idag är spåret tämligen enkelt och lutar en bit innan ni är tillbaka i Dochulapasset. Ni äter en picknicklunch innan ni fortsätter vidare och når sjön Jimelang Tsho. Legenden säger att sjön härbärgerar en mystisk oxe och bönder kommer fortfarande hit med sina kor för att bringa lycka. Ni slår läger för natten en bit från sjön.

​Vandring: Cirka 4 timmar

Etapper:
Jili dzong

Dag 6: Tsho Lake - Labana

En blomstrande vandringsled väntar er idag! Den går genom rhododendronträd, längs med sjön Janetso samtidigt som ni njuter av de vackra vyerna. Ni spenderar natten vid campinglägret Labana.

Etapper:
Labana

Dag 7: Sista vandringsleden

Idag är det dags för rundresans sista vandring. En gradvis stegning gäller i början innan ni når den högsta punkten för vandringsleden vid Phumela. Phumela är utsmyckad med färgglada bönflaggor och ser ut över Thimpudalen. Om vädret är klart får ni en spektakulär panoramautsikt över Himalaya inklusive Bhutans högsta berg: Gangar Puensum. Härifrån går leden bara nedåt. En kort bit från Thimpu blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Resten av dagen vilar ni upp er innan ni äter en traditionell Bhutanesisk middag på Folk Heritage Restaurant.

​Vandring: Cirka 4 timmar

Etapper:
Labana

Dag 8: Utforska Thimpu

Idag har ni morgonen och förmiddagen fri för att återhämta er från vandringen. På eftermiddagen är det dags att utforska Thimpu och dess typiska nyckelplatser och sevärdheter. Ni börjar med att besöka världens största Buddhastaty - Kuenselphodrang - vars utsikt över Thimpudalen är häpnadsväckande. Dagen fortskrider med stopp vid typiska monument, bland annat en buddhistisk stupa. Ni äter en smakfull Bhutanesisk middag på en mysig restaurang.

Etapper:
Labana, Thimphu

Dag 9: En upplevelserik bilfärd

Idag ska ni åka till Punakha! En bilresa på ungefär 3 timmar som är en upplevelse i sig. Ni äter en ordentlig frukost innan det är dags att hoppa in i bilen. För att njuta av resan till fullo görs några stopp på vägen. Ni stannar till vid stuporna Druk Wangyal Chortens för att beundra den fantastiska utsikten över östra Himalaya. Vid templet Chimi Lhakhang görs ett andra stopp. En promenad på totalt 1 timme fram och tillbaka genom risfält väntar innan ni når templet. Efteråt fortsätter ni vidare till Punakha. På kvällen äter ni en god middag vid Aum Leki Wangmo farmhouse som överblickar milslånga risfält.

​Transport: Cirka 3 timmar

Etapper:
Thimphu

Dag 10: Utforska Punakha

Dagens aktiviteter inkluderar en kort vandring och klassiska sevärdheter i Punakha med omnejd. Ni startar dagen med en vandring på 1 timma till templet Khamsum Yuelley Namgyal. Ett tempel som tog nio år att bygga med detaljrik och fascinerande arkitektur. Dagen fortsätter och ni besöker klostret Punakha Dzong, vackert belägen där de två floderna Mo Chhu och Po Chhu möts. Eftermiddagen är fri i Punakha och ni har tid att utforska dalen på egen hand. Kvällens middag serveras i Dago Zam Farmhouse.

Vandring: Cirka 1 timma

Etapper:
Thimphu, Punakha

Dag 11: Tillbaka till Paro

Idag kör ni tillbaka till Paro efter frukost. Det är en biltur på ungefär 4 timmar som tar er genom vackra Dochulapasset. Det är svindlande vägar genom tallskog 3 140 m.ö.h. Resan är en upplevelse i sig, reser ni under våren kommer ni se rhododendron och magnoliaträd blomma i dalarna. Väl framme i Paro har ni fri tid och ni kan bland annat besöka olika hantverksbutiker eller dricka thé på ett torg tillsammans med lokalbefolkningen. Kvällen är fri.

​Transport: Cirka 4 timmar

Etapper:
Tillbaka, Paro

Dag 12: Chelela Pass

Varför inte avsluta resan på topp - i dubbel bemärkelse? Efter frukost kör ni upp till Chelela Pass som ligger ungefär en timmas bilfärd från Paro. Ni kör på den högst belägna motorvägen i landet som är utsmyckad av pittoreska vyer, tät skog och snöbeklädda toppar. Väl framme i Chelela Pass påbörjar ni en 2 timmar (fram och tillbaka) lång vandring längs med färgglada böneflaggor, blommande rhododendron och andra vilda blommor. Målet för dagen är det heliga Kila Gonpa - en plats som huserar ett hundratal buddhistiska nunnor som har dedikerat sitt liv åt spirituell fulländning och leder ett liv av religiösa studier, böner och meditation. Besök templet och konversera med nunnorna. Efteråt kör ni tillbaka till Paro.

Transport: Cirka 2 timmar

Etapper:
Paro

Dag 13: Avfärd

Resan i Bhutan lider mot sitt slut. En chaufför hämtar upp er på hotellet tre timmar innan flyget avgår. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa!

Etapper:
Paro

Paro Jili dzong Labana Thimphu Punakha Tillbaka

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 31 090 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax3 Pax
Pris per person under högsäsong (mars/april/maj/sep/okt/nov)37 210 kr32 560 kr
Pris per person under lågsäsong (jan/feb/juni/juli/aug/dec)31 090 kr26 440 kr

Priset inkluderar

 • Transfer från/till flygplatsen
 • All transport inom landet
 • Erfarna & engelsktalande guider
 • Boende på trestjärniga hotell
 • Alla måltider (frukost, lunch & middag)
 • Campingutrustning
 • Alla måltider under vandringsleden
 • Alla entrékostnader
 • Alla statliga skatter
 • Mineralvatten
 • Visumkostnader

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Reseförsäkring
 • Dricks till all servicepersonal
 • Alla personliga utgifter så som dryck, tvätt, telefonsamtal
 • Uppgradering till lyxigare boenden
 • Tilläggskostnad för enkelrum på hotell

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Bhutan (8)

Fler reseidéer