Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

BhutanGenuina Bhutan - vandring och homestay

 • Annorlunda & genuint
Detta är en 12 dagar lång rundresa i Bhutan under vilken ni upplever landet på ett annorlunda sätt. En ultimat resa för den som önskar komma Bhutans kultur och historia på djupet. Ni börjar resan i världens minsta huvudstad Thimpu för att sedan åka vidare på slingriga bergsvägar med magiska vyer. Ni besöker olika buddhistiska tempel och vandrar kortare vandringsleder. Mytomspunna Bhutan är et...

Detta är en 12 dagar lång rundresa i Bhutan under vilken ni upplever landet på ett annorlunda sätt. En ultimat resa för den som önskar komma Bhutans kultur och historia på djupet.

Ni börjar resan i världens minsta huvudstad Thimpu för att sedan åka vidare på slingriga bergsvägar med magiska vyer. Ni besöker olika buddhistiska tempel och vandrar kortare vandringsleder. Mytomspunna Bhutan är ett land som upptäcks bäst med bil så det gäller att vara beredd på hyfsat långa transportsträckor. Alla bilfärder är dock fulla med stopp på spännande platser så det finns ingen risk att bli uttråkad.

Några nätter tillbringas hos en bhutanesisk familj på landsbygden - en upplevelse för livet då ni får en särskild inblick i deras vardagsliv. 

Detta reseförslag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter behov och önskemål. Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Vandring
  Vandring
 • Lokalbefolkning
  Lokalbefolkning
 • Berg
  Berg
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Natur
  Natur

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Bhutan! Flygresan till Paro är en upplevelse i sig - när vädret är klart kan man tydligt se det snötäckta Himalaya utanför flygplansfönstret. När ni landat möter en representant er vid ankomsthallen som kör er till hotellet i Paro. Resten av dagen är fri.

Transfer: Cirka 15 minuter

Etapper:
Paro

Dag 2: En upplevelserik bilfärd

Efter frukost gör ni en kort besök till regionens nyckelplats Paro Dzong. En Dzong är en buddhistisk byggnad som är en kombination av kloster, tempel och administrationsbyggnad. Här lever och bor över 200 buddhistiska munkar. Efteråt börjar den 90 minuter långa bilfärden till huvudstaden Thimpu. Rutten går längs med floden över slingriga bergsvägar med utsikt över grönskande risfält och färgglada böneflaggor. Ni gör två stopp på vägen, bland annat vid en berömd Buddhastaty som blickar ut över Thimpudalen. Ät middag på en trevlig Bhutanesisk restaurang.

Transport: Cirka 1 timma & 30 minuter

Etapper:
Paro

Dag 3: Utforska Thimphu

Godmorgon! Idag är det dags att utforska Thimpu med omnejd. Efter frukost blir ni körda norrut i ungefär 45 minuter. Ni vandrar till klostret Tango Buddhist Institute vilket tar cirka 2 timmar fram och tillbaka. Väl framme på klostret har ni möjlighet att interagera med munkarna och få en inblick i deras Buddhistiska tillvaro och ställa frågor kring religionen. Känner ni för det finns också tillfälle för en 30 minuter lång meditation i ett underbart vackert tempel. Resten av dagen är fri.

Transport: Cirka 45 minuter

Vandring: Cirka 2 timmar

Etapper:
Thimphu

Dag 4: Genom vackra Dochulapasset till Punakha

Den förra huvudstaden Punakha väntar er idag! Ni äter en ordentlig frukost innan det är dags att hoppa in i bilen. Ni är framme i Punakha efter ungefär 3 timmars körning längs med det vackra Dochulapassset. För att njuta av resan till fullo görs några stopp på vägen. Ni stannar till vid stuporna Druk Wangyal Chortens för att beundra den fantastiska utsikten över östra Himalaya. Under eftermiddagen i Punakha vandrar ni under 1 timma till templet Khamsum Yuelley Namgyal. Ett tempel som tog nio år att bygga med detaljrik och fascinerande arkitektur.

Transport: Cirka 3 timmar

Vandring: Cirka 2 timmar

Etapper:
Thimphu, Punakha

Dag 5: Phobjikha Valley

Idag åker ni söderut mot den vackra dalen vid namn Phobjikha. Den här rutten är den mest pittoreska under hela resan med vattenfall, färgglada böneflaggor och ståtliga berg. Första stoppet på vägen görs vid byn Gangtey som under vintern utgör hem för de svarthalsade tranorna som flugit från Tibet. Lokalbefolkningen och de buddhistiska munkarna värnar om denna sällsynta fågel som de tror för med sig lycka och välgång. Efter Gantey går ni en kort vandringsled till glaciärdalen Phobjikha. Senare på eftermiddagen är det dags att checka in på ert första homestay. Ni bor och äter tillsammans med en Bhutanesisk familj. Lyssna till deras häftiga historier om livet i Phobkikhadalen medan ni äter en traditionell måltid.

