Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Albanien

Din rundresa i Albanien skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Albanien

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Albanien?

På Balkanhalvön i södra Europa ligger pärlan Albanien. Landet gränsar till Adriatiska havet längs hela sin östra kust och på andra sidan Joniska havet längs den norra kusten. Albanien gränsar också till Montenegro, Makedonien, Grekland och Kosovo. Den Italienska kusten är belägen 70 km från de Albanska kusterna i höjd med Lecce och Brindisi i sydligaste Italien. Landet är förhållandevis men dess milda kustklimat, levande natur och kulturella rike... På Balkanhalvön i södra Europa ligger pärlan Albanien. Landet gränsar till Adriatiska havet längs hela sin östra kust och på andra sidan Joniska havet längs den norra kusten. Albanien gränsar också till Montenegro, Makedonien, Grekland och Kosovo. Den Italienska kusten är belägen 70 km från de Albanska kusterna i höjd med Lecce och Brindisi i sydligaste Italien. Landet är förhållandevis men dess milda kustklimat, levande natur och kulturella rikedom har haft avgörande betydelse för Albaniens snabbt alltmer ökande popularitet under de senaste åren. Under sommarmånaderna njuter många av Albaniens vackra kuster men landet får en lugnare karaktär under vår och höst. Utöver fantastiska stränder bjuder Albanien också på bergsvyer, tre fjärdedelar av landet är bergslandskap. Skog, höga platåer, sjöar och fantastiska vandringsspår. Ohridsjön, där man finner den inhemska fisken koran, ryktas vara en av de äldsta sjöarna i världen. Du kommer att älska den här platsens charm. Här finner du orörd natur som bjuder på en fascinerande flora och fauna. Dyk ner i det klarblå vattnet eller stanna på strandkanten och njut av panoramavyn över sjön.
Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Albanien

4.7/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Albanien

Upptäck Albanien med Evaneos

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer i Albanien som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokala resebyråer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Albanien. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

Så går det till att boka en resa via Evanoes

  • Kom i kontakt med en lokala experten från en av våra resebyråer genom att fylla i vårt formulär. Klicka på "börja planera din resa" eller "bokningsförfrågan".
  • Den engelsktalande, lokala experten kontaktar dig via mail och skickar över ett förslag anpassat efter dig. 
  • Du diskuterar med den lokala experten tills du har ett reseförslag som passar dig perfekt.
  • Om du vill gå vidare och boka din resa skickar experten dig en betalningslänk så att du säkert och smidigt kan betala din resa online via Evaneos betalningsplatform 

Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du betalar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 

När man bokar med en lokal researrangör via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Vi finns här om du har frågor eller funderingar per mail Kontakta@evaneos.se eller på telefon 08 44 63 28 19. 

En guid till Albanien

Med mer än 300 kilometer kust i landet, en tredjedel täckt av skog och tre fjärdedelar berg har Albanien en verkligt spännande geografisk spridning. Utöver detta är det historiska och kulturella arvet rikt, för att inte tala om alla de livliga städerna du hittar här. Du kommer att upptäcka att Albanien har mycket att erbjuda alla sorters resenärer. Huvudstaden Tirana har rustats upp och är en dynamisk stad med bland annat samtida ortodoxa och katolska katedraler, Et’Hem Bey moskén och häpnadsväckande historiemuseum väl värda en omväg. En timme norrut erbjuder den livliga basaren Krujë ett fascinerande stopp. I öster ligger de stora sjöarna Prespa och Ohrid, som delas med Grekland respektive Makedonien. I den norra delen av landet ligger de albanska alperna, som attraherar vandrare i jakt på vackra och häpnadsväckande vidder. Den som älskar vackra stränder bör inte missa chansen att ta vägen om den albanska Rivieran som börjar vid Vlora och sträcker sig till den grekiska gränsen i söder. Denna kust som ligger mitt emot det grekiska Korfu kantas av branta klippor och soliga vikar. Ett måste är Llagara col som erbjuder en magnifik panoramavy över kusten. Gå längs Dhermis slingrande vägar och stanna för en oslagbart färsk skaldjursplateau. Avsluta din utflykt genom de små kustbyarna i Qepar, exempelvis vid den vackra lilla viken Jali. Förbered din resa till Albanien tillsammans med din lokala reseexpert!

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Albanien