Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Australien

Din unika resa i Australien skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Australien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Discover Australia's Wonders
Ca. 17 Dagarfrån34 440 kr
A Tour of the Highlights
Ca. 11 Dagarfrån25 850 kr
Wildlife and Wonders of Australia
Ca. 12 Dagarfrån20 160 kr
Luxury Food and Wine of Australia
Ca. 13 Dagarfrån37 290 kr
Family Fun In Australia
Ca. 14 Dagarfrån14 540 kr
Must See Australian Adventure
Ca. 14 Dagarfrån25 280 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

På andra sidan jordklotet, närmare bestämt på södra halvklotet vid Indiska oceanen och Stilla havet, hittar du världens till ytan största land - Australien. Våra professionella reseexperter bor och lever i Australien och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Surfing, koalor, magiska solnedgångar och världens största korallrev - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Australien, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Australien?

Med sin naturliga rikedom är Australien särskilt lämpat för alla sorters utomhusaktiviteter. Med sin enorma storlek och mångskiftande landskap finner du här fantastiska möjligheter till vandringar i vackra omgivningar. Självklart är landet också känt för sina fantastiska stränder, vågor och undervattensliv. Missa inte chansen att prova på surfing, snorkling, dykning eller bara koppla av vid havet på din rundresa till Australien. Passa även på att lära dig mer om den unika aboriginska kulturen i Australien och lär dig mer om deras fascinerande historia.

Vad kan man se i Australien?

Se det Stora barriärrevet, drick kaffe på ett av Melbournes trendiga kaféer och njut av guldkustens milslånga stränder. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Besök aboriginreservatet Arnhem Land - här känns det som att tiden har stått stilla.
  • Se den vackra solnedgången som med sina orangefärgade strålar gnistrar runt den gigantiska Ayers rock, omgiven av röd öken.
  • Ta dig österut till Hayman Island, här är avkopplingen total. Föreställ dig att snorkla med det stora barriärrevet inom räckhåll, bland hundratals tropiska fiskar som tillsammans bildar ett mönster i tusen färger när de simmar i stim.
  • Fortsätt sedan söderut till Gold Coast! Strosa längs med de varma och soliga gatorna och ta del av de många idrottsevenemangen som äger rum här. Till de mest kända hör Quicksilver Pro som är en av surfvärldens viktigaste tävlingar.
  • Lockar ett fartfyllt äventyr föreslår vi cykling, forsränning i Tully river eller att köra jeep över sanddynerna i det australiensiska inlandets öken.

Hur är det att resa till Australien med barn?

En utmaning för barnfamiljer som reser i Australien är de långa avstånden, ett klokt val är alltså att välja en region och försöka begränsa längre resor. Tasmanien erbjuder mycket att se, här kommer ni nära naturen och spännande djur. Gold Coast är ett annat utmärkt förslag för den som reser med barn, här finns mängder av vattennära aktiviteter som surfkurser snorkling, men också flera fantastiska nöjesparker. Över hela landet bjuder vackra stränder, skönt väder och naturliga upptäcker på fantastiska upplevelser för den som reser med barn.

När ska man åka till Australien?

Det går utmärkt att besöka Australien under alla säsonger, men klokast är att se över hur vädret är mer specifikt i den region man vill besöka. Våren och hösten lämpar sig för att resa runt landet då hela Australien upplever behagliga temperaturer. Sommarmånaderna, från december till februari, är perfekta för att besöka södra delen av landet, medan till exempel inlandet lämpar sig för en resa på vintern.

Hur tar man sig till Australien?

Många flygbolag gör sträckan Arlanda-Sydney och med lite framförhållning kostar biljetterna runt 10 000 kr, men priserna kan stiga långt över. Räkna med att resan tar runt ett dygn till 30 timmar med en mellanlandning.

Behöver man ett visum för att åka till Australien?

Svenska medborgare som reser till Australien med svenskt pass kan ansöka om turistvisum för 90 dagar online på: https://australianvisabureau.org/?gclid=CP-95vvhhdECFQ26GwodMj0OlQ

Andra länder som du kanske gillar