Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Argentina

Din rundresa i Argentina skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Argentina

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Argentina?

Argentina, det sydligaste landet i Sydamerika, lockar och överraskar . Med sin rika och unika kultur bjuder detta land på en mängd sevärdheter och aktiviteter. Det hisnande vackra och varierande landskapet förtrollar naturälskare och gör detta resmål perfekt för en vandringsresa. Oavsett vad det är som lockar dig till Argentina kan våra lokala resebyråer skräddarsy din resa hit så att du får uppleva detta land precis som du vill. Vi på Evaneos ha...

Argentina, det sydligaste landet i Sydamerika, lockar och överraskar . Med sin rika och unika kultur bjuder detta land på en mängd sevärdheter och aktiviteter. Det hisnande vackra och varierande landskapet förtrollar naturälskare och gör detta resmål perfekt för en vandringsresa.


Oavsett vad det är som lockar dig till Argentina kan våra lokala resebyråer skräddarsy din resa hit så att du får uppleva detta land precis som du vill. Vi på Evaneos har noggrant valt ut professionella Argentinska resebyråer som du enkelt kommer i kontakt med vi vår hemsida. På dessa resebyråer arbetar reseexperter som kan allt om Argentina som destination och reseplanering, de planerar och bokar din resa så att du upplever mer! När man bokar sin resa via Evaneos garanterar vi din resa så att du kan resa med ett lokalt alternativ tryggt och smidigt. Läs mer om våra garantier här.


I Argentina kan du uppleva både Amazonas regnskog, pampas slätter, Patagoniens stäpper och glaciärer! Om du gillar vandring och hiking så är Argentina en dröm . Det varierande landskapet slutar aldrig att förundra med sin otroliga mångfald. I den nordöstra delen av landet ligger de majestätiska Iguazufallen. Indelade i tre delar ligger dessa vattenfall i både Brasilien och Paraguay, men den mest spektakulära delen är den argentinska. 4,300 km därifrån, vid den sydligaste spetsen av landet inte långt från Antarktis, hittar man den legendariska Tierra del Fuego skärgården. Här ligger Ushuaïa som är den sydligaste staden i världen. Som en sista utpost innan Antarktis ligger denna stad än idag äventyrare varmt om hjärtat. 

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Argentina

4.6/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Argentina

Längst ner vid Sydamerikas spets finner du kontinentens näst största land - Argentina. Tango, paradisstränder, mat i världsklass och pingviner - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Argentina under din resa, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser.

Typiskt för Argentina är blandningen av vackra landskap och varierande klimat. Hänförs av enorma vattenfall och mystiska berg, njut av pärlemorsvita stränder och svajande palmer. Prova flugfiske, susa ner för vita snöklädda backar eller cykla längs sjöar. Kliv in i rollen som forskare och upptäck “världens ände” Patagonien, eller varför inte ta tangolektioner i ett vibrerande Buenos Aires? För dig som vill resa till Argentina med barn erbjuder djurlivet fantastiska möjligheter - här kan ni se valar, späckhuggare och pingviner på nära håll. Kanske vill du kombinera din resa till Argentina med Brasilien eller Chile? Inga problem. Våra experter hjälper dig! För att ge dig inspiration till din Argentina resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Argentina?

Sevärdheter

Upptäck subtropiska skogar med frodig vegetation och häpnadsväckande fauna. Känn pulsen och njut av det lokala köket i Buenos Aires. Eller varför inte ta en siesta på en paradisstrand vid kusten? Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Iguazúfallen: På gränsen mellan Argentina och Brasilien hittar du Iguazúfallen som består av 160 till 260 olika vattenfall! Vattenfallen är helt spektakulärt vackra och är verkligen värt ett besök!
 • Anderna: Upplev mäktiga Anderna som är ett system av bergskedjor utmed sydamerikas kust!
 • Buenos Aires: Upptäck den vackra världsmetropolen Buenos Aires och njut av världens bästa nötkött! Beställ en “bife de lomo” - oxfile, ackompanjerat av ett glas rött och toppa festmåltiden med Dulce de Leche!
 • Ushuaia: Promenera längs hamnen bland snötäckta berg i den sydligaste staden Ushuaia, som ligger på gränsen till Antarktis.

Vad kan man göra i Argentina?

Argentina är ett perfekt resmål för den äventyrslystna resenären! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Åka skidor: I Las Lenas hittar du sydamerikas bästa offpiståkning! Här kan du njuta av vita, branta backar mitt i sommaren!
 • Klättring: Klättra i Perito Moreno glaciären i Patagonien och se isen lossna och rasa ner i turkosa sjöar.
 • Vandring: Argentina erbjuder många otroligt vackra vandringsleder. Här kan du vandra i storslagen natur i Patagonien, över anderna eller bara göra en kortare stadsvandring i Buenos Aires!

När är bästa tiden att resa till Argentina?

Eftersom att Argentina ligger helt på andra sidan jordklotet om Sverige så är årstiderna omvända. Det är sommar i Argentina när vi har vinter och vinter när vi har sommar. Det är som varmast i Januari och Februari och som kallast från Juni till Augusti.

Bra att veta

Behöver man ett visum för en resa till Argentina?

Svenska resenärer behöver inte visum så länge resan inte överstiger 90 dagar. Notera att ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresan från Argentina.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage