Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Argentina

Din skräddarsydda rundresa i Argentina
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Argentina som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå

Omdömen från resenärer efter deras resa i Argentina

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Argentina

Längst ner vid Sydamerikas spets finner du kontinentens näst största land - Argentina. Tango, paradisstränder, mat i världsklass och pingviner - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Argentina under din resa, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser.

Typiskt för Argentina är blandningen av vackra landskap och varierande klimat. Hänförs av enorma vattenfall och mystiska berg, njut av pärlemorsvita stränder och svajande palmer. Prova flugfiske, susa ner för vita snöklädda backar eller cykla längs sjöar. Kliv in i rollen som forskare och upptäck “världens ände” Patagonien, eller varför inte ta tangolektioner i ett vibrerande Buenos Aires? För dig som vill resa till Argentina med barn erbjuder djurlivet fantastiska möjligheter - här kan ni se valar, späckhuggare och pingviner på nära håll. Kanske vill du kombinera din resa till Argentina med Brasilien eller Chile? Inga problem. Våra experter hjälper dig! För att ge dig inspiration till din Argentina resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Argentina?

Sevärdheter

Upptäck subtropiska skogar med frodig vegetation och häpnadsväckande fauna. Känn pulsen och njut av det lokala köket i Buenos Aires. Eller varför inte ta en siesta på en paradisstrand vid kusten? Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Iguazúfallen: På gränsen mellan Argentina och Brasilien hittar du Iguazúfallen som består av 160 till 260 olika vattenfall! Vattenfallen är helt spektakulärt vackra och är verkligen värt ett besök!
 • Anderna: Upplev mäktiga Anderna som är ett system av bergskedjor utmed sydamerikas kust!
 • Buenos Aires: Upptäck den vackra världsmetropolen Buenos Aires och njut av världens bästa nötkött! Beställ en “bife de lomo” - oxfile, ackompanjerat av ett glas rött och toppa festmåltiden med Dulce de Leche!
 • Ushuaia: Promenera längs hamnen bland snötäckta berg i den sydligaste staden Ushuaia, som ligger på gränsen till Antarktis.

Vad kan man göra i Argentina?

Argentina är ett perfekt resmål för den äventyrslystna resenären! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Åka skidor: I Las Lenas hittar du sydamerikas bästa offpiståkning! Här kan du njuta av vita, branta backar mitt i sommaren!
 • Klättring: Klättra i Perito Moreno glaciären i Patagonien och se isen lossna och rasa ner i turkosa sjöar.
 • Vandring: Argentina erbjuder många otroligt vackra vandringsleder. Här kan du vandra i storslagen natur i Patagonien, över anderna eller bara göra en kortare stadsvandring i Buenos Aires!

När är bästa tiden att resa till Argentina?

Eftersom att Argentina ligger helt på andra sidan jordklotet om Sverige så är årstiderna omvända. Det är sommar i Argentina när vi har vinter och vinter när vi har sommar. Det är som varmast i Januari och Februari och som kallast från Juni till Augusti.

Bra att veta

Behöver man ett visum för en resa till Argentina?

Svenska resenärer behöver inte visum så länge resan inte överstiger 90 dagar. Notera att ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresan från Argentina.

Andra länder som du kanske gillar