Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Argentina Den stora rundresan - Buenos Aires, Perito Moreno och Iguazufallen

 • Annorlunda & genuint
En 17 dagar lång rundresa fullspäckad med aktiviteter för att upptäcka Argentina till fullo! Resan bjuder på många och varierande upplevelser i ett unikt och orört landskap. Ni börjar med att upptäcka vibrerande Buenos Aires innan ni flyger vidare till världens ände - Ushuaia. Här paddlar ni kanot, seglar och navigerar er runt tillsammans med en erfaren guide i nationalparken Tierra del Fuego...

En 17 dagar lång rundresa fullspäckad med aktiviteter för att upptäcka Argentina till fullo! Resan bjuder på många och varierande upplevelser i ett unikt och orört landskap. Ni börjar med att upptäcka vibrerande Buenos Aires innan ni flyger vidare till världens ände - Ushuaia. Här paddlar ni kanot, seglar och navigerar er runt tillsammans med en erfaren guide i nationalparken Tierra del Fuego. Efter att ha upptäckt den berömda glaciären Perito Moreno flyger ni norrut för att promenera längs med de storslagna Iguazúfallen. Rundresan avslutas i den fantastiskt vackra provinsen Salta som förutom sin skönhet är mycket berömd för sin vinproduktion. 

Detta reseförslag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Öken
  Öken
 • Stad
  Stad
 • Vinkunskap & provsmakning
  Vinkunskap & provsmakning
 • Berg
  Berg

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Argentina! Ni landar på Buenos Aires flygplats och en chaufför möter upp er vid ankomsthallen. Väl på hotellet har ni fri tid att återhämta er efter den långa flygresan.

Transfer: Cirka 1 timma

Etapper:
Buenos Aires

Dag 2: Guidad tur & tangokväll

Er första dag i Argentina ägnas åt att upptäcka huvudstaden Buenos Aires. Efter frukost möter en engelsktalande guide upp er på hotellet och tar med er ut på en rundtur i staden. Ni besöker fascinerande platser som utgjort nyckelroller i landets historia såsom Casa Rosada, Plaza de Mayo och den majestätiska katedralen. Under resten av rundturen strosar ni runt i de mer trendiga kvarteren Palermo och Recolta och njuter av den vackra arkitekturen och den varma stämningen som genomsyrar staden. På kvällen är det dags för middag och en oförglömlig  tangouppvisning.

​Måltider: Frukost

Etapper:
Buenos Aires

Dag 3: Flyg till världens ände

Ushuaia är världens sydligaste stad och idag tar ni flyget hit efter frukost. Resten av dagen är fri och ni har tid för vila och egentid.

Flyg: 3 timmar & 35 minuter

Måltider: Frukost

Etapper:
Buenos Aires

Dag 4: Upptäck Eldslandet

Idag på förmiddagen skall ni besöka den berömda nationalparken Tierra del Fuego (Eldslandet) som är en av Ushuaias mest besökta områden. Naturen i nationalparken är mäktig med snöklädda bergstoppar, laguner, sjöar och floder. Er guide kommer ta med er till de viktigaste delarna av parken och ni kommer uppleva Lapataia bukten, Roca sjön, Ensenada bukten och andra vackra platser i den sydligaste parken i världen. På eftermiddagen seglar ni genom Beaglekanalen med utsikt över staden Ushuaia tills ni når Sea Lions Island (ön med sjölejon). Väl framme kan vi skåda sjölejon som lever i sin naturliga miljö i ett spektakulärt landskap. Ni fortsätter sedan till Fågelön där fler än 20 olika fågelarter lever. På vägen tillbaka passerar ni fyren Les Eclaireurs där fartyget Mount Cervantes sjönk år 1930. När ni är tillbaka i Ushuaia kan ni spendera kvällen på egen hand.

Måltider: Frukost

Dagstur: Cirka 4 timmar

Etapper:
Buenos Aires

Dag 5: Kanotpaddling och svindlande landskap

Nu väntar ett annorlunda aktivitet. Börja dagen med en ordentlig frukost innan guiden hämtar upp er i en Land Rover. Ni åker norrut över knepig terräng medan ni passerar berömda skidresorter och den vackra sjön Lago Fagnano. Äventyret fortsätter en bit till fots genom skogen innan ni äter en god lunch serverad med chilenskt vin. Efter lunchen ska ni paddla kanot och paddlar över Lago Escondido. Trötta i armarna åker ni tillbaka till Ushuaia. Resten av dagen är fri.

Transport: Cirka 1,5 timmar

Dagstur: Cirka 5 timmar

Etapper:
Buenos Aires

Dag 6: El Calafate

Dags att lämna världens sydligaste stad. Efter frukost får ni transfer till flygplatsen och flyger norrut till staden El Calafate. Resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

Flyg: Cirka 1 timma och 20 minuter

Etapper:
Buenos Aires, El Calafate

Dag 7: Världens näst största glaciär

Hela dagen spenderas i den fantastiska nationalparken Los Glaciares tillsammans med en erfaren guide. Ni äter frukost i lugn och ro och kör sedan till den södra delen av den mest berömda glaciären Perito Moreno, belägen 8 mil utanför El Calafate. Härifrån börjar en guidad tur genom detta fantastiska islandskap. Ta er tid vid utkiksplatsen med vyn över Perito Moreno som är 1 kilometer bred och 80 meter hög. Den förtrollande stillheten som råder avbryts då av ett muller när en isvägg rasar ner i sjön och flyter bort som ett isberg. En mäktig upplevelse som gör att besökare ofta stannar här i flera timmar. Ni fortsätter utflykten medan guiden berättar om glaciärens tusenåriga historia. Innan solen går ner är ni åter i El Calafate.

Bil: Cirka 2 timmar

Dagsutflykt: Cirka 7-8 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
El Calafate

Dag 8: Fri dag i El Calafate

Vila, strosa runt i staden eller lägg till en båtaktivitet under där färden går över sjön Lago Argentina och ni passerar bland annat Upsalaglaciären som namngavs efter den svenska studentstaden av den svenska upptäcktsresande Percy Quensel.

Etapper:
El Calafate

Dag 9: Flyg till norra Argentina

Idag flyger ni norrut mot Iguazufallen. Dessa naturliga vattenfall uppstod för över 200 000 år sedan där floderna Iguazú och Parana möttes och utgör idag en gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay. Fyra femtedelar av fallen är belägna på den Argentinska sidan. Flygturen tar ungefär 6 timmar. Väl framme har ni resten av dagen fri.

Måltider: Frukost

Flyg: Cirka 6 timmar

Etapper:
El Calafate, Paraguay

Dag 10: Upplev Iguazufallen

Tillsammans med en erfaren guide åker ni till Iguazufallen. Under turen upptäcker ni den Argentinska delen av nationalparken vars gigantiska vattenfall lockar besökare världen över. Förutom vattenfallen utgör parken hem för enorma träd, fjärilar, fåglar och andra spännande arter inom områdets flora och fauna. Ni tar er längs med fallen och avslutar dagen genom att hoppa på ett tåg som tar er till det allra största fallet som i folkmun kallas för Djävulsgapet.

Dagstur: Cirka 8 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
Iguassufallen

Dag 11: Salta

Ni får frukost och körs sedan till flygplatsen för att flyga västerut till Saltaprovinsen och dess huvudstad Salta. Denna provins brukar kallas för “Salta la Linda” för dess otroliga skönhet. Vart man än tar sig är landskapen fantastiskt vackra och unika. Resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost

Flygtid: Cirka 4 timmar och 30 minuter

Etapper:
Iguassufallen, Salta

Dag 12: Citysightseeing Salta

Salta är en stad med ungefär 470 000 invånare, alltså ganska liten i jämförelse med andra Sydamerikanska städer. Idag tar ni en guidad tur genom staden och besöker bland annat Katedralen Basilica (1855), Amerikas kulturcentrum och diverse monument. Ni avslutar rundturen med att ta linbana upp till Cerro San Bernardo för en panoramavy över staden. Resten av dagen är fri.

Etapper:
Salta

Dag 13: Heldagsutflykt

Idag ansluter ni till en mindre grupp. I en fyrhjulsdriven Jeep kör ni genom det bergiga området Calchaíes och korsar nationalparken Los Cardones. Det är fantastiska landskap som man bara inte får missa under sin Argentinavistelse. Till slut anländer ni till den lilla staden Cachi som anses vara en av de charmigaste i hela Saltaregionen. Här gör ni en kort paus för att besöka den kyrka som byggdes under 1500-talet. Ni fortsätter vidare till staden Cafayte där ni spenderar natten.

Etapper:
Salta

Dag 14: Besök på vingård

Regionen ni befinner er i nu är känd för sin framgångsrika vinproduktion. Under morgonen besöker ni därför en vingård för lite provning och en guidad tur genom vinrankorna. Framåt eftermiddagen är det dags att åka tillbaka till Salta. Chauffören kör över det fascinerade området Quebrada de las Conchas vars röda sand och former skapats av vinden. Ni är framme i Salta sen eftermiddag.

Måltider: Frukost

Bil: Cirka 3 timmar

Etapper:
Salta

Dag 15: ​Dagsutflykt

Tillsammans i en mindre grupp gör ni en dagsutflykt i närområdet bland berg och dalar. Ni stannar i småstaden Santa Rosa de Tastil där man kan se ruiner från en av de största förcolombianska städerna i Argentina. En bit härifrån stannar ni för lunch i staden San Antonio de los Cobres för att sedan köra på Route 40 med slutmålet att komma till den pittoreska byn Purmamarca. Denna by är omringad av de berömda färgsprakande kullarna Cerro de los Siete Colores. Här tillbringar ni natten.

​Måltider: Frukost

Etapper:
Salta

Dag 16: Tillbaka till Salta

Morgon och förmiddag är fri innan ni åker tillbaka till Salta under eftermiddagen.

​Måltider: Frukost

Etapper:
Salta

Dag 17: En sista kväll i Buenos Aires

Resan lider mot sitt slut och ni flyger tillbaka till Buenos Aires tidigt på morgonen. Spendera sista kvällen här genom att äta god mat och strosa runt på de livfulla gatorna.

Etapper:
Salta

Dag 18: Avfärd

Dags att säga hejdå till Sydamerika för den här gången! I god tid före flygets avgång får ni transfer till flygplatsen. Vi hoppas ni haft en oförglömlig resa!

Måltider: Frukost 

Transfer: Cirka 1 timma

Etapper:
Salta

Buenos Aires Buenos Aires El Calafate Paraguay Iguassufallen Salta

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 29 390 kr / 18 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax
Price per person29 130 kr

Priset inkluderar

 • 17 night accommodation in double rooms for 2 people
 • All transfers between airports and hotels, in private service
 • Excursions mentioned in the itinerary (except optional)
 • Daily breakfasts at hotels
 • Domestic flights – the lowest possible rate

I priset ingår inte

 • Iguazú Falls (Iguazú) u$d 30.- approx. each park
 • Port taxes
 • International flights
 • Meals not mentioned in the program

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Argentina (8)

Fler reseidéer