Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Armenien

Din skräddarsydda rundresa i Armenien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Armenien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Armenien

Om du klickat runt på Evaneos sidor om Armenien så har du förmodligen redan en god uppfattning om vad du letar efter! Trots detta har Armenien många välbevarade hemligheter som du kanske inte känner till. Från det ögonblick du anländer i Jerevan, huvudstaden, kommer du att upptäcka en stad som är äldre än Rom och du kommer att älska att utforska den. Från Republic Square till det gamla manuskriptmuseet Matenaderan eller konjakdestilleri, kanske förvånande, är en armenisk specialitet. Regionen runt omkring erbjuder också några utmärkta utflykter till fots eller med cykel. Högt beläget på en klippa hittar du Amberds fästning och i skuggan av det mytomspunna berget Ararat (5165 m), ligger Khor Virap och den antika staden Artashat samt det medeltida klostret Saghmossavank. Lite längre fram är det världens näst största alpina sjö, Sevan, som plötsligt dyker upp framför ögonen på dig. Här finner du en av de största och mest rikt dekorerade Kachkars, ett armeniskt stenkors, ett levande vittne till medeltida armenisk konst. Missa inte att ta en liten omväg genom Dilijan, med det lämpliga smeknamnet "Lilla Schweiz", en populär resort för avkoppling. Vad kan vara bättre att fortsätta med på resan än UNESCO-märkta platser? Stenklostret Geghard och katedralen Zvartnots ruiner är exceptionella områden där man kan känna den armeniska andan på riktigt. Armenien är ett litet land till storlek men har mycket att erbjuda, vilket gör en resa hit ett oförgängligt minne.

Andra länder som du kanske gillar