Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Bhutan

Resor till Bhutan

Din rundresa i Bhutan skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Bhutan

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Bhutan?

Precis vid foten av Himalaya ligger Bhutan, ett land skyddat från tidens gång, det öppnar sina dörrar till extraordinära landskap och arkitektoniska underverk. Thimphu, kanske den enda huvudstaden i världen som inte har trafikljus, är landets andliga centrum med sina många buddhistiska heliga platser. Det är omöjligt att inte falla för charmen hos denna alltför länge bortglömda region. Beläget mellan Indien och Tibet tar Bhutan sig fram sakta men... Precis vid foten av Himalaya ligger Bhutan, ett land skyddat från tidens gång, det öppnar sina dörrar till extraordinära landskap och arkitektoniska underverk. Thimphu, kanske den enda huvudstaden i världen som inte har trafikljus, är landets andliga centrum med sina många buddhistiska heliga platser. Det är omöjligt att inte falla för charmen hos denna alltför länge bortglömda region. Beläget mellan Indien och Tibet tar Bhutan sig fram sakta men säkert efter århundraden av isolering. Här lyser massturismen med sin frånvaro och både natur och traditionell arkitektur har bevarats otroligt väl. Du kommer att upptäcka denna unika destination genom skönheten i dess orörda landskap och varma och vänliga befolkning. Äventyr och totalt miljöombyte är kärnan i varje resa till Bhutan, så förbered dig för en fantastisk upplevelse i ett av de mest okända länderna i världen. Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Bhutan

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Bhutan

4.6/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Bhutan

Konungariket Bhutan ligger i södra Asien och gränsar till Kina i norr och Indien i söder. Här kan du uppleva allt från buddhistiska kloster, autentiska små byar till den mäktiga bergskedjan Himalaya. Bhutan är ett annorlunda och verkligen autentiskt land med mycket historia! Till exempel hittar du inte trafikljus i huvudstaden Thimpu, inte heller någon tobak och TV-tittande var möjligt först år 1999! Men kanske är det så att denna enkla och lätt omoderna livsstilen i själva verket är receptet på lycka? Bhutan är nämligen utsett till världens lyckligaste land. Eller så kanske svaret finns att hitta i naturen, lugnet eller religion? Här möts samtliga komponenter i en sanslöst vacker melodi. Vandra i Himalaya och fascineras över otroliga vyer 4600 meter över havet. Ta ett par friska andetag, insup atmosfären och se dalar fyllda av lila rhododendron, små byar med anrika tempel och skogar med gröna höga bergstoppar. För att ge dig inspiration till din resa till Bhutan, så har vi samlat våra bästa tiden nedan.

Vad ska man se och göra i Bhutan?

Sevärdheter

Här kommer du att finna otroliga landskap på smultronställen långt bortom all civilisation med orörd natur där det känns som att tiden har stått stilla. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Klostret Tango: Besök det buddhistiska klostret Tango och lär dig mer om munkarnas annorlunda vardag.
  • Klostret Taktshang: Upplev svindlande höjder från Bhutans mest berömda kloster Taktshang, som är beläget på ett berg 3 120 meter över havet. Taktshang, som betyder “tigerns näste” har sju tempel som du kan nå till fots eller ridandes på en åsna!
  • Paro: Vi rekommenderar varmt ett besök i den nästan overkligt vackra staden Paro, som är djupt rotad i buddhismen och strålar med sina tjusiga vita tempel på höga höjder.

Vad kan man göra i Bhutan?

  • Vandring: Vandrings fantaster borde bege sig mot Parodalen och vandra genom Himalayas vackra fält, skogar och små isolerade byar.
  • Festivalen Punakha: Om du reser till Bhutan i antingen Februari eller Mars så kan du ha tur och få uppleva festivalen Punakha. Detta är ett 5 dagars firande av musik, teater och färg.

När är bästa tiden att resa till Bhutan?

Vi rekommenderar att man reser till Bhutan antingen från Mars-Maj eller September-November. Under dessa månader är vädret behagligt och klart. Från Juni till Augusti regnar det ofta väldigt mycket och Januari-Februari är otroligt kalla månader.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Bhutan?

Ja, svenska medborgare behöver visum för att kunna resa hit. Detta ansöker du om minst 30 dagar före beräknat inresedatum.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage