Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Australien

Din skräddarsydda rundresa i Australien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Australien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Australien

“Down under”, helt på andra sidan jordklotet, vid Indiska oceanen och Stilla havet, hittar du Australien. Under en resa till Australien kan du uppleva både storstadsliv i städer som Sydney och Melbourne eller åka på en riktig äventyrsresa och uppleva det stora barriärrevet - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av.

Australien är väldigt känt för att ha en stor surfing kultur, så varför inte lära dig att surfa, eller bli en bättre surfare när du väl är här? Australien har många trevliga stränder att surfa på… Om ni reser med barn kanske det lockar mera att besöka en nöjespark eller en djurpark för att hälsa på spännande djur som inte går att skåda på någon annan kontinent. Men kom ihåg att oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj så kan du hitta en resa via Evaneos som passar dig! För att hjälpa dig på traven har vi nedan samlat våra bästa tips för Australien.

Vad ska man se och göra i Australien?

Sevärdheter:

Se det Stora barriärrevet, drick kaffe på ett av Melbournes trendiga kaféer och njut av guldkustens milslånga stränder. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Arnhem Land: Besök aborigin reservatet Arnhem Land - här känns det som att tiden har stått stilla.
 • Otroliga solnedgångar: Se den vackra solnedgången som med sina orangefärgade strålar gnistrar runt den gigantiska Ayers rock, omgiven av röd öken.
 • Gold Coast: Åk söderut till Gold Coast! Strosa längs med de varma och soliga gatorna och ta del av de många idrottsevenemangen som äger rum här. Till de mest kända hör Quicksilver Pro som är en av surf världens viktigaste tävlingar.
 • Operahuset i Sydney: Ett måste enligt oss när du besöker Sydney är att ta dig till operahuset. Operahuset ligger vackert precis intill havet och är kanske världens mest kända operabyggnad.
 • Stora barriärrevet: Världens största korallrev som kan jämföras i storlek med Japan eller Storbritannien. Stora barriärrevet har ett rikt undervattensliv och är därför ett perfekt ställe för snorkling.

Vad kan man göra i Australien?

Med sin stora naturliga rikedom är Australien särskilt lämpat för alla sorters utomhusaktiviteter. Landet är känt för sina fantastiska stränder, vågor och undervattensliv. Här finns också väldigt bra möjligheter för att vandra i fantastiska omgivningar.

 • Snorkling på Hayman Island: Ta dig österut till Hayman Island, här är avkopplingen total. Föreställ dig att snorkla med det stora barriärrevet inom räckhåll, bland hundratals tropiska fiskar som tillsammans bildar ett mönster i tusen färger när de simmar i stim.
 • Cykling, Forsränning & Jeep körning: Lockar ett fartfyllt äventyr föreslår vi cykling, forsränning i Tully river eller att köra jeep över sanddynerna i det australiensiska inlandets öken...
 • Lär dig surfa: Ta dig till en av landets många stränder och testa på att surfa som en riktig australiensare
 • Besök Taronga Zoo: Taronga Zoo är Australiens mest populära Zoo. Här kan du träffa runt 4000 djur från 350 arter, varav många är utrotningshotade.
 • Vandring: Australien har ett stort utbud av vandringsleder. Vandra i regnskog, på klippiga berg och genom vackra bergskedjor.

När är det bäst att resa till Australien?

Det går utmärkt att besöka Australien under alla säsonger, men klokast är att se över hur vädret är mer specifikt i den region man vill besöka. Våren och hösten lämpar sig för att resa runt landet då hela Australien upplever behagliga temperaturer. Sommarmånaderna, från december till februari, är perfekta för att besöka södra delen av landet, medan till exempel inlandet lämpar sig för en resa på vintern.

Bra att veta

Hur är det att resa till Australien med barn?

En utmaning för barnfamiljer som reser i Australien är de långa avstånden, ett klokt val är alltså att välja en region och försöka begränsa längre resor. Tasmanien erbjuder mycket att se, här kommer ni nära naturen och spännande djur. Gold Coast är ett annat utmärkt förslag för den som reser med barn, här finns mängder av vattennära aktiviteter som surfkurser snorkling, men också flera fantastiska nöjesparker. Över hela landet bjuder vackra stränder, skönt väder och naturliga upptäcker på fantastiska upplevelser för den som reser med barn.

Hur tar man sig till Australien?

Många flygbolag gör sträckan Arlanda-Sydney och med lite framförhållning kostar biljetterna runt 10 000 kr, men priserna kan stiga långt över. Räkna med att resan tar runt ett dygn till 30 timmar med en mellanlandning.

Behöver man ett visum för att åka till Australien?

Svenska medborgare som reser till Australien med svenskt pass kan ansöka om turistvisum för 90 dagar online på: https://australianvisabureau.org/?gclid=CP-95vvhhdECFQ26GwodMj0OlQ

Andra länder som du kanske gillar