Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Armenien

Din rundresa i Armenien skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Armenien

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Armenien?

Om någon skulle fråga dig vad Steve Jobs, Kim Kardashian och prinsessan Diana har gemensamt, vad skulle du svara? De är alla av armeniskt ursprung, naturligtvis! Ibland mer känt för sina utvandrare än för landet i sig, är Armenien ett mångfacetterad land som än idag är relativt outforskat och sällan besöks av västerländska turister, men vilken rikedom som gömmer sig där! Från huvudstaden Jerevan till symboliska till legendariska berg (Ararat, Ara... Om någon skulle fråga dig vad Steve Jobs, Kim Kardashian och prinsessan Diana har gemensamt, vad skulle du svara? De är alla av armeniskt ursprung, naturligtvis! Ibland mer känt för sina utvandrare än för landet i sig, är Armenien ett mångfacetterad land som än idag är relativt outforskat och sällan besöks av västerländska turister, men vilken rikedom som gömmer sig där! Från huvudstaden Jerevan till symboliska till legendariska berg (Ararat, Aragats). Armenien har kyrkor och kloster som finns med på Unescos lista över världsarv, en tusen år gammal kultur och otrolig mångfald. Det steniga landskapet med många floddalar och höga platåer gör att 90% av landets mark ligger på över 1000 meters höjd, ren lycka för den äventyrlige resenären. En resa i Armenien innebär också chansen att träffa den stolta, gästvänliga och varma befolkningen, som alltid gläds åt att kunna dela med sig till och hjälpa passerande besökare att mer utförligt, upptäcka deras land och dess sevärdheter. Vänta inte längre, du kan också skapa din skräddarsydda resa till Armenien. Բարի գալուստ Հայաստան (Bari Galust Hayastan eller Välkommen till Armenien)! Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Armenien

Om du klickat runt på Evaneos sidor om Armenien så har du förmodligen redan en god uppfattning om vad du letar efter! Trots detta har Armenien många välbevarade hemligheter som du kanske inte känner till. Från det ögonblick du anländer i Jerevan, huvudstaden, kommer du att upptäcka en stad som är äldre än Rom och du kommer att älska att utforska den. Från Republic Square till det gamla manuskriptmuseet Matenaderan eller konjakdestilleri, kanske förvånande, är en armenisk specialitet. Regionen runt omkring erbjuder också några utmärkta utflykter till fots eller med cykel. Högt beläget på en klippa hittar du Amberds fästning och i skuggan av det mytomspunna berget Ararat (5165 m), ligger Khor Virap och den antika staden Artashat samt det medeltida klostret Saghmossavank. Lite längre fram är det världens näst största alpina sjö, Sevan, som plötsligt dyker upp framför ögonen på dig. Här finner du en av de största och mest rikt dekorerade Kachkars, ett armeniskt stenkors, ett levande vittne till medeltida armenisk konst. Missa inte att ta en liten omväg genom Dilijan, med det lämpliga smeknamnet "Lilla Schweiz", en populär resort för avkoppling. Vad kan vara bättre att fortsätta med på resan än UNESCO-märkta platser? Stenklostret Geghard och katedralen Zvartnots ruiner är exceptionella områden där man kan känna den armeniska andan på riktigt. Armenien är ett litet land till storlek men har mycket att erbjuda, vilket gör en resa hit ett oförgängligt minne.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Armenien