Transport: Cirka 3 timmar

Vandring: Ungefär 3 km

Etapper:
Punakha, Gangtey

Dag 6: Åter till Thimpu

Ytterligare en dag med fantastiska vyer. Ni kör till tillbaka till Thimpu, en rutt som tar ungefär 5 timmar. Självklart gör ni flera stopp på vägen för att utforska de omgärdande dalarna. Ni stannar vid Lhapchakha village där ni vandrar en bit genom tallskog och över en liten hängbro för att komma till templet Chandana. Efter en till kilometer uppför når ni Thinleygang village - en vacker vandringsled med vyer över grönskande risfält. På kvällen är ni fria att upptäcka Thimpu på egen hand.

​Transport: Cirka 5 timmar

Etapper:
Gangtey, Thimphu

Dag 7: Styr kosan mot Haa-dalen

Idag ska ni upptäcka den något isolerade dalen Haa. Ni kör dit på serpentinvägar från Thimpu som löper genom det vackra landskapet. Innan ni gör er hemmastadda i dalen gör ni ett besök på Lhakhang Karpo som direktöversatt betyder det vita templet.

Transport: Cirka 4 timmar

Etapper:
Thimphu, Haa

Dag 8: Haa till Paro

Dags att åka tillbaka till Paro. Ni åker längs med landets högst belägna motorväg, Chelela Pass, med utsikt över pittoreska dalar och täta skogar. Efter en timmas körning påbörjar ni vandringen längs med vajande böneflaggor och blomstrande rhododendron. Slutmålet är Kila Gonpa, ett nunnekloster som består av sju små tempel. Här lever ungefär 100 buddhistiska nunnor ett stillsamt liv med utsikt över Parodalen. Efter besöket på klostret kör ni till Paro.

​Transport: Cirka 3 timmar

Etapper:
Haa, Paro

Dag 9: Vandra till Bumdra

Efter en frukost i gryningen snörar ni på er bekväma skor. Dagens vandring sträcker sig från Paro till Bumdra och tar totalt 5 timmar. Den första biten är medelsvår med en stigning genom tät skog och utsikt över Parodalen. Efter att ni nått templet Chhoe Tse Lhakhang för en paus fortsätter ni vidare. De sista 30 minuterna är de absolut brantaste. Kämpa er igenom dem för att belönas med en makalös utsikt vid lägerplatsen ni spenderar natten på.

Transport: Cirka 15 minuter
Vandring: Cirka 5 timmar

Etapper:
Paro, Bumdra

Dag 10: Tigernästet

Resan lider mot sitt slut - varför inte avsluta på topp i dubbel bemärkelse? Dagens mål är en vandring till Paro Taktshang Monastery, även kallat Tigernästet. Ingen resa till Bhutan skulle bli fulländad utan ett besök till det här berömda klostret som är byggd på en klippvägg 800 meter över dalen. Legenden säger att gurun Rinpoche flög från Tibet till Taktshangsklippan på en glödande tigerhonas rygg för att tämja fem demoner som ville motsätta sig buddhismens spridning i Bhutan på 700-talet. Vandringen till Taktsang tar totalt två och en halv timmar. Efter besöket kan ni stanna vid en caféteria för god lunch och en fantastiskt utsikt över klostret.

​Senare under eftermiddagen checkar ni in på ert homestay. Passa på att prova ett varmt stenbad som är typiskt för Bhutan med syfte att återhämta sig efter all vandring.

Vandring: Cirka 2,5 timmar

Etapper:
Bumdra

Dag 11: Avfärd

Dags att återvända hem. Ni blir upphämtade i god tid före flyget avgår. Vi hoppas att ni har haft en oförglömlig resa!

Transfer: Cirka 15 minuter

Etapper:
Paro

Paro Thimphu Punakha Gangtey Haa Bumdra

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 640 kr / 11 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax3 pax
Pris per person under högsäsong (mars/april/maj/sep/okt/nov)27 790 kr27 370 kr
Pris per person under lågsäsong (jan/feb/juni/juli/aug/dec)22 640 kr21 580 kr

Priset inkluderar

 • Boende på 3-stjärniga hotell
 • Visumkostnader
 • Engelsktalande guide
 • Transport
 • Entréekostnader för museum och monument
 • Stendbad under homestay
 • Måltid under homestay

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Försäkring
 • All dryck
 • Personliga utgifter
 • Dricks till servicepersonal

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Bhutan (8)

Fler reseidéer